Søk
Meny

Dette er Samsung Galaxy S21, S21+ og S21 Ultra 5G

Samsung Galaxy S21 Ultra og Samsung Galaxy S21+

Samsung hever lista for 2021 med sine nye toppmobiler i S-serien.

Vi har ikke måttet vente lenge i år, før vi får se en skikkelig tungvekter av en mobillansering. Samsung har nettopp avduket de neste modellene i S-serien. I likhet med i fjor, får vi servert tre ulike varianter: Galaxy S21 5G, S21+ 5G og S21 Ultra 5G. 

Selv om disse ikke er fysisk større enn forgjengerne (Ultra-en er faktisk bittelitt mindre), er likevel «større og bedre» en fristende beskrivelse å bruke her, i overført betydning. Her er det nemlig mer kraft, bedre skjerm, større batteri – og større handlingsrom, med helt nye funksjoner. Blant annet får Ultra-versjonen for første gang støtte for S Pen.

Ikke minst har Samsung videreutviklet kamerateknologien sin for å gi deg nye og bedre muligheter til å fange de perfekte øyeblikkene.

Enda bedre kamera

Både S21, S21+ og S21 Ultra 5G får oppdaterte kameraer sammenlignet med forgjengerne, med flere kreative funksjoner. Spesielt toppmodellen S21 Ultra blir et virkelig råskinn, med et helt nytt 108 MP-kamera, forbedret 100x zoom med doble kameraer, og ny laser-autofokus.

Samsung Galaxy S21 Ultra 5G

ET RÅSKINN: Samsung Galaxy S21 Ultra 5G hever listen med kameraene sine. Foto: Samsung

S21 og S21+ har på sin side oppløsning opptil 64 megapiksler og 30x zoom. 

Å ta gode bilder har alltid, for å si det litt forenklet, handlet om å se, trykke på knappen – og håpe på en fulltreffer. Men når du kan fange superskarpe bilder og opptak i ekstrem oppløsning, og samtidig har avansert stabiliserings-teknologi og kraftige AI-verktøy ... da kan du endre disse spillereglene. 

Her skal du nemlig kunne hente ut skarpe stillbilder fra en 8K-video, eller gå tettere på bildene dine for å finne de beste detaljene og utsnittene. Legg til «Ett opptak»-funksjonen – der mobilen selv velger ut og presenterer de beste bildene og klippene – så har du en hel verktøykasse med nye muligheter for å forevige spesielle øyeblikk. 

Kameraene har også fått et fornyet utseende, og inngår i et nytt, helhetlig design i glass og metall (mobilene er laget med Gorilla Glass Victus), med en matt bakside i nyanser som skifter med lyset.  

Samsung Galaxy S21+ 5G

TAR SEG GODT UT: Her er Samsung Galaxy S21+ i lilla – med en flott kontrast rundt kamerahuset. Foto: Samsung

Romslig og kraftig

S21-mobilene får en kraftigere og mer effektiv Exynos-prosessor, som gir bedre ytelse samtidig som den krever mindre batteri. Batteriene er dessuten blitt større, opp til gigantiske 5000 mAh for toppmodellen. 

Romslig er også lagringsplassen. S21 Ultra kommer med opptil 16 GB RAM og 512 GB intern lagring – spesifikasjoner som er en god laptop verdig. Les vår anmeldelse av S21 Ultra her!

Mens alle modellene støtter 5G, og dermed kan ta dra full nytte av fremtidens mobilnett, får Ultra-modellen også støtte for Wi-Fi 6E. Denne nye trådløsstandarden gir opptil dobbelt så høy hastighet som Wi-Fi 6. Mobilen er med andre ord godt rustet enten du skal overføre filer, strømme eller spille – uansett om du er på farta eller hjemme.

Samsung Galaxy S21+ 5G

FLOTT SKJERM: Ikke bare tar Samsung Galaxy 21-serien utrolige bilder – mobilene har også skjermer som yter bildene rettferdighet. Foto: Samsung

Oppdatert skjerm og S Pen-støtte

S21-mobilene er ikke de første til å få 120hz skjermoppdatering. Men denne er nå blitt smartere, og tilpasser seg det du gjør, for å spare batteri. I Ultra-modellen får du 120hz i oppløsning på 3200x1440 piksler. Skjermene er også mer lyssterke. 

En annen nyhet som gjelder S21 Ultra, er at den som første mobil i S-serien støtter Samsungs smarte S Pen. 

S-pennen kan ikke bare brukes til å skrive og tegne på skjermen. Du kan for eksempel bruke knappen på pennen som fjernutløser for kameraet. Du kan faktisk fjernstyre hele kameraet – og resten av mobilen – ved å bruke denne knappen i kombinasjon med ulike luftbevegelser. Sveip opp i løse luften for å bytte kamera, eller til siden for å bytte modus – for eksempel. S Pen selges separat. 

Skjermene måler 6,2 tommer på S21, 6,7 tommer på S21+, og 6,8 tommer på S21 Ultra.