Søk
Meny

Disse mobilspillene kan du glede deg til

Her er høydepunktene fra spillmessen E3 - til både iOS og Android.

Verdens største spillmesse E3 arrangeres hvert år i Los Angeles, og byr ofte på de første glimtene av de største spillene vi har i vente.

Men det er ikke bare de store spillkonsollene som får all oppmerksomheten. Også mobilspillene er nå for alvor er inne i varmen hos de store spillutviklerne – noe som ble helt tydelig av alle spillene som ble avslørt til både iOS og Android.

Her er noen av mobilspillene vi ser aller mest frem til:

The Elder Scrolls: Blades

Det ble ikke bare annonsert ett nytt spill i den vilt populære rollespillserien The Elder Scrolls under årets E3-messe, men to!

Mens vi må vente til tidligst utpå 2020-tallet for å spille The Elder Scrolls 6, kan vi allerede til høsten kose oss med det svært ambisiøse mobilspillet The Elder Scrolls: Blades.

Her får du oppleve kamp på liv og død gjennom øynene til et av medlemmene i The Blades-ordenen i The Empire, som ikke bare er i eksil – men også må bidra til at hjemstedet ikke forblir liggende i ruiner.

Forvent massive nærkamper, effektiv magi, strategisk bygging, klassiske rollespill-elementer – alt sammen pakket inn i atmosfærisk grafikk som etter sigende skal være noe av det beste vi noen sinne har sett bli levert på en mobilskjerm. Du kan til og med spille i portrettmodus – etterhvert også med VR-briller!

Command & Conquer: Rivals

Da mobilspillet Command & Conquer: Rivals ble lansert på EAs pressekonferanse, ble det oppstyr på nettet – først og fremst fra de mange pc-spillerne som heller skulle ønske seg en «fullblods» oppfølger til den gode, gamle strategispillserien.

Men klarer man å legge til side de sterke, nostalgiske følelsene knyttet til C&C-spillene, skal visstnok det mobiltilpassede, sanntids strategispillet faktisk ikke være så verst. I hvert fall om vi skal tro dem som allerede har sluppet til i pre-alfaen – noe du også delta i (foreløpig bare på Android).

For selv på en mindre skjerm kan kampen om de kraftfulle tiberium-krystallene gå hardt for seg – enten du velger å spille på side med Global Defense Initiative eller Brotherhood of Nod.

Gears POP!

Fansen av Gears of War-serien ble nok lettet da offentliggjøringen av dette tilsynelatende søte (!) Gears-spillet ble etterfulgt av den første Gears of War 5-traileren.

Vi vet foreløpig ikke mye om dette mobilspillet, som kommer til iOS og Android først i starten av neste år. Gears-spillene er tradisjonelt ganske røffe i kantene, men kombinert med de ikoniske Funko POP!-leketøyene kan dette kanskje bli en noe ... annerledes opplevelse?

Blir dette kanskje en vanlig måte å spille konsollspill på om noen år?

Blir dette kanskje en vanlig måte å spille konsollspill på om noen år?

... og nå skal storspillene også streames til mobil

Selv om dagens mobiler er stadig kraftigere beist, var det også mange av de aller største E3-nyhetene vi må til de større konsollene for å oppleve.

Foreløpig, i hvert fall. For både EA Games og Microsoft annonserte under E3 at de jobber med skybaserte strømmeløsninger som vil gjøre de mulig å oppleve spill med konsollkvalitet også på mobilskjermer.

– Våre sky-ingeniører jobber nå et nettverk for spillstrømming som kan låse opp spill med konsollkvalitet på hvilken som helst enhet. Ikke bare det, vi er dedikerte til å perfeksjonere din opplevelse uansett hvor du vil spille – på Xboxen din, PC-en din eller mobilen din, sa spillsjef Phil Spencer i Microsoft under pressekonferansen deres.

Denne tanken er forøvrig noe Sony allerede har leflet litt med fra PlayStation til både Sony-mobiler og deres bærbare spillkonsoll Vita – men det var muligens forut for sin tid?