Vil barna ha Samsung-mobil til jul?

Dette er modellene vi anbefaler.
Mange Samsung-mobiler med vinterlandskap i bakgrunnen

Årets flaggskip-mobiler fra Samsung – altså Galaxy S8, S8+ og Note 8 – er flotte og dyrebare julegaver, som garantert står øverst på mange ønskelister.

Du har imidlertid flere alternativer enn bare toppmodellene dersom du tenker på å gi en Samsung-mobil i julegave – også til de som skal få sin aller første mobil. Enkelte får du til godt under 200 kroner i måneden med SWAP. Likevel får du da en mobil som er velbygd og vanntett og har flust med krefter.

Galaxy A3: Kvalitet til under 200-lappen i månedspris

Samsung Galaxy A3

De fremskrittene som gjøres i flaggskipene drypper kjapt nedover til de rimeligere modellene fra samme merke. 2017-utgavene av Galaxy A3 og A5 er gode eksempler på det. Begge er bygget i glass og metall, har gode fingeravtrykklesere for bedre sikkerhet, og er vanntette – for å nevne noe. Faktisk tåler alle mobilene på lista vann og støv.

Galaxy A3 er en kompakt mobil med en skarp og lyssterk 4,7-tommers skjerm med Samsungs Always On-teknologi. Kameraet er godt, og ytelsen er mer enn tilstrekkelig for normal bruk.

Galaxy A5: Gir masse mobil for pengene

Samsung Galaxy A5

Galaxy A5 er «storebroren» til A3, og er hakket større og sterkere. Den skilter med en 5,2-tommers skjerm og enda bedre byggekvalitet – inkludert ripefritt Gorilla-glass. Det skal for øvrig et trent øye til for å se forskjell mellom denne og fjorårets toppmodell, Galaxy S7.

Ved siden av det som allerede er nevnt, bør det trekkes frem at både disse og de andre Samsung-mobilene her støtter 4G+, 4G Tale og WiFi Tale. Det gir trygghet i form av bedre dekning, hastighet og samtalekvalitet, også innendørs.

Både A3 og A5 har god batterilevetid, og mulighet for å utvide lagringskapasiteten med et microSD-kort (må kjøpes separat) for bedre plass til bilder, video og underholdning.

Galaxy Xcover 4: Smart som første mobil

Samsung Galaxy Xcover 4

Xcover 4 er den rimeligste av Samsung-modellene i nettbutikken, men også den som tåler mest juling.

I likhet med de andre modellene er denne vannbestandig, og i tillegg har den en solid ramme med fysiske knapper, som er egnet for bruk utendørs, i all slags vær, og har en egen modus for bruk med hansker. Videre har denne også utskiftbart batteri, slik at du kan ha et fulladet batteri i reserve – om det skulle være i skolesekken eller på fjelltur.

Mobilen har 5-tommers skjerm, støtter 4G+, 4G Tale og WiFi Tale, og plass til eksternt minnekort – for å nevne noe.

Galaxy S8 og S8+: Kanskje de flotteste mobilene som finnes?

Samsung Galaxy S8 Plus

Vil du dra til med en julegave i toppklasse, kan Samsung skilte med noen av desidert beste og lekreste mobilene på markedet.

Galaxy S8 og den noe større S8+ har hevet lista for mobildesign, med sin organiske form og heldekkende skjermer. Størrelsen er den fremste forskjellen mellom de to modellene, med skjermer på henholdsvis 5,8 og 6,2 tommer.

Begge modellene har iris-skanner (du kan «låse dem opp med øynene»), en av markedets beste skjermer, et glimrende kamera som er godt i all slags lys, og massevis av krefter – for å nevne bare noe. Til tenåringen eller de unge voksne er dette sikre vinnere.

... og gaven til de voksne: Galaxy Note 8

Den aller seneste Samsung-modellen, Note 8, er litt mer voksen – litt mer «business».

Note 8 ligner på S8 og S8+, men har enda litt større skjerm (6,3 tommer), og et nytt dual lens-kamera. Fasongen er også ørlite annerledes, for å fungere best mulig med den integrerte pennen – som legger til et helt nytt sett av funksjoner og bruksområder. Dette er ikke det åpenbare valget til barna, men den kan være en innertier dersom du vil overraske en partner eller en annen av de voksne.

Populært på Online.no nå: