Søk

Online.no

Meny

Ny mobil? Slik laster du inn innholdet fra den gamle

Foto: Samsung / Apple

Foto: Samsung / Apple

For du har vel tatt sikkerhetskopi?

Om du har husket å sikkerhetskopiere innholdet på din gamle mobil, er det som regel en lek å laste inn dette til din nye.

Hvordan du laster inn sikkerhetskopier varierer fra modell til modell. Utgangspunktet for alle er stort sett at den nye mobilen må være tømt for annet innhold.

Her er fremgangsmåtene for noen av de mest populære mobiltelefonene:

iPhone:

På en iPhone gjenoppretter du data fra en sikkerhetskopi i iCloud, på en datamaskin eller en Android-mobil.

På en iPhone gjenoppretter du data fra en sikkerhetskopi i iCloud, på en datamaskin eller en Android-mobil.

Har du tidligere aktivert automatisk backup til iCloud på en iPhone, vil en fullstendig kopi av innholdet på telefonen ligge i skyen – klart til nedlasting til din nye iPhone.

  • Når du slår på telefonen, blir du møtt av en «Hei»-skjerm – denne dukker bare opp dersom iPhonen er tom og ikke tidligere konfigurert.
  • Følg anvisningene på skjermen til du kommer fram til Apper og data-skjermen, og trykk på Gjenopprett fra iCloud-sikkerhetskopi.
  • Logg på iCloud med din Apple-ID – dette er brukernavnet og passordet du vanligvis bruker til for eksempel app-kjøp.
  • Velg en sikkerhetskopi fra listen som dukker opp, sortert på dato. Som regel er det den siste du vil ha, men det er mulig å velge tidligere versjoner om de er mer relevante.
  • Straks du har valgt, starter nedlastingen fra skyen. Det kan dukke opp en melding om at du må oppgradere iOS-programvaren – følg da bare anvisningene på skjermen.
  • Etter at nedlastingen er gjennomført, vil du nok en gang bli bedt om å logge inn på Apple ID-kontoen din for å gjenopprette tidligere nedlastede apper og andre kjøp. Disse vil da legge seg inn på hjemskjermen din som før.
  • Husk at du må være tilkoblet et trådløst nett for at nedlastingen skal gjennomføres. Den nye mobilen din bør også ha like stor lagringsplass som den forrige, så du ikke risikerer at sikkerhetskopien er større enn den tilgjengelige plassen.

Dersom du har sikkerhetskopiert iPhonen din via en datamaskin, finner du fremgangsmåten for innhenting av denne på Apples hjelpesider.

Android:

Har du sikkerhetskopiert mobilen via Google-kontoen din, er det enkelt å gjenopprette innholdet på en ny Android-telefon.

Har du sikkerhetskopiert mobilen via Google-kontoen din, er det enkelt å gjenopprette innholdet på en ny Android-telefon.

I motsetning til iPhone, produseres Android-mobiler av flere ulike leverandører, som Samsung, Sony og Huawei.

De forskjellige mobilprodusentene har ofte forskjellige løsninger for sikkerhetskopiering og innlasting av innhold fra mobilen, for eksempel Samsung Cloud og Huawei Mobile Cloud.

Felles for alle Android-mobiler er imidlertid støtten for sikkerhetskopiering via Google-kontoen din.

Når du starter opp en ny Android-telefon, vil det stort sett alltid bli møtt av en velkomstskjerm som viser veien videre. Denne prosessen er stadig blitt enklere og mer strømlinjeformet – du trenger bare å følge instruksene.

Det krever riktignok at du er koblet til et trådløst nettverk, og du bør påse at du har tilstrekkelig med batteri. Er det mye data som skal kopieres, krever det nemlig litt tid og strøm.

Og tar du steget fra iPhone til en Android? Google-kontoen din fikser biffen!

Vær føre var!

For i det hele tatt å kunne laste inn en sikkerhetskopi på en ny telefon, må du nødvendigvis ha sørget for å ta sikkerhetskopi av den gamle.

Om denne er mistet, og du ikke har hatt gode rutiner for sikkerhetskopier, er det en svært lei måte å lære leksen på – i verste fall er alt av bilder, kontakter, notater og mer til borte for alltid.

Før uhellet er ute er det derfor veldig smart å lage gode rutiner for sikkerhetskopiering og skylagring av bilder og kontakter.

Automatisk lagring av bilder i Min Sky er tilgjengelig på alle Android-telefoner. På iPhone må du sørge for å åpne Min Sky-appen jevnlig for at bildene skal lastes opp.

Mine Kontakter-appen tar dessuten vare på alle kontaktene dine, så de ikke forsvinner selv om mobilen blir ødelagt eller stjålet.