En ekte toppmodell

Galaxy S6 Edge+ kombinerer det beste Samsungs telefoner har å by på.
Samsung Galaxy S6 edge +

Det er ikke mange månedene siden Samsung slapp Galaxy S6 Edge. Men, allerede nå er oppfølgeren Galaxy S6 Edge+ på plass i butikkhyllene. Den nye telefonen har fått både større skjerm, større batteri og mer minne. Vi har sjekket hva anmelderne mener om oppgraderingen.

Design

Engadget  omtaler Galaxy S6 Edge+ som en «Greatest Hits»-telefon fra Samsung. Den har det stilige kurvede glasset fra S6 Edge, kombinert med den større 5,7 tommer skjermen fra Note-serien. 

Utover det finner du fortsatt robust Gorilla Glass 4 både foran og bak, og en kraftig metallramme holder som det hele sammen. Anmelderne er enige om at kvalitetsfølelsen gjennomsyrer hele telefonen. 

Enkelte trekker imidlertid frem at de skarpe kantene på baksiden gjør telefonen litt vanskelig å holde med en hånd og bruke den samtidig. Det er derfor greit å være forberedt på at S6 Edge+ er mest komfortabel å bruke med to hender.

Skjerm

Samsung vet å lage gode skjermer, og den som sitter i Edge+ er ifølge anmelderne ikke noe unntak. Skjermen har en oppløsning på 2560 x 1440 piksler, og gir skarpe og fargerike bilder uansett lysforhold. 

Samsung Galaxy S6 edge +

Engadget  trekker frem at det gjør den spesielt godt egnet til å se på video i time etter time. I tillegg kommer også tekst og bilder veldig godt frem.

Ifølge enkelte anmeldere, gjør de avrundede kantene at videoer ser enda bedre ut enn de ville gjort på en vanlig skjerm. 

Kamera

Engadget mener kameraet er blant de beste de noen gang har sett i en smarttelefon, og alle anmelderne skryter av hvor gode bilder det tar. Du får god skarphet og fine farger uten at du trenger å fikle med innstillingene, og du får veldig god bildekvalitet selv i svakt lys.

Videoopptakene i 1080p skal også bli svært gode, og presise farger og rask autofokus trekkes frem som spesielt positive egenskaper.

Samsung Galaxy S6 edge +

Ytelse og batteri

S6 Edge+ er utstyrt med det råeste som finnes av prosessorkraft. Ytelsestestene bekrefter at telefonen slår de fleste av konkurrentene. 

Engadget understreker at mobilen takler flere tunge apper samtidig (inkludert spill), og at tunge spill starter på få sekunder. Dinside opplever at telefonen er raskere enn S6 Edge, og forklarer at mulige årsaker kan være en ekstra gigabyte RAM og forbedringer i programvaren.

Anmelderne er også enige om at batteritiden har blitt bedre. The Verge understreker at telefonen fint klarer en hel dag uten lading, noe som var litt mer problematisk for S6 Edge. I tillegg er den også utstyrt med støtte for trådløs lading. Du kan dermed lade telefonen ved å ganske enkelt legge den på en kompatibel ladeplate.

Funksjoner

S6 Edge+ er utstyrt med Samsungs tilpassede utgave av Android 5.1.1 Lollipop, og anmelderne er enige om at grensesnittet er veldig enkelt og ryddig å bruke. 

I tillegg er telefonen utstyrt med en rekke funksjoner som utnytter de kurvede kantene. Blant annet kan den lyse opp kun skjermkanten når telefonen ringer, vise varsler og en liten klokke langs kanten om natten som alltid er synlig. Anmelderne håper samtidig at flere funksjoner og apper skal utnytte kantene etter hvert.

En annen morsom funksjon er også livestrømming til YouTube direkte fra kamera-appen.

Konklusjon

Samsung Galaxy S6 Edge+ er på alle måter en toppmodell. Den har imponerende design, fantastisk skjerm, topp ytelse og et veldig godt kamera.

Samtidig skal det sies at prisen er relativt høy, og det er også opp til hver enkelt om de trenger en så stor skjerm på telefonen. Uansett er det ingen tvil om dette er en telefon som blir lagt merke til når du tar den opp av lomma.

Kilder: TheVerge.com, Engadget.com, Dinside.no