Søk
Meny

Derfor er meldingsgrupper genialt for å holde kontakt med hele familien

Foto: WhatsApp

Foto: WhatsApp

Uansett hvilke mobiler de forskjellige medlemmene av familien eller vennegruppen har, kan dere dele små og store øyeblikk i meldingsgrupper.

Pilene peker mot en litt mer normal tilværelse etter flere uker med sosiale distansering. Likevel: Det er en stund til vi kan samles som før, enten det er med familie eller venner.

Heldigvis er det mulig å komme tettere på hverandre ved hjelp av mobiltelefonene våre. Og med egne meldingsgrupper for venner og familier, er det veldig enkelt for alle å bli inkludert i samtalen – enten det er små eller store øyeblikk som deles.

Turbilder og middagsoppdateringer

De fleste moderne mobiltelefoner har tilgang til et stort utvalg av kommunikasjonsapper, og mange av oss bruker gjerne flere av disse på tvers av hverandre. Facebook, WhatsApp, Snapchat, Instagram og Skype – listen er etterhvert lang. 

I denne sammenhengen – altså det å kommunisere med storfamilien – er det ikke så nøye hvilken dere bruker. Det viktigste er at alle får bli med.

Faktisk er det mange som opplever at det blir mer deling – og dermed også mer moro – når bilder og videoer kan sees av mor og far, barna og besteforeldrene samtidig.

Når du sender ut en melding, et bilde eller en video i meldingsgruppen, vil den da gå til alle medlemmene – og når noen svarer på dette, går dette også ut til alle. Dermed kommer det gjerne en jevn strøm av opplevelser, som igjen fører til små og store reaksjoner. 

«Småting» som morsomme videoer med de minste, fine bilder fra spaserturen eller oppdateringer på hva alle spiser til middag, kan skape stort engasjement og en følelse av tilhørighet – kanskje særlig når det ikke er mulig å være sammen rent fysisk.

Ingen ekskluderes

Selv enklere mobiler som Doro Liberto 7070 støtter Facebook og WhatsApp. Foto: Doro.

Selv enklere mobiler som Doro Liberto 7070 støtter Facebook og WhatsApp. Foto: Doro.

Mange iPhone-brukere sverger til iMessage og FaceTime for å kommunisere, og det er helt naturlig. Det er kjempegode tjenester som er godt integrert i Apple sitt økosystem. Men det er ikke sikkert alle har en iPhone, og det kan derfor være langt mer inkluderende å samle familien på en plattform hvor alle har tilgang.

Gode og populære lavterskelalternativer er Facebook Messenger og WhatsApp. Førstnevnte fordi de fleste i familien sannsynligvis bruker Facebook fra før, og er godt kjent med hvordan det fungerer. WhatsApp er et flott alternativ for rask og enkel deling av bilder og videoer. Grensesnittet er enkelt å forstå og har – i likhet med Messenger – støtte for videosamtaler.

En stor fordel er også at Facebook og WhatsApp er tilgjengelig også på «enklere» mobiler, for eksempel Doro-telefoner. Disse mobilene er myntet på de som ikke trenger (eller kan) bruke mer moderne smarttelefoner, eksempelvis de eldste eller yngste i familien.