• Dette er nytt med Windows 10

Dette er nytt med Windows 10

Musikk, spill og apper er bare noen av høydepunktene.
Nye Windows 10

Startmenyen er flottere enn noensinne. Foto: Microsoft.

Microsofts nyeste Windows-utgave er full av nye funksjoner og forbedringer. Her er noen gode grunner til å oppdatere til Windows 10:

Sikrere enn noen gang

Windows 10 er, ifølge Microsoft, den sikreste Windows-utgaven så langt. Dette takket være utvidede sikkerhetsfunksjoner som beskytter mot virus og skadelig programvare. 

Fra første gang du starter Windows 10, er Windows Defender aktivert og beskytter pc-en ved å søke etter skadelig programvare. I tillegg skanner den alt du laster ned eller kjører på pc-en.

Bedre brukeropplevelser

Start-menyen og skrivebordet er videreutviklet. Såkalte «dynamiske fliser» gjør at du får umiddelbare oppdateringer fra appene dine. Start-menyen tilpasser du selv, slik at du enkelt får tilgang til det du bruker mest.

Du kan opprette virtuelle skrivebord for å sortere programmer i grupper. Dermed kan du ha ett skrivebord for Office-appene dine, og ett skrivebord for spill og underholdning.

Windows 10 skal gjøre det lettere å få ting gjort. Blant annet kan du se alle åpne oppgaver i én visning. Ved å endre vindusstørrelser, kan du enkelt jobbe med opptil fire programmer på skjermen samtidig.

  • Microsoft Edge er nettleseren som følger med Windows 10. Med den kan du blant annet ta notater, drodle og utheve elementer direkte på nettsiden. 
  • Windows Hello gjør det mulig å logge på pc-en med ansikt eller fingeravtrykk i stedet for passord. De fleste pc-er med fingeravtrykksleser er klare til å bruke Hello allerede, og flere er på vei.

Innebygde apper...

Windows 10 leveres med mange innebygde apper som er klare for bruk. Blant annet:

Groove musikk

Microsoft Groove Musikk er helt ny for Windows 10. Den spiller av musikksamlingen din, og du kan lage og lytte til spillelister. Legg til MP3-filene i OneDrive og bruk Groove Musikk-appen til å spille av sangene.

Film og tv

Film og TV gir deg den nyeste underholdningen i én enkel, rask og elegant app. Spill og behandle videoer fra den personlige samlingen, og bla gjennom og spill filmer og TV-programmer du har kjøpt i Windows Store.

...og mulighet til å laste ned flere

I Windows Store finner du alt på ett sted. Nyttige apper, spill, musikk, filmer og TV-programmer. De to mest populære gratis-appene er velkjente for de fleste:

Facebook

Facebook-appen gjør det lettere enn noen gang å holde kontakten med venner. Se hva vennene dine holder på med, og del oppdateringer, bilder og videoer.

Netflix

Netflix er verdens ledende abonnementstjeneste for TV-episoder og filmer. Med appen kan du se tusenvis av TV-episoder og filmer ret fra pc-en din.

Ifølge Microsoft er spillopplevelsen blitt enda bedre i Windows 10. Bruker du pc-en mye til spilling, kan du nå kommunisere direkte med andre spillere på Xbox One og Windows 10-enheter. 

Er du ikke bitt av gaming-basillen ennå? Windows Store er fylt til randen med enkle gratis-spill som kan få deg hektet:

Dette er nytt med windows 10

Hill Climb Racing er et av de mest avhengighetsskapende og morsomme kjørespillene som finnes til Windows 10. Klarer du å hjelpe Newton Bill opp til toppen av månen?

Minesveiper

Microsoft Minesweeper, eller Minesveiper som de fleste husker det som, har vært en del av Windows i over tjue år. Oppgrader til Windows 10 og spill en nyoppusset variant.

Wordfeud

Wordfeud er et ordspill hvor du spiller mot venner eller tilfeldige motstandere. Finn de beste ordene og få ekstra poeng ved å legge brikker på bonusrutene.

Populært på Online.no nå: