Fotofunksjonene som gjør oss storøyde

Det er lekende lett å redigere bilder på Samsung Galaxy S7 – fra beskjæring og fargevalg til avanserte skjønnhetsfiltre.
Fotofunksjoner i Samsung Galaxy S7

Jo mer vi bruker kameraet på Galaxy S7, dess mer blir vi imponert over hvilket konsistent høyt nivå det holder.

Prestasjonen i dårlig lys er én ting – det er ren utklassing av flere av konkurrentene. Men også fargegjengivelse, skarphet og kontrast i all slags lys er svært solid.

iPhone 6s vs Galaxy 7

Vi tok med iPhone 6S (venstre) og Galaxy S7 (høyre) inn på et kott og testet kameraenes prestasjon i mørket.

Omfattende redigeringsverktøy

Kanskje mindre kjent er telefonens innebygde redigeringsfunksjoner, som både er omfattende og svært intuitive.

En hel serie av effekter for å retusjere selfier, for eksempel. Redigeringsverktøyene for portretter er nok en drøm for de som driver med dette.

Blant funksjonene i S7 er blant annet et eget "skjønnhetsfilter"

Til venstre er det brukt verktøy som forstørrer øynene, slanker kinnene og glatter huden (pluss et filter for lyseffekten). Til høyre er det brukt justeringer og filtre. Originalen i midten.

«Mykne ansikt»-funksjonen glatter over kviser og rynker, og du kan gi deg selv ekstra store øyne og slanke kinn. 

Kombiner det med noen filtre og andre verktøy så kan du flikke og finjustere til du ikke gidder mer.

Intuitivt

Galaxy S7 kommer med en verktøykasse for bilderedigering der du finner alt fra nyanse og kontrast til altså «slank ansikt» og «store øyne».

De fleste fungerer på samme måte, nemlig at du justerer dem opp og ned via en slider som dukker opp nederst på skjermen.

Her kan du se skjønnhetsfilteret i aksjon

Du kan til enhver tid sammenligne med originalen simpelthen ved å holde fingeren hvor som helst på bildet. En angrefunksjon lar deg gå tilbake på endringer du ikke liker.

Når du er ferdig, lagres det som et nytt bilde i stedet for å overskrive originalen.

Generelt for redigeringsverktøyene opplever vi at effekten stort sett er jevn og naturlig – nesten usynlig, i betydningen at du ikke enkelt kan se hva som er gjort.

Sett at du ikke overdriver, selvfølgelig. Du har også et «Autojuster»-valg som umiddelbart blant annet kan fremheve fargene og øke kontrasten i bildet.

Slik gjør du

For å komme i gang kan du gå i Galleri-appen og åpne hvilket som helst bilde. Nederst på skjermen får du fire valg: Autojuster, Del, Rediger og Slett. Under «Rediger» får du følgende valg:

  • Justering. Lar deg rotere, speilvende, beskjære eller tilpasse bildet til et bestemt standardforhold, som 1:1, 4:3 eller 16:9.
  • Tone. Lar deg justere lysstyrke, kontrast, metning, nyanse og temperatur.
  • Effekter. Lar deg legge på filtre på samme måte som på Instagram.
  • Tegning. Lar deg tegne eller skrive direkte på bildet.
  • Legg til bilde. Lar deg legge andre bilder oppå det gjeldende.
Bildene kan behandles på mange måter i S7

Nedre Vøyenfossen ved Torshov i Oslo. Til venstre er det brukt «Autojuster» (sammenlign fargen på himmelen), originalen i midten, og redigert versjon med et filter til høyre.

Hvis telefonen oppdager et ansikt i bildet, får du ytterligere et valg, som kanskje er det aller morsomste å leke seg med: «Portrett», som beskrevet ovenfor. 

Etikken i dette får forresten være en diskusjon for en annen dag. Verktøyene er nå engang laget, og så du får bruke dem som du vil. 

NB: Enkle videoredigeringsverktøy og –filtre ligger også inne på telefonen. En tilleggspakke kan lastes ned gratis for de som ønsker flere muligheter her.

Populært på Online.no nå: