Søk
Meny

På hjul med Samsung Galaxy S10+

Hva skjedde da vi ba to sykkelkompiser teste mobilkameraet til nye Samsung Galaxy S10+?

Utenfor kjøkkenvinduet på Alexander Kiellands plass har sola akkurat stått opp, fuglene kvitrer og Anders Staubo Nordahl gjør seg klar til sykkeltur.

Det trofaste speilreflekskameraet er byttet ut med en Samsung Galaxy S10+, og hobbyfotografen gleder seg til å teste mobilkameraet han har hørt så mye om. Men er det faktisk så bra som ryktene sier?

Bli bedre kjent med Anders:

Anders har planlagt å møte kompisen Mikkel Tysland oppe i Sørkedalen, de to studerte sammen i England, og ble bitt av sykkelbasillen på samme tid.

De siste årene er det blitt utallige kilometer på asfalt, og tusenvis av bilder på harddisken.

Vår mobiltester:

– Om jeg har ett favorittminne fra turene våre sammen? Det må være fra i fjor – da det var 35 grader i Oslo, og vi syklet ned til Hvaler. Det var en perfekt dag hvor vi ikke ville hjem, men bare være på sykkelen, sier Anders.

– Men som alltid, stoppet han jo for å ta bilder hele tiden, skyter Mikkel inn, mens han ler og peker på kompisen.

Det er likevel hverdagssyklingen som er den aller beste, som denne formiddagen i Sørkedalen – hvor kompisene nå skal teste videostabilisatoren på Samsungs nye toppmodell.

Se gutta teste videostabilisatoren:

Perfekte bilder i fart

For Anders er det naturlig å ha med seg kamera på tur. «Han tenker på sykkel og foto stort sett hele tiden», sier Mikkel, som stiller velvillig opp når kompisen får lyst til å teste videostabilisatoren til Samsung Galaxy S10+.

Anders hopper av sykkelen med barnslig glede. Denne funksjonen har han gledet seg til å teste, han tar jo ofte bilder av syklister i fart – og nå er han tydelig imponert.

Samsung Galaxy S10+

  • Kinofølelse med infinity-skjerm
  • Videostabilisator – helt uten stativ
  • Utrolige panoramabilder med vidvinkellinse
  • Kjøp mobilen her

– Den tok 20-30 bilder på utrolig kort tid. Det er veldig viktig når man driver med sykkel og andre ting som går fort. Å kunne ta så mange bilder samtidig, gjør det mye lettere å få det ene knallbra bildet. Så det virker dødsbra, rett og slett!

Anders viser resultatet til Mikkel:

– Oi, man kan ikke se at du går ved siden av meg – jeg føler at det nesten var litt dronefilming-aktig. Selv om jeg er veldig fornøyd med min Samsung Galaxy S9, får den ikke til det her.

Nå står vidvinkelen for tur:​

Gutta sykler noen kilometer til. Neste gang Anders hopper av sykkelen, er det test av vidvinkellinsa som står for tur.

– Jeg blir ekte imponert over den vidvinkellinsen, og det er utrolig hvor skarpe fargene blir – og hvor mye av landskapet man kan få med seg.

Det er viktige kvaliteter for en som elsker å ta bilder av sykling og natur.

– Aller best liker jeg å ta bilder av ryttere i solnedgang, eller i tåke, for da blir det en så utrolig fin stemning i bildene. Det hender jeg drar ut i skogen for å ta bilder ... det fineste stedet jeg vet om er Grefsenkollen.

Men hva synes egentlig Anders om Samsung Galaxy S10+?:

I dag har også Sørkedalen levert, og de to kompisene har latt seg imponere over mobilkameraet de har testet på turen.

Men vil Anders anbefale Samsung Galaxy S10+ videre?

– Så absolutt! Denne mobilen passer for alle – den stiller lys og fokus for deg, og vidvinkelen gjør at du får med deg masse detaljer. Folk flest synes det morsomt å bli tatt bilde av – så ikke vær redd for å spørre!