Vi har testet Samsung Galaxy S6 edge

Toppmobilen som er litt på kanten.

Tradisjonelt har ikke uttrykket «på kanten» vært assosiert med noe positivt, men dette har endret seg med Samsungs toppmodell Galaxy S6 edge. På denne telefonen er det nemlig på kanten alt det spennende skjer – på kanten av skjermen, altså. For i motsetning til den «vanlige» Galaxy S6, er edge-utgaven utstyrt med en skjerm som buer seg rundt hver av sidekantene.

Resultatet er ikke bare en annerledes og mer sofistikert Android-telefon. Kantene åpner også opp for en rekke funksjoner som viser seg å være ganske nyttige i hverdagen.

Høy wow-faktor

Under panseret har begge de to Galaxy S6-modellene relativt lik og temmelig imponerende innmat, men den buede skjermen på S6 edge øker «wow»-faktoren med noen hakk. Også de krystallklare og sylskarpe bildene på skjermen får litt drahjelp av fraværet av en fast ramme, det blåses på sett og vis litt mer liv inn i dem.

Samtidig er det naturlig nok mer behagelig for fingrene å slippe å forholde seg til en hard kant når man sveiper fram og tilbake på tvers av skjermen, som det gjerne blir endel av når man blar gjennom menyer og bilder.

Smarte baktanker

Omtale Samsung Galaxy S6 edge

Utover det rent estetiske og overfladiske, har Samsung også hatt noen smarte baktanker med de nye kantbuene. Først og fremst vil du legge merke til hurtigmenyen de selv omtaler som «People’s edge», der du kan legge inn fem av dine favorittkontakter og tildele dem hver sin farge.

Denne menyen får du enkelt tilgang til ved å sveipe inn fra siden. Om du har gått glipp av en samtale, er det også lett å se om det er en av dine favoritter som har ringt - da legger det seg en liten «fane» med samme farge som kontakten din er tildelt langs kanten, som enkelt kan dras inn på skjermen for flere valg.

Samsung Galaxy S6 edge

Når du bare vil bli raskt oppdatert på klokkeslett eller annen info, kan du raskt hente fram dette på kantskjermen ved å gni lett på siden av telefonen. Dette kan for eksempel være greit om du vil se hva klokka er midt på natta. Samtidig kan du få rask og enkel informasjon fra forskjellige apper ved å enkelt «bla» gjennom flere slike kantfaner.

Godt grep

Det at skjermkantene er buede gjør dessuten at telefonen føles enda tynnere ut en den faktisk er, men du har likevel godt grep rundt den takket være de nederste kantene på baksiden av skjermen.

Til tross for at både for- og baksiden er dekket av solid glass (en spesielt slitesterk type ved navn Gorilla Glass 4) og kantene byr på en fin metallutførelse, ligger telefonen overraskende lett i hånda.

Samsung Galaxy S6 edge

Også i bruk er telefon rask og responsiv, og har ingen problemer med å henge med i daglig bruk med mange programmer åpne.

Fantastisk kamera

Det er også blitt veldig mye raskere å åpne opp kameraet og ta bilder: Om du dobbeltklikker på hjemknappen, tar det under sekundet å få opp kameraet klart til bruk.

Og for et kamera! Vi har knipset en rekke bilder rundt om i byen, og er imponert over både skarphet, kvalitet og evne til å plukke opp detaljer i omgivelser med lite lys.

Samsung Galaxy S6 edge

Lad trådløst

Samsung Galaxy S6 edge har innebygget batteri og lagringsplass, og batteriet er optimalisert på en slik måte at du raskt kan lade opp til flere timers bruk om du er på farta. Det er også mulig å lade telefonen trådløst – etterhvert også via egne møbler fra IKEA!

Fingeravtrykkleseren på S6 edge er oppgradert kraftig fra den vi hadde på S5, der du måtte sveipe fingeren over hjemknappen for å åpne telefonen. Nå kan du i stedet enkelt låse opp telefonen ved å holde fingeren på hjemknappen, slik iPhone-eiere også er blitt vant til.

Kongemobil for mobilkonger

Med Galaxy S6 edge har Samsung virkelig slått på stortromma. Telefonen vil kunne stille de meste kresne krav fra erfarne mobilbrukere med sikker stilsans: Ikke bare får du en av markedets mest avanserte telefoner, men det hele er også pakket inn i et slående (og funksjonelt!) design som virkelig fortjener å bli lagt merke til.

Samsung Galaxy S6 edge

Om du føler at dette er en modell som passer for deg, er sjansen også stor for at du er en av dem som er godt vant til å bruke mye mobildata. Da kommer det kanskje ekstra godt med at telefonen støtter Telenors helt ferske og superraske 4G+ rett ut av boksen?

Populært på Online.no nå: