En langt mer elegant Galaxy

Anmelderne er over seg av begeistring for Samsung Galaxy S6.


Mobilomtalene er bygget på tilgjengelige tester og produsentenes egne utsagn. Hver omtale refererer til minst to tester.  

Samsungs toppmodeller i Galaxy-serien har lenge vært blant de meste populære Android-telefonene. Men, for en tid tilbake fikk produsenten en del kritikk for manglende utvikling fra modell til modell og en litt akterutseilt design. Det er nok grunnen til at Samsung bestemte seg for å snu seg rundt og gå i en ny retning. Resultatet ble Samsung Galaxy S6. 

Design

Den største forandringen er at Samsung har droppet plasten som har vært et kjennetegn for tidligere modeller. I stedet finner vi Gorilla Glass både foran og bak, mens sidene består av en ramme i metall. Digital Trends påpeker at designet har likheter med iPhone 6, men alle ser ut til å være enige om at telefonen oser kvalitet og er en toppmodell verdig. Android Authority er også klare på at telefonen definitivt fortsatt føles og ser ut som en Galaxy. Den er også ekstremt tynn med sine 6,8 mm og tross de nye materialene er den fortsatt veldig lett.

Samsung har tidligere fått kritikk for å forhåndsinstallere for mye unødvendig programvare, og rote til Android-grensesnittet med unødvendige funksjoner. Digital Trends gleder seg derfor over at programvaren er ryddigere enn før, mens mange av Samsung-appene kan lastes ned manuelt om du ønsker det.

Skjermen

Super AMOLED-skjermen har samme størrelse som før, men oppløsningen er økt til hele 1440 x 2560 piksler. Noe gjør at den slår selv LG G3 på pikseltetthet. Anmelderne er også unisone når de sier at skjermen er blant de beste noensinne på en smarttelefon. Android Authority trekker spesielt frem at teksten er sylskarp og at videoavspillingen gir en flott opplevelse med sterke farger og god kontrast. Skjermen er også lyssterk nok til å fungere godt i sterkt sollys.

Omtale Samsung Galaxy S6

Ytelsen

Ifølge anmelderne er det ingenting å si på ytelsen. Samsungs egen 2.1 GHz Exynos-prosessor inneholder nemlig hele 8 prosessorkjerner. Digital Trends opplever riktignok at telefonen blir relativt varm når den jobber hardt, men de trekker også frem at alt flyter fint uansett hva du gjør med den. Android Authority opplever også at ytelsen i spill er svært god, mens Recombu trekker frem at telefonen takler opptak i 4K og HD med 60 bilder per sekund helt uten problemer.

Kameraet

Kameraet trekkes også frem som et høydepunkt av mange. Den forbedrede linsen gir blant annet spesielt gode bilder i mørket. Android Authority liker også at kamera-appen er ryddigere enn før, og at avanserte funksjoner er tilgjengelige i en egen Pro-modus. Automatisk HDR gjør også at du får det beste ut av motivene dine i vanskelige lyssituasjoner. 

Digital Trends mener at det er spesielt positivt at kameraet kan startes veldig raskt ved å dobbelklikke på hjem-knappen. Recombu opplever at autofokus er imponerende rask uansett hva du skal ta bilde av.

Omtale Samsung Galaxy S6

Andre funksjoner

Fingeravtrykkleseren er ifølge anmelderne kraftig forbedret siden forrige modell. Nå trenger du plassere fingeren på avleseren, fremfor å dra over den slik som før. Registreringsprosessen er også mer omfattende, noe som sannsynligvis er med på å øke nøyaktigheten.

Anmelderne opplever stort sett batteritiden til S6 som gjennomsnittlig. Det som trekkes frem som veldig positivt er Quick Charge-funksjonen som gjør at du får rundt fire timer levetid fra kun ti minutter lading. Telefonen kan også lades fra tom til full på 80 minutter. I tillegg har telefonen støtte for trådløs lading, noe som også kan gjøre batteritiden til et mindre problem.

Android Authority påpeker at selv om batteriet i S6 har lavere kapasitet enn det i S5, er prosessoren mer strømgjerrig. I praksis betyr det at batteritiden ganske lik.

Konklusjon

Galaxy S6 har mange gode konkurrenter å bryne seg på, men anmelderne ser ut til å være enige om at den er blant de beste smarttelefonene Samsung noen gang har laget og et svært godt tilskudd til serien.

Det må likevel nevnes at den ikke er helt fri for svakheter. Anmelderne trekker spesielt frem at batteriet ikke kan fjernes, og at den er ikke utstyrt med minnekortleser. Den er heller ikke vanntett slik S5 var.

Det elegante designet, fantastiske skjermen og den gode brukeropplevelsen, gjør at den likevel er verdt den relativt stive prisen. 

Sjekk også ut Galaxy S6 Edge


Samsung har også lansert en variant hvor skjermen bøyer seg ut over kantene - kanskje den mest spektakulære mobilen i 2015? Samsung Galaxy S6 Edge får du kun med Telenor-abonnement frem til 10. mai.

Kilder: Digitaltrends.comAndroidAuthority.comRecombu.com