• Sikkerhetskopi fra gammel til ny mobil

Ny mobil? Slik laster du inn innholdet fra den gamle

For du har vel tatt sikkerhetskopi?
Sikkerhetskopi fra gammel til ny mobil

Om du har husket å sikkerhetskopiere innholdet på din gamle telefon, er det som regel en lek å laste inn dette til din nye telefon.

Hvordan du laster inn sikkerhetskopier til en ny telefon varierer fra modell til modell. Utgangspunktet for alle er stort sett at den nye telefonen må være tømt for annet innhold.

Her er fremgangsmåtene for noen av de mest populære mobiltelefonene:

iPhone:

Gjenopprett iPhonen din

Har du tidligere aktivert automatisk backup til iCloud på en iPhone, vil en fullstendig kopi av innholdet på telefonen ligge i skyen – klart til nedlasting til din nye iPhone.

  1. Når du slår på telefonen, blir du møtt av en «Hei»-skjerm – denne dukker bare opp dersom iPhonen er tom og ikke tidligere konfigurert
  2. Følg anvisningene på skjermen til du kommer fram til Apper og data-skjermen, og trykk på Gjenopprett fra iCloud-sikkerhetskopi
  3. Logg på iCloud med din Apple-ID – dette er brukernavnet og passordet du vanligvis bruker til for eksempel app-kjøp
  4. Velg en sikkerhetskopi fra listen som dukker opp, sortert på dato. Som regel er det den siste du vil ha, men det er mulig å velge tidligere versjoner om de er mer relevante
  5. Straks du har valgt, starter nedlastingen fra skyen. Det kan dukke opp en melding om at du må oppgradere iOS-programvaren – følg da bare anvisningene på skjermen
  6. Etter at nedlastingen er gjennomført, vil du nok en gang bli bedt om å logge inn på Apple ID-kontoen din for å gjenopprette tidligere nedlastede apper og andre kjøp. Disse vil da legge seg inn på hjemskjermen din som før
  7. Husk at du må være tilkoblet et trådløst nett for at nedlastingen skal gjennomføres. Den nye telefonen din bør også ha like stor lagringsplass som dne forrige, så du ikke risikerer at sikkerhetskopien er større enn den tilgjengelige plassen på den nye telefonen

Dersom du har sikkerhetskopiert iPhonen din via iTunes, finner du fremgangsmåten for innhenting av denne på Apples hjelpesider.

Android:

Gjenopprett Samsung-telefonen

I motsetning til iPhone, produseres Android-mobiler av flere ulike leverandører, som Samsung, Sony og Huawei.

De forskjellige mobilprodusentene har ofte forskjellige løsninger for sikkerhetskopiering og innlasting av innhold fra mobilen. Felles for dem alle er imidlertid støtten for sikkerhetskopiering via Google-kontoen din.

Når du starter opp en ny Android-telefon, vil det stort sett alltid bli møtt av en velkomstskjerm som viser veien videre – disse prosessene er stadig enklere og mer strømlinjeformet, men krever som regel at du er koblet opp mot et trådløst nettverk.

Vær føre var!

For i det hele tatt å kunne laste inn en sikkerhetskopi på en ny telefon, må du nødvendigvis ha sørget for å ta sikkerhetskopi av den gamle.

Om denne er mistet, og du ikke har hatt gode rutiner for sikkerhetskopier, er det en svært lei måte å lære leksen på – i verste fall er alt av bilder, kontakter, notater og mer til borte for alltid.

Før uhellet er ute er det derfor veldig smart å lage gode rutiner for sikkerhetskopiering og skylagring av bilder og kontakter.

Automatisk lagring av bilder i Min Sky er tilgjengelig på alle Android-telefoner. På iPhone må du sørge for å åpne Min Sky-appen jevnlig for at bildene skal lastes opp.

Mine Kontakter-appen tar dessuten vare på alle kontaktene dine, så de ikke forsvinner selv om mobilen blir ødelagt eller stjålet.

Populært på Online.no nå: