Den kuleste PC-nyheten til deg som digger filmer og serier: Microsoft Edge

Windows 10s nye nettleser imponerer – spesielt om du skal se Netflix via PC-en.
Windows 10 Edge

Den nye nettleseren i Windows 10, Microsoft Edge, er perfekt for deg som streamer filmer og serier på PC-en.

Microsofts nyeste Windows-utgave er fylt til randen med forbedringer og lure funksjoner. Og den største nyheten? En rykende fersk nettleser.

I Windows 10 er det ikke lenger gode, gamle Internet Explorer som er standard nettleser. Den er (endelig, vil noen si) byttet ut til fordel for nyvinningen Microsoft Edge – som skal ta opp kampen med Google Chrome og Mozilla Firefox.

Edge - en moderne nettleser

«Opplev nettet på en ny måte» oppfordrer Microsoft i sin presentasjon av nettleseren. Edge støtter flere webstandarder, gir deg mulighet til å laste ned utvidelser, og oppleves som raskere å surfe med enn forgjengeren.

Microsoft har også gjort grep for å minske ressursbruken, noe som gjør at du kan surfe lenger med Edge enn konkurrentene før batteriet går tomt.

Designet er stilrent, og er laget for at du kjapt skal finne det du vil, blant annet ved å søke direkte i adressefeltet. Er du av typen som «sparer nettsider til senere» og mister litt oversikt? Ved å holde musepekeren over fanene du har øverst i nettleseren dukker det opp en forhåndsvisning av nettsidene som gjemmer seg bak.

Den beste nettleseren på video – perfekt for Netflix

Ser du filmer, serier og videosnutter på pc-en? Da er Edge-nettleseren perfekt. Ifølge Engadget er Edge den eneste Windows-nettleseren som strømmer Netflix-filmer i full HD-oppløsning (1080P). Dinside.no har sjekket påstanden, og funnet ut at det stemmer.

I tillegg skal Edge være mer strøm-effektiv enn konkurrentene, sjekk Microsofts egen test i videoen over.

Enklere hverdag

Microsoft har utrustet Edge med flere nye funksjoner som skal gjøre surfehverdagen enklere og mer oversiktlig.

  • The Hub. Her har du oversikt over alt du har funnet på nettet, som bokmerker, leseliste, søkehistorikk og ting du har lastet ned. Logger du på med Microsoft-kontoen din har du dette tilgjengelig på nettbrettet og mobilen også.
  • Lesevisning. Denne funksjonen gjør det enklere å lese nettartikler uten å bli forstyrret av bilder, reklame og annet innhold. Det er bare å trykke på «Lesevisningsmodus», så blir artikkelen sentrert på siden og unødvendige elementer forsvinner.
Windows 10 Edge
  • Nettnotater. I Edge kan du enkelt legge til egne kommentarer til innholdet på nettsiden du besøker. Ring rundt, markér og føy til egne tanker direkte i artikkelen. Deretter kan du lagre det til senere, eller dele det med venner.

Populært på Online.no nå: