Søk
Meny

Her er mobilabonnementene til barna som gir deg kontroll

Far og datter sammen for en datamaskin

Barna surfer trygt med U11 og U18.

Du er neppe den eneste som lurer på hvordan du skal forholde deg til barnets mobilbruk. I dag har nemlig ni av ti barn i 11-årsalderen egen smarttelefon.

Med abonnementene U11 og U18 fra Telenor, kan du kontrollere mobilbruken til den aller yngste, så vel som tenåringen.

Og du er trygg på at de har sikre rammer for mobilbruken.

U11 for de aller ferskeste

Mange foreldre velger kontantkort når barnet får sin første mobil, men det kan være rimeligere – og tryggere – å gi barnet et abonnement.

Skal du fylle kontantkortet for mer enn 99 kroner i måneden, er faktisk U11 et bedre alternativ. Barnet kan ringe gratis, sende SMS eller MMS kostnadsfritt og får 100 MB data inkludert.

I tillegg er Datakontroll og Sikker Bruk automatisk aktivert. Når de inkluderte 100 MB er oppbrukt, sørger Datakontroll for at det er full stopp for surfingen. Sikker Bruk sperrer telefonnummeret for kjøp- og salgtjenester via SMS eller Teletorg, forhindrer samtaler til utlandet og sørger for reservasjon mot opplysningstjenester.

Med U11 slipper du at mobilregningen byr på noen ubehagelige overraskelser – og barnet kan alltid ringe hjem!

Gutt i sofa med en mobil i hånden

Skreddersy U18 til de mer erfarne

U18 har også Datakontroll og Sikker Bruk inkludert i abonnementene. Ja, vi skriver i flertall – her kan du faktisk velge mellom fem abonnementer.

Forskjellen er hvor mye data som er inkludert i månedsprisen. Det minste abonnementet har 300 MB inkludert og passer godt for de yngre. Til de mer erfarne surferne kan du gi opptil 8 GB.

Du har også ekstra trygghet dersom barnet skal ut og reiase. Som alle Telenor-abonnement, har nemlig også U18 fri bruk av ringeminutter, SMS, MMS og inkludert data, både i Norge og i EU/EØS.

Lær barnet å spare data

Både U11 og U18 har Data Rollover. Det betyr at ubrukt data «rulles over» til neste måned og kan brukes sammen med datamengden som er inkludert i abonnementet.

Er 8 GB inkludert, men kun 6 GB brukes en måned, kan poden ta med seg den ubrukte dataen og få 10 GB å surfe med den påfølgende måneden.

Data Rollover kan for eksempel brukes til å lære barnet verdien av å spare data: Jo mer det sparer i måneden før høstferien, desto mer har det til å strømme når ferien endelig kommer.

Med Data Rollover kan du ta med deg ubrukt data fra en måned til en annen.

Med Data Rollover kan du ta med deg ubrukt data fra en måned til en annen.

Bidrag til familien

Har du en Familiebonus, kan du inkludere både U11 og U18 i denne. Familiebonus fungerer slik at når du samler 2 mobilabonnement eller 3 Telenor-produkter i én Familiebonus, får du 0,5 GB data for hvert produkt gratis som kan fordeles og brukes fritt mellom medlemmene.

Denne dataen brukes før datamengden som er inkludert i abonnementene, og legger du til flere produkter får du ytterligere 0,5 GB for hvert produkt, helt uten ekstra kostnad.

Den ekstra datamengden være til glede for hele familien – eller brukes som «lønn» for oppgaver barnet gjør i hjemmet.