Hopp til innhold

Test HTC Rhyme

Test av HTC Rhyme

Test HTC Rhyme

HTC Rhyme er ikke bare en jentetelefon. Den gjør en god jobb på de fleste områder og kommer med svært stilig tilbehør.

HTC Rhyme

 • Mye stilig tilbehør
 • Føles solid
 • Bra nettleser
 • Raskt kamera
 • God lyd i musikkspiller
 • Lekkert design
 • Svært lav stråleverdi
 • Ikke imponerende videokamera
 • Ikke den skarpeste skjermen
 • Death Grip på Wi-Fi antennen
 • Prosessoren kunne vært kraftigere

Flott kvalitetsfølelse og herlig tilbehørspakke vil gjøre HTC Rhyme interessant for mange. - Mobili

Designtelefonen Rhyme vil nok få mange tilhengere, og ikke nødvendigvis bare på kvinnefronten. - Amobil

Telefonen som er designet av kvinner passer også for menn. Og med en hendig dockingstasjon, synes vi Rhyme er et godt kjøp. - DinSide

Med HTC Rhyme får du ikke bare en mobiltelefon, du får en totalpakke med masse nyttig tilbehør. Ved første øyekast vil den kanskje appellere mest til den kvinnelige delen av befolkningen, men ta en titt til - den er definitivt interessant for gutta også.

Solid design

Det er design og tilbehør som ligger i fokus hos HTC Rhyme. Den er slank med runde former og har en bakside i metall og gummibelagt plast, som gjør at den ligger godt i hånden og føles solid.

Spennende tilbehørspakke

Med mobilen får du en ladekrybbe som både fungerer som høytaler, ladestasjon, handsfree og aktiverer dokkingmenyer som gjør det enklere å betjene telefonen i ladekrybben.

Dermed kan du bruke den som vekkerklokke på nattbordet og som en liten høytaler til stua eller soverommet - og mobilen er alltid ladet opp på morgenen.

Du får også med en lysamulett. Dette er en liten LED-terning som du kobler til lydutgangen til mobilen via en halvmeters ledning, og som lyser og blinker når du får et anrop eller melding. Ganske hendig når du har mobilen liggende i veska eller sekken. Det er et ganske kjent problem for oss jenter at vi ikke hører mobilen når den ligger nederst i en veske.

- Men som Mobili påpeker kan også dette være et agn for lommetyver, så det gjelder å være på vakt.

I tillegg får du med en lærveske som du kan ha mobilen i slik at du ikke riper den opp når den ligger sammen med nøkler og småpenger i veska.

Og det er ikke alt, du får også med ørepropper som ifølge samtlige anmeldere faktisk gir god lyd, noe som hører til sjeldenhetene.

Super-LCD skjerm

Skjermen er av typen Super-LCD, er på 3,7 tommer og har en oppløsning på 480 x 800. Dette er ganske standard, og skjermbildet er ifølge Mobili skarpt og klart med fine farger. Du kan ikke sammenligne den med iPhone 4S, Samsung Galaxy S II, men disse stiller i en annen klasse.

Elegant og brukervennlig

HTC Rhyme er en Android-telefon med HTCs eget brukergrensesnitt Sense lagt oppå. Det er enkelt og brukervennlig, og DinSide er imponert over hvor rent og elegant det fremstår. Mobili mener også at du med Sense får et veldig omfattende og gjennomtenkt system.

Maskinvare som greier det meste

Systembrikken i HTC Rhyme er av typen Qualcomm MSM8255, og er den samme som står i de fleste Sony Ericsson-telefoner og fjorårets HTC-modeller.

Den gir deg en prosessorhastighet på 1 GHz og grafikkbrikken Adreno 205, i tillegg til 512 MB arbeidsminne. Det er altså langt fra den kraftigste mobilen ute nå, men den klarer likevel det meste. Amobil kan fortelle at det gikk unna i svingene og merket lite til lugging.

Grei til surfing - men vær på vakt mot Death Grip

Men en relativt kraftig prosessor og grei skjerm, fungerer den fint til surfing. Mobili vil likevel presisere at dette ikke er den beste surfetelefonen på markedet. Men den har en smart nettleser som lar deg utnytte hele skjermen, og nettsteder lastes ganske raskt.

Men Amobil oppdaget noe som har blitt kalt Death Grip-syndromet. Det vil si at om du holder telefonen feil, mister du dekningen. I dette tilfellet Wi-Fi. Holder du over toppen av HTC Rhyme vil du derfor miste dekningen for trådløst nett.

Bra på jobb

Som andre Android-telefoner har den mange nyttige jobbfunksjoner. Vi kan nevne Exchangesynkronisering, lese PDF-dokumenter, Polaris Office og brukervennlig e-postleser. I tillegg vil mange sette pris på fjernsletting via Sense og at HTC har forhåndsinstallert Dropbox og integrert Evernote i oppgave-appen.

Mobili påpeker at dockingstasjonen også gjør nytten sin på kontorpulten, både som høytaler og lader (og kanskje også som vekkerklokke).

Veldig god på musikk

På musikk er HTC Rhyme god. De medfølgende øreproppene gir bra lyd og dockingstasjonen funger bra som høytaler. Musikkspilleren ser bra ut, og er i følge Amobil enkel i bruk. Musikkinformasjon kan du dele via Facebook, Twitter og tekstmeldinger.

Når det gjelder film, klarer den de fleste formater bortsett fra 720p HD. Men skjermstørrelsen setter selvfølgelig begrensninger.

Maskinvaren klarer det meste av spill fra Google Play, og skjermen greier seg også fint, selv om den ikke er av den aller beste.

Kjapt kamera

HTC Rhyme sitt kamera har 5 megapikslers oppløsning og kan filme i 720p. Det er ikke toppkvalitet, men det er likevel et av de bedre 5 megapiklsers mobilkameraene Amobil hadde sett på en stund.

Du har mange innstillinger og effekter å velge mellom, som ISO-innstillinger, ansiktsgjenkjenning, hvitbalanse og selvutløser.

I tillegg er det veldig raskt, og du kan derfor ta gode øyeblikksbilder.

Kilder: Amobil, Mobili, DinSide

Aktuelt på Online

Test Nokia Lumia 800

Test: Nokia Lumia 800

Er Nokias smarttelefon et smart kjøp?

Les hele testen av Nokia Lumia 800

test Huawei Honor

Huawei Honor: Billig og bra mobil

Made in China er som regel ikke et kvalitetsstempel, men Huaweis siste flaggskip er ingen dårlig billig-telefon.

Huawei Honor er testet og anmelderne er imponerte

Doro PhoneEasy 510

Telefonen du kan ringe med

Ute etter en mobiltelefon du enkelt og greit kan ringe og sende SMS med? Ta en titt på Doro PhoneEasy 510.

Enkel men bra

Cover av Samsung Galaxy Xcover

Ute etter er en rimelig og robust smarttelefon?

Samsung Galaxy Xcover er en mobil som fikser de aller fleste oppgaver, og samtidig tåler en runde i oppvaskmaskinen.

Test Samsung Galaxy Xcover