Finn mobilabonnementet som passer for deg

Når du vil surfe fritt i hele EU – uten økte kostnader.
Mennesker med mobil

Foto: Montasje/©2016 iStockphoto LP

Med Telenors mobilabonnement FRIHET kan du bruke mobilen i hele EU – akkurat som hjemme. Du ringer og sender så mye SMS og MMS du vil. Du trenger heller ikke lure på varierende priser om du bruker mobildata i EU-land. Datakostnadene er de samme som hjemme i Norge.

Med FRIHET-abonnementene har du også ubegrenset lagringsplass i Min Sky.

Hva skal du velge?

Alle FRIHET-abonnementene inkluderer fri bruk av SMS, MMS og ringeminutter. I tillegg får du tjenester som Min Sky, Mine Kontakter, Datakontroll Norge og Mitt Telenor.

Hva er forskjellen på de ulike abonnementene? Og hva skal du legge vekt på når du skal velge det som passer best for din bruk? Kort fortalt er det mengde data, hastighet og pris som skiller de ulike FRIHET-abonnementene fra hverandre.

Det er bruksmønsteret ditt som bør være avgjørende når du skal velge mobilabonnement. Bruker du telefonen lite eller mye? Er du avhengig av mobildata, eller bare ringer du med den? Bruker du mobilen utenlands? Dette er spørsmål du bør stille deg selv når du skal velge mobilabonnement.  

Er du usikker på hvor mye data du trenger? Prøv mobildatakalkulatoren til Smarte Penger, og få et estimat som kan sende deg i riktig retning.

Oversikt over FRIHET-abonnementene

 • FRIHET 500 MB. Abonnementet for deg som bruker lite data. Med 500 MB kan du fortsatt legge ut bilder på Facebook og sjekke e-posten jevnlig.
 • FRIHET 2 GB.  For deg som surfer av og til, og liker å holde deg oppdatert i sosiale medier.
 • FRIHET 3 GB. For deg som liker å ha muligheten til å strømme musikk og video på mobilen.
 • FRIHET 5 GB. Surf på toget og strøm direktesendt tv. Abonnementet passer for deg som liker å holde deg oppdatert.
 • FRIHET 10 GB. Mer data gir mer moro. Med 10 GB kan du blant annet sjekke Facebook over 30.000 ganger.
 • FRIHET 15 GB. Mer data gir mer moro. Med 15 GB kan du blant annet sjekke Facebook over 45.000 ganger.
 • FRIHET 25 GB. Se filmer på Netflix eller del nettet ditt med andre. Med de største abonnementene skal du jobbe for å bruke opp datamengden.
 • FRIHET 40 GB. Med dette abonnementet kan du lese over 50.000 VG-sider eller strømme en hel miniserie på Netflix.
 • FRIHET 60 GB. Kremen av kremen når det gjelder mobilabonnementer. Passer for deg som ønsker det aller beste markedet kan tilby, og som bruker mobiltelefonen som et modem.

Abonnementer for unge

Som ung finner du lett det abonnementet som passer for deg. U18 er for deg som er under 18 år. Her får du de samme fordelene som FRIHET, bare skreddersydd til deg under 18 år. Du kan altså ringe og sende SMS og MMS så mye de vil. Og den inkluderte datamengden din kan du bruke både i Norge og hele EU – akkurat som i Norge.

 • U11. Mobilabonnementet for de aller minste.
 • U18 300 MB. Abonnementet for deg som bruker lite data. 
 • U18 1 GB. En rolig start, men nok data til å streame musikk og se film innimellom
 • U18 2 GB. For deg som surfer av og til, og liker å holde deg oppdatert i sosiale medier.
 • U18 4 GB. Vil du ha muligheten til å streame musikk og video på mobilen.
 • U18 8 GB. Surf på bussen og se direktesendt tv. Abonnementet passer for deg som er storforbruker av Snapchat, Instagram, Musically og de andre appene vennene dine er.

Yng - Mobilabonnementet for unge voksne

Er du mellom 18 og 28 år kan du nyte godt av alt abonnementet Yng inneholder. Det er dumt å ha et abonnement som fokuserer på taletid, når alt du bruker mobilen til er streaming av musikk og kontakt med venner på sosiale medier. Derfor byr Yng på endel skreddersydde fordeler:

- Music Freedom: Du får streame så mye musikk du vil uten at det spiser av den inkluderte datamengden din.

- SWAP Pluss: Du får automatisk den beste forsikringen når du har yng og kjøper ny mobil med SWAP. Det betyr at du aldri er uten smarttelefon mer enn én dag, uansett hva som går galt med mobilen din.

- Data Switch: Hvorfor betale for fri tale når du ikke bruker det? Yng lar deg bytte fri tale mot 60 samtaler i måneden for 1GB ekstra data.

- Autobooster: Det føles som hele livet ditt er på mobilen. Derfor får du automatisk 1GB mer data om du går tom. Dette koster bare 49,- kroner ekstra.

Yng passer for deg uansett om du er storforbruker av data eller bare trenger litt. Du kan velge mellom fem størrelser på abonnementet. Det minste har 2GB inkludert data og det største har 12GB, eller 13 om du Switcher.

Hva inkluderer et mobilabonnement fra Telenor?

Produktsjef Erik Skotvedt i Telenor forklarer at du får tilgang til markedets råeste fart, dekning og kapasitet uansett hvilket abonnement du velger. 

- Telenor bygger alltid mobilnettet med flere frekvenser. For kundene våre betyr det enda bedre dekning inne og ute og raskere fart enn noensinne med 4G +, sier Skotvedt. 

Han forteller at Telenor har som mål at alle skal ha tilgang til 4G innen utgangen av 2017. 

- Befolkningsdekningen blir da på hele 99,8 prosent. Våre mobilkunder skal være trygge på at Telenor tilbyr best kapasitet, fart og dekning. Vi investerer mange milliarder årlig for å opprettholde dette.

Populært på Online.no nå: