Søk
Meny

I ferien skal du ikke stresse – heller ikke med mobilen

Dame med mobil ved basseng

Slik gjør du mobilen klar for sommerferien.

Sommertid er mobiltid. Og samtidig en periode der du skal stresse minst mulig, men i stedet nyte livets late dager.

Da er det ekstra fint å kunne hive ord som «roaming» og «sjokkregning» ut av vokabularet, og heller sørge for at mobiltilværelsen blir så enkel som mulig – også om du reiser ut av landet.

Visste du forresten at vi nordmenn setter nye trafikkrekorder i mobilnettet hver sommer? Da sier det seg selv at mobilen har sin naturlige plass i bagasjen. Og her gir vi deg noen smarte tips til hvordan du kan gjøre den klar for sommerferien:

Bruk mobilen som hjemme

Alle Telenors mobilabonnementer har i dag fri roaming i alle EU- og EØS-land – altså de aller fleste. Det betyr at du trygt kan bruke mobilen som hjemme, uten at det koster deg noe mer.

Glem offline spillelister som tar opp lagringsplassen. Fortsett å like og dele som du pleier, enten det er på Snapchat, Instagram eller Facebook. Finn veien med Google Maps til restauranten du oppdaget via Yelp. Hold deg oppdatert på nyhetene ... og til og med favorittserien din på Netflix.

Dame med mobil

... og ikke bekymre deg for databruken

Men så var det dette med databruken, da. Hvor mye var det egentlig du hadde inkludert igjen? Og hvor mye koster en ekstra datapakke?

Med mobilabonnementet Next slipper du slike spørsmål. Her har du nemlig ubegrenset bruk av mobildata, og kan i stedet selv velge hvilken hastighet du vil surfe med.

Husk at det ikke er noe bindingstid på Telenors mobilabonnementer, så kanskje er dette den perfekte tiden for å bytte til Next. Noe du for eksempel enkelt kan gjøre via Mitt Telenor-appen, som også gir deg full oversikt på turen.

Dette er Next

  • Med Next får du ubegrenset data – og bestemmer selv hastighet på abonnementet ditt.

  • Du kan velge mellom følgende hastigheter: Normal med opptil 10 Mbit/s, Rask med opptil 100 Mbit/s og Maksimal med opptil 300 Mbit/s på 4G.

  • Bruker du 100 GB mobildata, reduseres hastigheten automatisk til 3 Mbit/s. Dersom du ønsker å fornye hastigheten, kan du kjøpe en Hastighetsreload.

  • Du har ubegrenset data i hele EU/EØS, mens hastigheten bestemmes av lokale operatører.

  • Du får med: Nettvern, Min Sky og Se Hvem.

Les mer om Next

Mobil i båt

Kontroll over mobildata

Om du ikke trenger ubegrenset data, og ønsker å ha kontroll på hvor data du bruker, kan du også velge en fast datapakke med Original.

Med Data Rollover får du da også med ubrukt data videre til neste måned – og dette skjer automatisk.

Kanskje har du spart opp litt ekstra data fra forrige måned, som kommer ekstra godt med i sommerferien?

Gode backup-løsninger

Det kan skje den beste: Du mister en billett til toget eller legger igjen et pass på hotellet. Et nyttig tips er å ta bilde av all reisedokumentasjon. Da har du det digitalt om du mot formodning mister, blir frastjålet eller glemmer noe.

Vi kan ikke garantere for at det er gyldig i alle sammenhenger, men i møte med en hyggelig konduktør kan det være redningen.

Er du på reisefot lønner deg seg med en backupløsning på selve telefonen også. Med SWAP Plussforsikring er du fullstendig dekket dersom telefonen går i bakken, slutter å fungere eller blir borte. Du får en ny mobil levert til deg innen overraskende kort tid, nær uansett hvor du befinner deg.

Og psst: Med Min Sky installert på mobilen, vil både feriebildene og bildene av reisedokumentasjonen være sikkert lagret i skyen.

Noen smarte mobiltips til ferien:

Med et bekymringsløst abonnement og en solid forsikring er mobilen din så godt som reiseklar – og med litt hjelp fra noen smarte apper og nettsteder kan du få enda mer utbytte fra ferien din. Som disse:

Google Translate: I det siste er denne oversettelsesappen blitt nesten magisk god. Du kan ta bilde av tekst på et fremmed språk – for eksempel en meny eller et skilt – og få det hele oversatt på rappen.  

Culture Trip: Liker du å utvide kunnskapen om stedet du reiser til, utover åpningstidene til hotellbasenget? På Culture Trips publiseres daglig innsiktsfulle artikler knyttet til all verdens reisemål – det er som å reise på med en lokalkjent!

PackPoint: Hva skal du egentlig pakke med deg på ferien? Oppgi reisemålet ditt i PackPoint, og du får kanskje noen lokaltilpassede aha-pakketips du kanskje ellers hadde glemt – samt noen gode råd på veien?

App in the Air: Denne reiseappen er perfekt for deg som flyr mye. Her har du all nødvendig reiseinfo samlet på ett sted – inkludert sanntidsoversikt over hvor lang ventetid det er i sikkerhetskontrollen.

Vipps: Du har ganske sikkert Vipps på mobilen fra før. Men har du sjekket ut funksjonen for deling av utgifter – der alle legger inn det de fortløpende betaler for fellesutgifter? Den er perfekt på vennereiser: Når dere er hjemme igjen, gjør dere enkelt og greit opp med hverandre direkte i appen.

Lokal transport: I noen byer er det kanskje greit å ha Uber på plass – eller kanskje en lokal variant av denne? I andre byer er det kanskje bysykler som gjelder. Felles for de fleste slike tjenester, er at de gjerne bookes og betales via mobilen, og da kan det være greit å ha installert disse før du drar.

OBS! Om ferien din også inkluderer noen fergestrekninger, kan det være greit å være litt forsiktig med mobilbruken – i internasjonalt farvann er det gjerne egne (og ofte skyhøye) priser for bruk av mobilen via satelitt.