Derfor er to SIM-kort bedre enn ett

5 grunner til at du bør skaffe deg tvillingkort til mobilen.
Tvilling SIM

Det er flere fordeler ved å skaffe seg et ekstra SIM-kort.

Det er lett å bli imponert av dagens mobile toppmodeller, men for de fleste av oss er det å kjøpe en ny iPhone en såpass stor investering at vi prøver å behandle den så forsiktig vi kan. Et godt råd kan derfor være å bestille et ekstra SIM-kort, slik at du enkelt kan veksle mellom din nye toppmodell og den gamle mobilen du ikke lenger er så redd for.

Med Tvilling får du nemlig to SIM-kort tilknyttet ditt vanlige mobilabonnement, slik at du til enhver tid kan bruke den mobilen som passer til det du skal gjøre:

1. Det samme nummeret - uansett hvilken mobil som brukes

Når noen ringer deg vil både hovedmobilen og tvilling-mobilen ringe. Dermed er du tilgjengelig uansett hvilken mobil du har i lomma, og dine kontakter slipper å få flere telefonnumre å forholde seg til.

Merk: Tvillingkortet har riktignok et eget anropsnummer, men i motsetning til tidligere brukes det kun når du sender eller mottar MMS, og ikke når du ringer.

2. Bruk tvillingmobilen som den nye fasttelefonen

Har du ungdom i huset har du garantert opplevd at de enten har tømt kontantkortet, eller at de har lagt igjen mobilen på skolen. I slike stunder er det selvsagt greit å vite at de alltid kan bruke backup-mobilen til å ringe med. 

Tidligere kunne man faktisk ikke bruke backup-mobilen til å ringe til hovedmobilen, men for de alle fleste er denne begrensningen nå over. 

Stadige forbedringer i 4G-nettet gjør nemlig at de med et 4G SIM-kort og en nyere smartmobil fra Samsung, Sony eller Apple både kan: 

  • Ringe fra hovedmobilen til Tvilling-mobilen - og omvendt
  • Ringe ut fra Tvilling-mobilen, selv om hovedmobilen er i bruk - og omvendt

Tips: Er du i tvil om du har et 4G SIM-kort, kan du sjekke det på Mine sider, og lurer du på om mobilen din støttes kan du sende Telenor en direktemelding på Facebook.

3. Full SMS og MMS-støtte

Ekstramobilen med Tvilling-SIM har alltid fått SMS-meldinger, og som du ser på bildet under kan du selv bestemme frekvensen ved å logge inn på Mine sider:

Tvilling SIM
  • Men visste du at du også får MMS-meldinger på begge mobilene? Den gamle begrensningen om at man kun fikk MMS-meldinger på hovedkortet er altså fjernet. 

Alt du trenger å gjøre er aktivere funksjonen på Mine sider:

Tvilling SIM

Merk: Du blir ikke fakturert for SMS- eller MMS-kopien til Tvilling-SIM-kortet ditt. Prisen for bruken vil som vanlig være avhengig av hvilket hovedabonnement du har, og er lik på begge SIM-kortene. 

Med andre ord: Har du et FRIHET-abonnement vil altså både SMS og MMS-meldinger være gratis, uavhengig om du sender fra den nye eller gamle mobilen din.

4. Begge mobilene kan brukes til å dele internett

Uansett hvilken mobil du bruker kan du selvsagt dele dataforbindelsen din med andre enheter, noe som er praktisk når du har med laptopen på hytta, eller ungene maser om Netflix i båten.

5. Joda: Du kan fint bruke Tvilling i utlandet

Da Tvilling-funksjonen ble lansert var faktisk ikke dette mulig, men slik er det heldigvis ikke lenger. 

Er du FRIHET-kunde og har aktivert Tvilling kan du altså flotte deg med to mobiler gjennom hele EU, uten å bekymre deg for uventede ekstraregninger.

Les mer om fordelene med FRIHET her 

Merk: Tvilling koster per dags dato 187,50 i etableringsgebyr, samt 37,50 i måneden. Tjenesten løper til du sier den opp.

Populært på Online.no nå: