Gear Fit2 er mer enn «enda en dings»

Samsung har funnet den perfekte balansen mellom smartklokke og treningsarmbånd. Og du kan forresten legge igjen telefonen hjemme.
Samsung Gear Fit2 treningsarmbånd

Treningsarmbånd eller smartklokke? Noe av det første som slår oss med Gear Fit2, er at den er vanskelig å plassere i en enkelt kategori.

Gear Fit2

Nettopp det er nok også Samsungs genistrek. Funksjonene er kokt ned til de viktigste fra begge, og det løfter produktet opp fra bare å være «enda en dings».

Vi mener ikke at Fit2 har få funksjoner. Tvert imot – de føles bare mer relevante.

Lekker

Det aller første som møter deg, er Gear Fit2 sin lekre design – med en bøyd skjerm som følger formen på håndleddet.

Skjermen er en 1,5-tommers super AMOLED som er klar og fargesterk, og imponerende god å bruke.

På innsiden er det plass til blant annet GPS og 4 GB lagringsplass. Det betyr at du kan legge igjen telefonen hjemme når du skal ut og løpe, og likevel spore ruta og tempoet, og ha med musikken din.

Selvsagt følger den også med på pulsen din og antall skritt gjennom dagen – og lar deg loggføre alt fra spesifikke treningsøvelser, til søvnkvalitet, til inntak av vann og kaffe.

Har du på Gear Fit2 om natten følger den med på hvor godt du sover

Har du på Gear Fit2 om natten følger den med på hvor godt du sover (men ikke minst er det deilig å skru av alarmen fra denne om morgenen, i stedet for å måtte strekke seg etter telefonen).

Fri fra telefonen

Styr musikken på armen

Da vi først skrudde på Fit2, ble den straks oppdaget av telefonen, en Galaxy S7 (se faktaboks for kompatible enheter). Oppsettet skjer på et par minutter.

De to kommuniserer via Bluetooth, men støtter også WiFi, hvilket er kjekt når du er utenfor rekkevidde. Men mye av poenget med Fit2 er nettopp at du kan legge fra deg telefonen.

I tillegg til touch-skjermen har du to knapper, på høyre side av enheten. Den øverste tar deg tilbake til forrige skjerm, mens den nederste tar deg hjem (eller derfra til menyen).

Ytterligere valg, og en musikkspiller, kan du hente frem ved å dra fingeren ned fra toppen av skjermen.

Svar på meldinger

På telefonen kan du kan se masse data fra Fit2, inkludert detaljerte statistikker over aktivitet, søvn og trening. Dette gjør du i S Health eller en annen kompatibel app. 

Men kommunikasjonen går også den andre veien. Smarttelefon-genene vil du erfare så snart du får en mail eller melding – og Fit2 vibrerer diskret på håndleddet.

Du kan svare på meldinger på håndleddeet

Du kan lese dem og gi korte, forhåndsbestemte svar. I tillegg får du alt fra Facebook til vær- og nyhetsvarsler.

Både dine standardsvar og appvarsler, samt flere innstillinger, kan du administrere i Gear-appen på telefonen.

Følger deg døgnet rundt

Fit2 følger automatisk med når du går – eller sitter stille.

Varsler om at du har vært inaktiv lenge gjør at undertegnede har blitt flinkere til å strekke litt på beina på jobben, omtrent en gang i timen.

Samt bli mer selvbevisst på søvnkvaliteten om natta. Etter du har gått et stykke, får du en oppsummering som viser distansen du har tilbakelagt, gjennomsnittshastighet og kalorier forbrent, med mer.

Underveis får du «sekunderinger» med motiverende ord. Hvis du aktivt starter en treningsøkt vil du imidlertid få mye mer inngående målinger.

Du kan velge mellom en rekke aktiviteter: Løping, gåing, sykling, fottur, steppemaskin, trimsykkel, ellipsemaskin, tredemølle, utfall, mageøvelser, knebøy, pilates, yoga, romaskin og annet. All mulig data loggføres, og du får oppdateringer og sekunderinger underveis.

Først og fremst trening

Tross alt er det trening som står i sentrum for Fit2. Selv sykler jeg ofte når jeg skal rundt i byen.

Da velger jeg «Sykling» fra den anselige listen over aktiviteter den kan spore, og deretter «Enkel trening» i stedet for et konkret mål (det vil si varighet, distanse eller kalorier).

Så lenge økten varer vil Fit2 følge kontinuerlig med på pulsen min. Den sporer ruta jeg sykler, måler gjennomsnitts- og topphastighet, anslår hvor mange kalorier jeg forbrenner, og mye mer.

Full data fra sykkelturen

Oppoverbakkesykling gjennom Oslo i «Enkel trening»-modus.

Jeg kan enkelt sette på pause med et trykk på Tilbake-knappen – for eksempel ved lyskryss – for ikke å kludre til gjennomsnittshastigheten.

Ved å gå inn i S Health-appen i ettertid kan jeg få opp en hel rekke grafer og statistikker, inkludert kartet over ruta, hvor jeg syklet fortest, og når hjertet slo som mest.

Du finner blant annet en pulsmåler på baksiden

Du finner en pulsmåler på baksiden av Gear Fit2.

Til og med hvordan været var, og eventuelle bilder jeg tok underveis, kobles til hendelsen.

Og neste gang jeg skal trene, står Sykling og Enkel trening nå som standard – så jeg kan starte igjen med en enkelt trykk.

Motiverende

Enten du setter bestemte treningsmål eller ikke, er det en motivasjon i at Fit2 følger med – døgnet rundt.

Jeg satte et daglig mål på 8000 skritt, og det gikk sport i å komme seg ut og slå det. Hvert døgn blir oppsummert i en 24-timerslogg der du kan se en tidslinje over alle aktivitetene (eller mangel på dem) – for eksempel «lett, inaktiv, soving, sykling, gåing». 

Ved å klikke på en av disse, kan du se når, hvor lenge og hvor langt du gikk, for eksempel – samt pulsen din, hvis den ble målt en eller flere ganger i tidsrommet. 

Den tar nemlig stikkprøver gjennom døgnet, også når du ikke trener aktivt. Bare etter noen dager er jeg blitt mer bevisst på trening og helse, på en morsom måte – og litt mindre avhengig av å hele tiden se på telefonen.

Sånn sett er Gear Fit2 mer enn et leketøy, men heller en enhet vi ser verdien av å bruke.

Populært på Online.no nå: