Søk
Meny

Jubler over Samsungs nye brettbare

Nye brettbare Samsung Galaxy Z Fold2

Hvor ofte kommer det en mobil som skiller seg fullstendig ut fra konkurransen – på en god måte?

«Der satt den!»

Det er inntrykket vi sitter igjen med etter å ha lest de første anmeldelsene av Samsungs nye brettbare mobil, Galaxy Z Fold2 5G. 

«Galaxy Z Fold2 viser hvorfor brettbare mobiler er fremtiden», skriver for eksempel Tek.no i sin anmeldelse. «Det er noe magisk med å sitte i godstolen en kveld og finne noe interessant, for så å brette ut telefonen og plutselig ha et nettbrett i fanget», konkluderer Dinside.no.

Etter år med utvikling og eksperimentering, har de for alvor lykkes med å gjenoppfinne den sammenbrettbare mobilen for et nytt tiår. 

Som Samsung selv sier det: Det er ikke en ny modell – det er en ny kategori. Sant å si skal det godt gjøres å finne en mer unik mobil enn denne i høst.

Både mobil og nettbrett 

Når den er sammenbrettet, ser Galaxy Z Fold2 omtrent ut som en vanlig, moderne smarttelefon. 

Men en typisk mobil kan ikke åpnes som en bok. 

Åpne opp mobilen, så avsløres en stor, 7,6-tommers skjerm på innsiden. Du holder ikke lenger en mobil – men et nettbrett. 

Fordelene med et slikt design er åpenbare. Men er teknologien nå kommet langt nok til å realisere potensialet? Er det brettbare designet kommet for å bli? Svaret virker å være et ettertrykkelig ja.

Samsung Galaxy Z Fold2

Fantastiske skjermer

Har du brukt noen av Samsungs toppmobiler de siste årene, vet du at de lager fantastisk gode skjermer. Og en av de fremste grunnene til å velge Galaxy Z Fold2 er selvfølgelig nettopp den ekstra store, innvendige skjermen. Denne er åpenbart laget for å imponere. 

Selve bretten er mer eller mindre usynlig. I stedet ser du en sammenhengende skjerm med oppløsning på 1768 x 2208 piksler og glimrende kontrast og fargegjengivelse. I likhet med Samsungs andre toppmodeller, S20 og Note 20, har skjermen også en oppdateringsfrekvens på 120 Hz – altså dobbelt så fort som standard. Det gjør at skjermen vil føles ekstra responsiv, og ikke henge bakpå og «hakke» når du blar og skroller. 

Du kan når som helst åpne eller lukke mobilen, uten å avbryte det du driver med. Innholdet følger deg på den skjermen du til enhver tid har fremme. 

Også frontskjermen er meget god – den er stor og heldekkende, og måler 6,2 tommer, altså vesentlig større enn i den originale Fold-modellen. Det gir deg en fullverdig brukeropplevelse tilsvarende andre toppmobiler, til de gangene du ikke ønsker å åpne opp og bruke den større skjermen.

Åpner for nye muligheter

Samsung Galaxy Z Fold2 sammenbrettet

At mobilen kan brettes, åpner bokstavelig talt for en del nye og fiffige muligheter. For eksempel er åpne-mekanismen stiv nok til at mobilen fungerer som sitt eget stativ. 

Bruker du frontskjermen, kan du sette mobilen som en opp-ned V. Bruker du hovedskjermen, kan du sette den som en L. 

På samme måte kan den være sitt eget kamerastativ, som du kan sette opp for en lang eksponering. 

Og fordi det er skjermer på begge sider, kan du ta et portrett eller gruppebilde – mens de du tar bilde av, ser seg selv på den skjermen som vender mot dem. 

Det er til sammen fem kameraer på mobilen: Et tredobbelt hovedkamera på baksiden, og et selfiekamera i hver skjerm.

Samsung Galaxy Z Fold2 har fem kameraer

Kraftig og rask

Den store skjermen er selvsagt briljant til spill og underholdning. Med en kontroller og abonnement på Xbox Game Pass kan du spille fullverdige PC- og konsollspill på den. 

Men mobilen er laget like mye for produktivitet. For eksempel har du egne versjoner av apper som Microsoft Word for den store skjermen, for å la deg jobbe mer effektivt på en stor flate. 

Det er selvsagt også tilrettelagt for å jobbe i delt skjerm og med forskjellige layouter. 

Som en flaggskip-mobil kommer Galaxy Z Fold2 med spesifikasjoner fra øverste hylle når det kommer til prosessorkraft og batterikapasitet. Under panseret sitter den råsterke Qualcomm-prosessoren Snapdragon 865+. 

Ikke minst: Mobilen er klar for 5G. Telenor er allerede godt i gang med 5G-utbyggingen i Norge, og med denne mobilen kan du allerede nå utnytte de vanvittige hastighetene i det nye nettet.