Søk

Online.no

Meny

4 ganger du ikke vil gå tom for data på norgesferien

Mann som tar bilde med mobil

Sommeren er høysesong for mobilbruk blant norske familier – enten vi er hjemme eller reiser til hytta. Databruken øker betydelig når vi streamer i hengekøyen, deler solbrente sommerselfies, sjekker nyheter i parken og holder oss oppdaterte på sosiale medier på svaberget.

Selv om mange er på vei inn i feriedvale, betyr ikke det at databruken vil gå ned ... selv om ferien i år mest sannsynlig tilbringes i Norge. Snarere tvert imot. En sommer stappfull av begivenheter og ikke minst reiser, sluker mer data enn du tror.

Her er fire ganger du definitivt ikke vil være uten data på årets sommerferie i Norge:

1. Når du stikker til fjells

Flere og flere går toppturer i fjellheimen, og langs fossefall og toppegger viser Norge seg fra sin beste side. Men sommeren i fjellet er uforutsigbar og vi kan først som sist opprette en tiende fjellvettregel: Ha nok data når du legger ut på tur. Må du søke ly for vær og vind er strømming av underholdning redningen om stemningen faller i et trangt telt.

2. Når du må ta buss for tog

Dame med mobil

I sommerferien ønsker man at det meste skal gå på skinner, men alt gjør ikke det. Buss for tog, for eksempel, går ikke på skinner. WiFi-koblingene på disse reisene kan ofte være ustabile, men er du godt forberedt vil alt gå på skinner hele veien frem til din sommeridyll.

Den ekstra reiseveien til hytta kan bli en gylden mulighet til å hente deg inn på tv-serien du vet alle kommer til å snakke om rundt middagsbordet, og redde deg fra eventuelle spoilers.

Alt du trenger er dekning i verdensklasse og nok data!

Nyhet! Dette er Next

  • Med Next får du ubegrenset data – og bestemmer selv hastighet på abonnementet ditt.
  • Du kan velge mellom følgende hastigheter: Normal med opptil 10 Mbit/s, Rask med opptil 100 Mbit/s og Maksimal med opptil 300 Mbit/s på 4G.
  • Bruker du 100 GB mobildata, reduseres hastigheten automatisk til 3 Mbit/s. Dersom du ønsker å fornye hastigheten, kan du kjøpe en Hastighetsreload.
  • Du har ubegrenset data i hele EU/EØS, mens hastigheten bestemmes av lokale operatører.
  • Du får med: Nettvern, Min Sky og Se Hvem.

Les mer om Next

3. Når barna i baksetet spør om dere snart er framme

På bilferie

Bilferie er en klassiker, men lange turer i en trang bil kan være en prøvelse for alle som ikke deler fars entusiasme for milevis med okergult kulturlandskap. Da er det smart med et stabilt mobilnett og nok data for å underholde de minste i baksetet.

Utover at det er sikrere med egne bilholdere for nettbrettet eller mobilen, er det smart å pakke med. Som for eksempel en billader ... og noen hodetelefoner, så alle slipper å høre på lyden fra den femte episoden av Svampebob på rad?

4. Når sommerferien virker eviglang

Slapp av på norgesferien

Legger vi godviljen til, husker vi alle hvor hellig sommeren var som tenåringer. Leksefri, sen innetid og kanskje en sommerromanse.

Men så kommer familieferien og alt dette blir revet vekk – idet hele familien reiser langt til gokk for å bo i campingvogn, telt eller i en avsidesliggende hytte. Med nok data i sekken er det imidlertid ikke slik at de yngste (eller eldre) trenger å føle seg koblet av resten av verden.

Og deler du på godene, altså dataen din, har alle i familien full frihet – og nok data til å Facetime kjærester, fortsette snapstreaks og holde kontakten med venner hele sommeren gjennom.

Surf deg gjennom ferien

Med Telenors Next-abonnement har du alltid nok mobildata i sommer! Med Next får du ubegrenset data – og bestemmer selv hastighet på abonnementet ditt.

God sommer!