Søk

Online.no

Meny

Vet du hva disse emojiene egentlig betyr?

Her er symbolenes riktige betyding.

Mens de fleste emojis er ganske selvforklarende, er det andre vi ikke helt klarer å forstå oss på, eller de kan ha flere betydninger. På Emojipedia finner du den samlede oversikten over alle emojier som er i bruk.

Ring inn julen med riktige emojis

I høytiden kan det være utrolig gøy å leke seg med emojis. Og da har du også kanskje tid til å lete gjennom alle menyene etter riktig tegn.

Her er noen emojier som passer perfekt både før, etter og ikke minst, selve julekvelden.

For enkelhets skyld, bruker vi Apples emojier, men de aller fleste finnes også hos Google, Microsoft og andre, riktignok med litt ulikt design:

Den øverste raden er vel ganske selvforklarende? Nissemor, julenissen, juletre, pakke og snømann er alle noe vi forbinder med juleferien og vinterstid. Bruk disse for å vise at julestemningen har grepet fatt i deg for alvor.

🦃 Kalkun

Ribbe, pinnekjøtt og lutefisk er (dessverre) ikke å finne i emoji-listen. Riktignok finner du både gris, sau og fisk, men mange spiser kalkun i juleferien, kanskje spesielt på nyttårsaften.

🌠 Fallende stjerne

Denne er også kjent som «When You Wish Upon a Star», som jo også er en klassisk låt mange forbinder med selve juledagen.

🧣 Skjerf

Et mye brukt plagg i juletiden, som mange – men ikke alle – setter pris på å få i julegave.

🎉 Konfettikanon

På Facebooks plattformer er dette den mest bruke emojien i Norge, ifølge selskapet selv. Bruk denne for å si: «Nå feirer vi!»

🎊 Konfettiball

La konfettien regne! Kanskje ikke overraskende er dette en av de mest brukte emojiene på nyttårsaften.

Hva betyr disse populære emojiene?

Du har sannsynligvis bruke én eller flere av disse. Men vet du hva de betyr?

🤔 Tenkende ansikt

Denne må brukes med omhu. Den kan indikere at du undrer eller er tankefull. Men den kan også brukes til å sette spørsmålstegn ved en annens intelligens eller å «kaste skygge» på noe eller noen.

🔥 Flamme

Signaliserer at noe er «lit», altså at noe er utrolig kult eller tøft. Ja, eller at det faktisk brenner ...

👩‍🦲 Skallet kvinne / mann

Dette var faktisk den mest populære da Apple slapp nye emojier i slutten av oktober. Ifølge Emojipedia kan det ha sammenheng med det engelske internett-begrepet «wig snatching» – som betyr at noen har gjort noe utrolig sjokkerende.

🤷‍♀️ Trekker på skuldrene

Emojipedias mest populære emoji i 2017. Uttrykker mangel på kunnskap om det som diskuteres – eller at du rett og slett ikke bryr deg.

🙇‍♂️ Bøyd person med armene under seg

Unnskyld! Denne emojien skal vise en person som «bøyer seg i støvet», og brukes når du vil uttrykke den dypeste unnskyldning, eventuelt også når du ønsker å be om en stor tjeneste.

Fem kryptiske smilefjes

I «gamledager» var det nesten utelukkende klassiske smilefjes vi hadde å forholde oss til. Etter hvert er det blitt ganske mange av disse – og noen er vanskeligere å tyde enn ande.

Vet du hvordan du bruker disse?

😬 Grimase

For en pinlig og/eller ugunstig situasjon! Grimase-emojien forveksles lett med en lignende variant med smilende øyne. Bruk denne med varsomhet, og hovedsakelig når noe feilaktig eller ufordelaktig har oppstått.

🙃 Opp-ned-fjes

«Nå føler jeg meg dum», viser du med denne. Representerer oftest en følelse av dumhet eller klønethet. Brukes noen ganger også for å signalisere spøk eller sarkasme.

😶 Uten munn

Hva ville denne sagt dersom den hadde hatt en munn? Det får ikke mottakeren vite. «Her kunne jeg sagt mye, men velger å la være», er gjerne en passende situasjon å bruke denne.

😤 Blåser luft fra nesa

Ok – denne kan brukes til flere situasjoner: et triumferende pust ut av nesa på en stolt og hoverende måte; frustrasjon over en situasjon; eller at en «blåser ut» i full sinne. 

🤯 Eksploderende hode

«My mind is blown», sier engelsktalende når de blir sjokkerte eller fylles med ærefrykt – kanskje som deg etter å har lest betydningen av disse emojiene?