Søk
Meny

Slik surfer barna trygt, mens du kan senke skuldrene

Far og datter sitter foran en PC. Far holder ogspå en mobil.

Her er mobilabonnementene til barna som gjør hverdagen enklere og tryggere – for både små og store.

Du er neppe den eneste som lurer på hvordan du skal forholde deg til barnets mobilbruk. I dag har nemlig ni av ti barn i 11-årsalderen egen smarttelefon.

Med abonnementene Trygg Start og U18 fra Telenor, kan du kontrollere mobilbruken til den aller yngste, så vel som tenåringen.

Og du er trygg på at de har sikre rammer for mobilbruken.

Trygg Start for de aller ferskeste

Mange foreldre velger kontantkort når barnet får sin første mobil, men det kan være rimeligere – og tryggere – å gi barnet et abonnement.

Skal du fylle kontantkortet for mer enn 99 kroner i måneden, er faktisk Trygg Start et bedre alternativ. Barnet kan ringe gratis, sende SMS eller MMS kostnadsfritt og får 400 MB data inkludert. Med Nettvern surfer barnet tryggere, og Nettslett tilbyr advokathjelp i forbindelse med blant annet ulovlig bildedeling.

I tillegg er Datakontroll og Sikker Bruk automatisk aktivert. Når de inkluderte 400 MB er oppbrukt, sørger Datakontroll for at det er full stopp for surfingen. Sikker Bruk sperrer telefonnummeret for kjøp- og salgstjenester via SMS eller Teletorg, forhindrer samtaler til utlandet og sørger for reservasjon mot opplysningstjenester.

Med Trygg Start slipper du at mobilregningen byr på noen ubehagelige overraskelser – og sørger for at barnet surfer, spiller og snapper, helt trygt.

Skreddersy U18 til de mer erfarne

U18 har også Datakontroll og Sikker Bruk inkludert i abonnementene. Ja, vi skriver i flertall – her kan du faktisk velge mellom seks abonnement.

Forskjellen er hvor mye data som er inkludert i månedsprisen. Det minste abonnementet har 1 GB inkludert og passer godt for de yngre. Til de mer erfarne surferne kan du gi opptil 12 GB.

Du har også ekstra trygghet dersom barnet skal ut og reise. Som alle Telenor-abonnement, har nemlig også U18 fri bruk av ringeminutter, SMS, MMS og inkludert data, både i Norge og i EU/EØS.

Lær barnet å spare data

Både Trygg Start og U18 har Data Rollover. Det betyr at ubrukt data «rulles over» til neste måned og kan brukes sammen med datamengden som er inkludert i abonnementet.

Er 7 GB inkludert, men kun 5 GB brukes en måned, kan poden ta med seg den ubrukte dataen og få 9 GB å surfe med den påfølgende måneden.

Data Rollover kan for eksempel brukes til å lære barnet verdien av å spare data: Jo mer det sparer i måneden før høstferien, desto mer har det til å strømme når ferien endelig kommer.

Ekstra data til familien

Har du en Familiebonus, kan du inkludere både Trygg Start og U18 i denne. Familiebonus fungerer slik at når du enten samler 2 private mobilabonnement eller 1 privat mobilabonnement og ytterligere 2 Telenor-produkter i én Familiebonus, får du 1 GB data ekstra hver uke, for hvert produkt, som kan fordeles og brukes fritt mellom familiemedlemmene.

Denne dataen brukes før datamengden som er inkludert i abonnementene.

Den ekstra datamengden kan være til glede for hele familien – eller brukes som «lønn» for oppgaver barnet gjør i hjemmet.

Usikker på hva som bør være den første mobilen? Sjekk hvilke mobiler som passer for de yngste