Slik skriver du enkelt og kjapt ut mobilbildene dine

Det er mange måter å gjøre mobilbildene om til fysiske minner på.
Skriv ut mobilbildene dine

Det går neppe en dag uten at du knipser et eller flere bilder med mobilen.

Mange av hverdagsbildene har det kanskje helt fint, der de ligger blant flere hundre (eller tusen?) andre digitale filer inne på telefonen.

Har du alle bildene dine bare på mobilen?

Det hoper seg raskt opp med bilder på mobilen ...

Fremkall på 1-2-3

Men noen av blinkskuddene fortjener garantert å ta steget ut av den digitale verden og inn i en ramme eller opp på en kjøleskapdør. 

Nå er det enklere enn noen gang å skrive ut bilder direkte fra mobilen, takket være en rekke smarte løsninger.

Her er noen av de mest populære og praktiske:

1. Fremkall bildene via en mobil-app

Dette er strengt tatt en mer praktisk måte å bestille fremkalling på – du må fortsatt vente på å få bildene tilbake fra fremkalling. Men om poenget er å få ut finger'n, kan vi saktens tåle å vente litt så lenge jobben blir gjort.

En av de mest populære av disse appene er Printic (Android / iPhone), som lar deg sende bilder til fremkalling i en rekke formater direkte fra mobilen via appen.

Her kan du for eksempel bestille bildemagneter, ferdiglagde fotobøker, plakater, kalendere eller en boks med 50 bilder med «vintage-preg» om du ønsker. 

I tillegg til bilder fra mobilens kamerarull, kan du også velge ut bilder fra Facebook, Instagram og Dropbox. Selve appen er relativt enkel å bruke, og bildekvaliteten på de mottatte bildene er helt grei – men ikke av det aller beste vi har sett.

Printic

I Printic-appen er det lett å velge ut bilder du vil ha fremkalt i forskjellige formater.

Også FotoKnudsen har en iPhone-app som både lar deg laste opp mobilbilder til din FotoKnudsen-konto, med muligheten til å bestille fremkalling i flere formater direkte fra appen.

Japan Photo har på sin side et app-samarbeid med CEWE photo (iPhone / Android), som også lar deg laste opp og fremkalle bilder rett fra mobilen.

Andre tilsvarende apper: SimplePrints, Shutterfly og HelloPics.

Husk! I mange fotobutikker er det også lett å overføre bilder direkte fra mobilen til fremkallingsautomater, om du vil ha bildene med en gang.

2. Send bildene til utskrift via en printer

Felles for mange av de app-baserte tjenestene har til felles at du får bildene i posten. Men hva om du vil ha et digitalbilde i hånda med en gang?

Mange moderne printere har etterhvert støtte for utskrift direkte fra mobiltelefoner og nettbrett via Apple AirPrint, Android Printing og Google Cloud Print – i tillegg til at de kan skrive ut temmelig bra bilder på fotopapir.

For eksempel har nyere printere som HP 4520, i likhet med mange andre, støtte for trådløs utskrift.

Skriv ut mobilbildene dine i farta

Stadig flere skrivere kan også skrive ut bilder, direkte fra mobilen. Her er HP Envy 4520.

De aller fleste store printerprodusentene som HP, Epson, Brother og Samsung støtter i dag slik trådløs utskrift, som gjør det lettere å få bildene ut fra mobilen og over på papir. 

3. Bruk en mobilprinter

Om du virkelig er på farten, og ikke har tid til å vente på postgang eller er i nærheten av en stasjonær skriver, er det heldigvis fortsatt håp for de fysiske mobilbildene.

I et par år har den gamle fotokjempen Polaroid gjort suksess med sin ZIP Mobile Printer, som lar deg printe bilder fra en iPhone- eller Android-app på under minuttet.

Mobilprinter fra Polaroid

Du kan også kjøpe egne mobilprintere som kan skrive ut mobilbildene i farta. På bildet ser du Polaroid ZIP.

Den vesle printeren, som koster like over tusenlappen, kan skrive ut opptil 25 bilder før den går tom for strøm, og benytter seg av en spesiell utskriftprosess som ikke baserer seg på blekk.

For en litt mer moderne variant, kan det bli spennende å teste ut den supermoderne mobilprinteren Prynt Pocket.

Prynt

Med mobilprinteren fra Prynt kan du også legge ved en video ... som du får sett via mobilappen.

I tillegg til å å kunne skrive ut bildene på samme, blekkløse måte som Polaroid-printeren, kan Prynt skilte med en «magisk» ekstraeffekt: Bildene du skriver ut kan nemlig inneholde en video!

Kodet inn i bildet ligger en skjult kode, helt usynlig for det blotte øyet. Men om du laster ned en egen Prynt-app, vil bildet komme til live på mobilskjermen, i form av en video – dersom denne ble lagt til da bildet ble skrevet ut, vel å vite.

Salgsstart på den nye Prynt-skriveren er i løpet av juni 2017, og den vil mest sannsynlig bli tilgjengelig i norske nettbutikker ikke lenge etter dette.

Sikker lagring med Min Sky

Det lønner det seg selvfølgelig også å ta vare på bildene digitalt. Som Telenor-kunde har du skylagringstjenesten Min Sky inkludert i abonnementet ditt. Med Min Sky kan du lagre, se og dele bilder og videoer trygt og enkelt - og alt er tilgjengelig både på mobil, nettbrett og PC/Mac.

Med den nye funksjonen "Historier" kan du lage album med bilder og videoer, og dele disse med venner og familie i en privat gruppe. Alle du inviterer kan legge til bilder og kommentarer – og du kan laste ned bilder fra deres «historie».