Søk
Meny

Mobilabonnement for de yngste – slik får barnet ditt en trygg start

Abonnement for barn – gutt med sin første mobil

Skal barnet ditt få sin første mobil? Disse abonnementene gir en trygg start på livet som mobilbruker – mens du som forelder kan senke skuldrene litt.

Så har dagen kommet hvor barnet ditt skal få sin første mobil. Det kan være en stor dag for barnet, som plutselig har hele verden kun et tastetrykk unna. Som forelder sitter du kanskje likevel med blandede følelser, for ­med den første mobilen følger jo også et stort ansvar:

Hvordan vet du at barnet ditt er trygt på nettet? Hva om de sprenger budsjettet ved å bruke masse data? Hvordan vet du at det de laster ned av spill og apper ikke vil koste masse penger – eller installere skadelige virus på mobilen?

Det er viktige spørsmål å stille, og gode instinkter å ha. Heldigvis finnes det en løsning.

En trygg start for de yngste

Telenors mobilabonnement skal gi barnet en trygg start som mobilbruker, og inkluderer derfor tjenester som er skreddersydd bruken til de yngste.

Med Telenors aldersrabatt får alle under 13 dessuten en ekstra god månedspris på abonnement med fast datamengde. Dere kan velge mellom 5 og 10 GB per måned – og få 180 kr i rabatt på månedsprisen.

Men hva innebærer egentlig en trygg start?

For de yngste mobilbrukerne er nok det aller viktigste å vite at mobilhverdagen er trygg og forutsigbar – for både barn og foreldre.

Barnet kan derfor ringe og sende så mye SMS de vil – slik at dere alltid kan komme i kontakt med hverandre. Dessuten kommer abonnementene med barnetilpassede løsninger for digital sikkerhet og trygghet, samt en leken og relevant opplæring i mobilbruk og nettvett.

Viktige sikkerhetstjenester for barn i Telenors mobilabonnement

 • Nettvern er et innebygget sikkerhetsfilter i Telenors nett som gjør det tryggere å surfe på nettet. Det stopper barnet fra å besøke nettsider som er knyttet til svindel eller virus.

 • Tjenesten Sikker Bruk er også inkludert. Denne sperrer for uønskede samtaler, SMS og dyre mobiltjenester.

 • Med Nettslett kan dere få advokathjelp hvis barnet blir utsatt for netthets, eller om privat innhold, for eksempel bilder, blir spredt på nett uten samtykke.

 • Morsom opplæring i nettvett på mobil. Gjennom abonnementet får du tilgang til opplæringsmodulen Mobilmerket – en morsom øvelse dere kan ta sammen, som viser at barn og foreldre har hatt en viktig prat om hvilke utfordringer man kan møte på nett og mobil.

 • Når testen er ferdig og bestått, kan du ta med barna til den nærmeste Telenorbutikken for det endelige beviset på bragden: En kul popsocket!

Dette er Mobilmerket:

 • Mobilmerket er en leken øvelse laget for at barn kan lære mer om mobilbruk og bevisstgjøres på å ta smarte valg – enten de allerede har eller ønsker seg egen mobil.

 • Testen inneholder en rekke spørsmål knyttet til vettig mobilbruk, og skal kartlegge hvorvidt et barn er moden nok til å benytte egen mobil.

 • Mobilmerket er utviklet av Telenor i samarbeid med Røde Kors sin samtaletjeneste, Kors på Halsen.

Mobilmerket

Trygge abonnement for barn er viktige også for foreldre

Telenors abonnement inkluderer sikkerhetstjenester som gjør hverdagen litt sikrere og tryggere – både for deg og barnet ditt. Samtidig kan det også være greit å ha full kontroll på barnas databruk, for å unngå uforutsette kostnader.

Barn og unge bruker jo mobilen til det meste, ikke minst til video. TikTok er mest populært blant de yngste, med YouTube på en solid andreplass.

Det betyr ikke bare at barna eksponeres for en stor variasjon av ulike typer innhold på disse plattformene, det kan også bety at de fort ender opp med å bruke altfor mye data.

Med Telenors abonnementet har du alltid kontroll på databruken. Tjenesten Datakontroll sørger nemlig for full stopp på databruk når den inkluderte mengden er brukt opp.

Barn på stranden med abonnement fra Telenor

EN TRYGG START: Telenors nye mobilabonnement legger til rette for at barna kan få en god og trygg opplevelse med sin første mobil.

Ny mobil til skolestart?

Det er ikke bare det første abonnementet som er viktig. Den første mobilen spiller også en stor rolle i barnets liv.

Men hva skal du velge?

Den råeste modellen er ikke nødvendigvis det aller lureste å gi et aktivt barn, som kanskje ikke er kjent for å være veldig forsiktig. Men kanskje bør det heller ikke være en modell som mangler funksjoner som er viktige for barna.

Tre ting du bør tenke på før du velger den første mobilen:

 • Ikke velg en toppmodell: Barn er ikke de mest forsiktige, og reparasjoner kan bli dyrt. Det finnes mange gode smarttelefoner til en billigere penge – uten at det går utover tilgang på funksjoner som et godt kamera og de nyeste appene.

 • Tenk på hva som er praktisk: En mobil fra samme produsent som din egen, hvor du kjenner merket og operativsystemet fra før av, kan gjøre det lettere å gi god opplæring til barnet. Det kan også være praktisk i forbindelse med ekstrautstyr, familiedeling og overføring av innhold. Eller kanskje barnet kan arve din gamle mobil?

 • Tenk skjerm: Barnet vil etterhvert tilbringe mye tid på mobilen, og da er det viktig at skjermstørrelsen er stor nok til at videotitting ikke blir en belastning for øynene. Husk at de fleste smarttelefoner i dag kommer med innstillinger for justering av blått lys – for eksempel kan det være lurt å slå på regelmessig aktivering av nattmodus på kveldene.

Trenger du flere tips om hva slags mobil du bør velge til barna? Her har vi samlet noen av våre beste forslag til hvilken modell du bør gå for.