Søk
Meny

Disse enkle mobilene er perfekte til å dele øyeblikkene

Mange føler seg ekstra isolerte for tiden. Da kan et bilde eller en video lysne opp dagen – eller hva med en videosamtale?

Selv om vi sakte, men sikkert er på mot en litt mer normal hverdag etter lang tid med hjemmetilværelse, er det ikke alle som går tilbake til barnehage, skole eller jobb. Svært mange eldre må fortsatt holde seg isolert, fordi de befinner seg i risikogruppen som koronaviruset har rammet spesielt hardt.

Heldigvis er det lettere enn noensinne å holde kontakten, og – ikke minst – dele opplevelser digitalt. Her er mobilene som gjør det enkelt å dele bilder og videoer. Flere av dem gjør det også lekende lett å ha videosamtaler.

Doro: Enkelt og greit

Foto: Doro

Foto: Doro

Du skal ikke kimse av det helt enkle. I mange år har Doro produsert bunnsolide og ukompliserte mobiltelefoner som passer utmerket for de som synes smarttelefoner kan bli «litt mye». Det er fort gjort å glemme at en berøringsskjerm ikke virker like intuitivt for alle. Med fysiske taster for tall, bokstaver og navigasjon, er Doros mobiler svært enkle å forstå seg på.

Men ikke la deg lure av det «umoderne» designet: Doros mobiler har 4G-støtte, kamera med blits, de kan surfe på nettet og støtter populære apper som Facebook og WhatsApp. Det vil si at de gir mange muligheter til å holde kontakten med familie og bekjente. 

For eksempel kan dere opprette egne samtalegrupper hvor hele familien kan dele bilder, videoer og fine øyeblikk med hverandre, og slik holde hverandre oppdatert på hva som skjer i livene deres.

Mobiler fra Doro gir også litt ekstra trygghet i form av GPS-funksjonalitet, en trygghetsknapp og er kompatible med høreapparater.

iPhone SE: Oppdatert klassiker

Foto: Apple

Foto: Apple

Hvis brukeren er komfortabel med å bruke en berøringsskjerm og mer avanserte funksjoner, er iPhone SE et fantastisk alternativ. Den ikoniske modellen er nå oppdatert med kraftigere chip, en flott Retina-skjerm og et glimrende kamera – i tillegg til alle de brukervennlige mulighetene som følger med Apples intuitive operativsystem.

Kanskje den største fordelen med en mer avansert mobil – særlig nå om dagen – er at du kan føre videosamtaler gjennom for eksempel FaceTime. (Lenke til sak om Facetime) Dette er en svært enkel måte å se hverandre, selv når det ikke er mulig å treffes fysisk – noe de som fortsatt må holde seg isolert vil sette stor pris på.

De som har bruker FaceTime ofte, vet hvor enkelt tjenesten er å forstå. Dersom for eksempel besteforeldre skal kommunisere med barnebarn, er det en stor fordel at begge bruker iPhone. Oppstår det problemer, er det da mye enklere å finne ut og forklare hvordan de skal løses.

Samsung Galaxy A40: Rimelig og god

Prinsippet om gjenkjennelighet gjelder også for Android-brukere: det er en stor fordel at alle i familien bruker lignende mobiler. Har du selv en Galaxy S20 Pro, for eksempel, er du tjent med å se etter en enklere Samsung til de yngste – så vel som de eldste.

Heldigvis har Samsung gode modeller for alle og enhver, og Galaxy A40 er en glimrende mobil for en rimelig penge. Mobilen har god lagringsplass og et kraftig batteri – samt en godt kamera og en god skjerm som gjør det lett å se alle detaljer.

Det er også verdt å merke seg at operativsystemet OneUI – Samsungs egne tilpasning av Android – er svært intuitivt og enkel å bruke.