Søk
Meny

Her er Samsungs nye brettbare telefoner – er dette årets råeste teknologiprodukter?

Samsung Flip 3.

Samsung viser frem sine nye brettbare mobiler, to nye smartklokker og Galaxy Buds2.

I dag lanseres nye Samsung Galaxy Z Fold3 og Z Flip3. 

Z-serien er Samsungs brettbare telefoner. Fold bretter du ut som en bok, og Flip ligner en gammeldags flip-telefon. 

Galaxy Fold ble først introdusert i 2019 og har frem til nå vært et nisjeprodukt for tek-nerdene, og ikke noe man har sett i bybildet. Men med oppdatert maskinvare, nye funksjoner, mer holdbare skjermer og ikke minst lavere priser, kan nisje-imaget komme til å endre seg. 

Disse telefonene er blant de absolutt råeste teknologiproduktene som kan kjøpes i år. Her er en sniktitt på hva du kan vente deg fra hver av dem …

Allerede overbevist? Vi har for øyeblikket et lanseringstilbud for alle som forhåndsbestiller enten Galaxy Z Flip3 eller Fold3. Bestiller du Fold3 nå, får du med Flip Cover med penn, 25 watts lader på kjøpet og 50 kroner i måneden på SWAP-ordningen. Går du i stedet for Flip3, kan du spare 50 kroner i måneden på SWAP-ordningen.

Samsung Galaxy Z Fold3 5G

Dette er telefonen for deg som vil ha det aller tøffeste: en telefon som folk vil snu seg etter på gaten – smarttelefon og nettbrett i samme dings. 

Z Fold3 har en 6,2" skjerm på utsiden av telefonen som ligner en alminnelig smarttelefon-skjerm, men når du åpner telefonen – slik du ville åpnet en bok –  utfolder det seg en enorm 7,6" brettbar skjerm. Samsung har faktisk laget brettbart glass for å gjøre skjermen robust.

Galaxy Z Fold 3

En lekker sak.

Tidligere hadde Fold et hull i skjermen til kamera, men i årets modell har Samsung for første gang plassert selfie-kameraet under panelet. På utsiden sitter tre kameraer på 12 MP hver. Begge skjermene har en oppdateringsfrekvens på 120 Hz og den store skjermen kan endelig brukes med Samsungs S Pen sånn at du både kan bruke telefonen som notatblokk og lerret.

Spesifikasjoner for Galaxy Z Fold3 5G

 • 7,6" QXGA+ Dynamisk AMOLED 2X-skjerm på innsiden med S Pen-støtte

 • 6,2" HD+ Super AMOLED 2X-skjerm på utsiden

 • Snapdragon 888

 • 214 g

 • Tre 12 MP-kameraer bak: ultra vidvinkel, vidvinkel og tele

 • Frontkamera på 10 MP

 • 5nm 64-bit Octa-core-prosessor

 • 12 GB RAM med 256 eller 512 GB UFS3.1-lagring

 • 4400mAh batteri

 • Fingeravtrykkleser på siden

Galaxy Z Flip3

Galaxy Z Flip 3, når den er brettet ut.

Galazy Z Flip 3.

Retrofuturisme.

Galaxy Z Flip3 5G

Denne telefonen er et motestandpunkt, som Samsung selv sier. Telefonen er uten tvil inspirert av flip-telefonene vi husker fra 2000-tallet, men ser på ingen måte gammeldags ut. Knekken sitter i selve skjermen og i likhet med Z Fold3, har Z Flip3 120 Hz oppdateringsfrekvens, brettbart glass og IPX8-sertifisering som betyr at den skal tåle å ligge under mer enn en meter vann i en halv time. 

Både Flip og Folds metallramme er laget i et nytt materiale som Samsung kaller «Armor Aluminium», som skal være ti prosent sterkere enn tidligere materialer. Ifølge selskapet er dette materialet det sterkeste som noen gang har vært brukt i smarttelefoner.

Flips lille skjerm, som er plassert på utsiden av telefonen, går fra å være 1,1" stor til å bli hele 1,9" i årets modell. Det betyr at du enklere kan lese meldinger, se varsler, ta bilder, skifte sang – uten å åpne telefonen.

Spesifikasjoner for Galaxy Z Flip3 5G:

 • 6,7" FHD+ Dynamisk AMOLED 2x-skjerm

 • 1,9" Super AMOLED-skjerm (260x512 piksler)

 • Snapdragon 888

 • 183 g

 • To 12 MP-kameraer bak: ultra vidvinkel og vidvinkel

 • Frontkamera på 10 MP

 • 5nm 64-bit Octa-core-prosessor

 • 8 GB RAM med 128 eller 256 GB UFS3.1-lagring

 • 3300mAh batteri

 • Fingeravtrykkleser på siden

Men Samsung lanserte ikke bare telefoner …

I tillegg til de brettbare mobilene, har Samsung lansert to nye klokker og øreproppene Galaxy Buds2

Galaxy Buds 2

Galaxy Buds 2.

På klokkene har Samsung samarbeidet med Google om et nytt operativsystem for smartklokker, som gjør interaksjonen mellom klokke og Google- tjenester og -apper mer sømløs. Galaxy Watch4 og Galaxy Watch Classic overtar enda flere funksjoner fra smarttelefonen – slik at du for eksempel fint kan stikke på butikken uten å ha med telefonen.

Med 4G på klokken kan du betale, høre på musikk og finne frem på Google Maps, rett på håndleddet.

Galaxy Watch 3.

Galaxy Watch 3.

Watch Classic er den dyreste modellen og kommer i rustfritt stål og med roterbar urskive. Watch4 er billigere, men gir samme «Galaxy-opplevelse». Klokkene er slankere enn tidligere og leveres i flere forskjellige farger. Denne gangen har Samsung klart å presse en haug med helsesensorer inn i en og samme brikke. De har navn som PPG, EKG og BIA, og til sammen måler de blant annet kroppsfett, muskelmasse, vannprosent og hjerterytme.

Sist, men ikke minst lanserte Samsung proppene Galaxy Buds2. Disse har fått bedre støykansellering, og bedre lyd – og skal føles mer dynamiske og naturlige enn noensinne. Ifølge Samsung skal de kunne dempe støy med opptil 98 prosent. 

Når du snakker i telefonen, bruker proppene maskinlæring til å forstå hva som er stemme og hva som er forstyrrende lyder fra omverdenen og filtrerer ut ulydene, slik at stemmen din fremstår renere og blir lettere å høre.