Søk
Meny

Fire grunner til at Samsungs Galaxy Buds er knallgode

Dette er Samsung Galaxy Buds Pro

To unike trådløse plugger som passer for enhver smak – og ethvert øre.

I 2019 slapp Samsung sine første Galaxy Buds – ett sett med svært gode og allsidige trådløse øreplugger. Siden den gang har det skjedd mye innenfor trådløs lyd og konkurransen mellom de ulike produsentene er knallhard.

Samsung har utvidet Buds-porteføljen og to av de nyeste proppene – Galaxy Buds Pro og Galaxy Buds Live – stikker seg virkelig ut i mengden av trådløse headset.

Her er fire grunner til at du bør vurdere Buds Pro og Buds Live.

1. Flott, unik passform

Samsung Galaxy Buds Live

Passformen er viktig for at pluggene ikke skal løsne. Både Samsung Galaxy Buds Pro og Galaxy Buds Live kommer med flere par øretupper, slik at du kan tilpasse passformen etter ørene dine. 

Dermed kan du sikre deg mot at pluggene detter ut og, i verste fall, går tapt. Her utmerker særlig Buds Live seg. Proppene har en helt unik formfaktor – de kan minne om to bønner som får plass helt inne i det ytre øret. Ifølge Tek.no er de svært godt egnet for de som har «vanskelige ører», og skriver videre at det er mulig å legge hodet på puten uten at proppene er til bry.

2. God aktiv støydemping

En annen viktig grunn til å se etter øreplugger med god passform, er med hensyn til støydemping. Aktiv støykansellering blir stadig bedre, også for trådløse plugger. Det kan likevel ikke måle seg med støydempingen i hodetelefoner på grunn av det som kalles for passiv støydemping – altså at headsetet fysisk omslutter øret. 

For at plugger med støyreduksjon skal fungere optimalt, er det altså nødvendig at de sitter skikkelig i øregangene. Begge Galaxy Buds-setene kommer svært godt ut her. 

Du kan selv justere graden av støy du ønsker at skal filtreres vekk, og du kan også velge å slippe inn mer omgivelseslyd slik at du får med deg hva som skjer rundt deg. Dinside.no, som triller en sekser på terningen, trekker frem støydempingen som en av styrkene til Galaxy Buds Pro.

Buds Pro kommer også med en kjempenyttig funksjon som gjenkjenner når du snakker. Proppene vil da dempe musikken og skru på omgivelseslyd, slik at du kan snakke med andre – og få med deg hva de svarer.

3. Små plugger, stor lyd

Samsung Galaxy Buds Pro

Det skal vel egentlig bare mangle at du får god lydkvalitet med på kjøpet når du investerer i nye trådløse øreplugger. Både Galaxy Buds Live og Buds Pro er gode og allsidige – såpass at de vil dekke hverdagsbehovet til de fleste.

Hver Galaxy Buds Pro-plugg har en toveis høyttaler utvikler av AKG som, ifølge The Verge leverer fyldig, pulserende bass og klar og tydelig diskant. De skaper også et fint og behagelig lydbilde der vokalen og instrumentene er tydelige og distinkte.

AKG står også bak de 12 mm store høyttalerne i Galaxy Buds Live, som også kommer med en egen basskanal som forsterker de dypere frekvensene. Disse pluggene gjør seg heller ikke bort uansett hva slags type musikk du spiller – de kan skilte med en lydgjengivelse som kan matche de aller fleste av konkurrentene.

4. Hendig ladeetui

Et av områdene med størst spenn fra produsent til produsent, er fysisk størrelse på etuiene til de trådløse ørepluggene. Galaxy Buds-modellene vi tar for oss her kommer i nært sagt identiske ladeetuier. Selve etuiet er 5 x 5,02 x 2,78 cm og veier mindre enn 45 gram. Det er med andre ord svært små innpakninger vi har med å gjøre, selv satt opp mot Samsungs konkurrenter. 

Samsung Galaxy Buds Pro kommer med et hendig ladeetui

Etuiene forlenger også batteritiden til ørepluggene. Både Buds Live og Buds Pro kan gå 6-8 timer før de må lades. Med ladeetuiet i lommen kan du gå inntil 28 timer uten en ladekabel. (Det forutsetter at funksjoner som aktiv støydemping er skrudd av. Også telefonsamtaler reduserer batteritiden.)

Kjapt går det også: kun ti minutter i ladeetuiet gir Buds Live halvannen time med avspilling – Buds Pro klarer ytterligere ett kvarter på toppen av det. 

Etuiene kan også lades trådløst og er dermed perfekte kompanjonger til en mobil med trådløs strømdeling, for eksempel nye Samsung Galaxy S21.