Søk
Meny

Slik surfer barna trygt, mens du kan senke skuldrene

Far og datter sitter foran en PC. Far holder ogspå en mobil.

Her er mobilabonnementene til barna som gjør hverdagen enklere og tryggere – for både små og store.

Du er neppe den eneste som lurer på hvordan du skal forholde deg til barnets mobilbruk. I dag har nemlig ni av ti barn i 11-årsalderen egen smarttelefon.

Med abonnementene Trygg Start og U18 fra Telenor, kan du kontrollere mobilbruken til den aller yngste, så vel som tenåringen.

Og du er trygg på at de har sikre rammer for mobilbruken.

Trygg Start for de aller ferskeste

Mange foreldre velger kontantkort når barnet får sin første mobil, men det kan være både rimeligere og tryggere å gi barnet et abonnement.

Skal du fylle kontantkortet for mer enn 109 kroner i måneden, er faktisk Trygg Start et bedre alternativ. Barnet kan ringe gratis, sende SMS eller MMS kostnadsfritt og får 400 MB data inkludert.

Med Trygg Start slipper du også at mobilregningen byr på noen ubehagelige overraskelser – og inkluderte sikkerhetstjenester sørger for at barnet surfer, spiller og snapper, helt trygt:

Nettvern er et innebygget filter i Telenor-nettet, som blokkerer nettsider som er infiserte eller falske, slik at arnet kan surfe litt tryggere, og Nettslett tilbyr advokathjelp i forbindelse med blant annet ulovlig bildedeling.

I tillegg er Datakontroll og Sikker Bruk automatisk aktivert. Når de inkluderte datamengden er oppbrukt, sørger Datakontroll for at det er full stopp for surfingen. Sikker Bruk sperrer telefonnummeret for kjøp- og salgstjenester via SMS eller Teletorg, forhindrer samtaler til utlandet og sørger for reservasjon mot opplysningstjenester.

Skreddersy U18 til de mer erfarne

Mobilabonnementet U18 har også Nettvern, Nettslett, Datakontroll og Sikker Bruk inkludert i abonnementene. Ja, vi skriver i flertall – for her kan du faktisk velge mellom fem abonnement. Forskjellen er hvor mye data som er inkludert i månedsprisen.

Det minste abonnementet har 1 GB inkludert og passer godt for de yngre. Til de mer erfarne surferne kan du gi opptil 20 GB.

Du har også ekstra trygghet dersom barnet skal ut og reise. Som alle Telenor-abonnement, har nemlig også U18 fri bruk av ringeminutter, SMS, MMS og inkludert data, både i Norge og i EU/EØS.

Lær barnet å spare data

Både Trygg Start og U18 har Data Rollover. Det betyr at ubrukt data automatisk «rulles over» til neste måned og kan brukes sammen med datamengden som er inkludert i abonnementet.

Er 7 GB inkludert, men kun 5 GB brukes en måned, kan poden ta med seg den ubrukte dataen og få 9 GB å surfe med den påfølgende måneden.

Data Rollover kan for eksempel brukes til å lære barnet verdien av å spare data: Jo mer det sparer i måneden før juleferien, desto mer har det til å strømme når ferien endelig kommer.

Ekstra data til familien

Har du en Familiebonus, kan du inkludere både Trygg Start og U18 i denne og få ekstra data hver måned.

Familiebonus fungerer slik: Har du enten 2 private mobilabonnement, eller 1 privat mobilabonnement og ytterligere 2 Telenor-produkter, får du 1 GB data ekstra hver måned for hvert produkt.

Denne bonusdataen kan fordeles og brukes fritt mellom familiemedlemmene.