74 nye emojis til både Samsung og iPhone

Nå blir det enda morsommere å sende meldinger til venner og kjente.
emojis

Dette er bare noen av de nye emojiene som snart dukker opp på mobilen din. Foto: EvokedSet

Enten du bruker et smilefjes for å vise at du er glad, sender en tommel opp eller sender en kake når noen har bursdag, er emojis er en morsom og enkel måte å uttrykke deg på når ord ikke strekker til. 

Emoji betyr smilefjes på japansk og stammer fra japanske Shigetaka Kurita, som lanserte det første tastaturet på slutten av 90-tallet. Siden den gang har de små morsomme symbolene økt enormt både i mengde og bruk. Men, det var først da de små emoji-symbolene ble lansert for iPhone i 2011 at de tok verden med storm. 

Nå slippes det altså 74 nye emojis. Utrullingen i september skjer i etterkant av at Unicode tidligere i år presenterte en pakke med nye grunnsymboler med navn og beskrivelse. Nå som pakken er godkjent, er det opp til operativsystemene (Android, iOS) å slippe sine egne versjoner av dem. Trolig vil de nye emojiene dukke opp på iPhone samtidig som Apple lanserer iOS 10 og iPhone 7.

Har du savnet å sende en avocado, sparkesykkel, croissant eller en "snørrete"-emoji? Da er det bare å glede seg! Denne gangen har Unicode nemlig ryddet plass til alt i fra grønn "oppkast"-emoji til bacon og dumplings. 

Her er noen av høydepunktene vi mest sannsynlig kan boltre oss med fremover:

Ansikter og tegn

emojis

Blant ansiktsutrykk og tegn, kan du nå endelig slenge med en lyve-emoji i form av et fjes med lang nese i meldingene dine. I tillegg har både nissemor, en klovn, en cowboy og en grønn "oppkast"-emoji fått plass i galleriet. 

Persongalleriet har fått selskap av gravid kvinne, en prins, mann i smoking og en disko-glad mann. I godt selskap med en "face palm"-emoji, har til og med selfien har fått et eget symbol.

Mat og drikke

emojis

I matkategorien har det også kommet flere morsomme emojis som du kan krydre meldingene dine med. Blant nyhetene finner du alt fra en rekke tradisjonelle grønnsaker til franske croissanter og dumplings. Med disse nye symbolene på plass, trenger du i hvert fall ikke bekymre deg for at det blir for mange ord i tekstmeldingen din når du inviterer til egg og bacon søndag morgen.

Sport og flagg

emojis

På sportsfronten kan du nå endelig fortelle vennene dine at du har lyst til å begynne å sjonglere, turne eller spille curling, uten at du trenger å ordlegge deg i det vide og brede. Når annonseringen er unnagjort, kan det hele feires med en medalje og sjørøverflagg.

Dyreriket

emojis

Også dyreriket har utvidet stallen med en rekke nye arter. Skal du for eksempel invitere til rekelag eller andemiddag, finner du nå både en reke og en and i det utvidede dyregalleriet. Samtidig kan du spe på meldingene dine med noen eksotiske dyrearter, som en gorilla, hai, salamander eller neshorn. 

Sist, men ikke minst, kan du nå enkelt fortelle at du kaster deg på sparkesykkelen eller mopeden til butikken, for deretter å legge alle varene i en ny og sprek handlevogn - bare ved hjelp av et par emojis!

Er du ekstra interessert i emojis og fenomenet rundt det, arrangeres det nå for første gang en egen emoji-konferanse. Konferansen har fått navnet Emojicon, og går av stabelen i hjertet av California, San Francisco, i november.

Populært på Online.no nå: