Alt om Galaxy S7 og S7 Edge

Samsung har lyttet til kundene.
Galaxy S7 og S7 edge

Det var stor jubel da Samsung lanserte sine to nyeste flaggskip, Galaxy S7 og S7 edge, på mobilmessen Mobile World Congress 2016. Ved første øyekast er telefonene til forvekslig like de forrige modellene S6 og S6 edge. Men, under overflaten har Samsung utbedret det meste av det kundene savnet med S6-modellene.

Design og konstruksjon

Galaxy S7 kommer i to ulike utgaver – en ordinær modell og en edge-utgave med avrundende skjermkanter på begge sider. Sistnevnte er for øvrig på 5,5 tommer, mens den ordinære utgaven har en litt mindre skjerm på 5,1 tommer.

Selv om designet har mange likheter med de forrige modellene, finnes det likevel enkelte forskjeller. For det første er baksiden av telefonene mer avrundet, og Tek.no mener dette gjør at, spesielt edge-modellen ligger bedre i hånden enn tidligere. 

Begge modeller har også fått det som kalles 2,5D-glass, og det betyr at utkanten av glasset rundt hele telefonen har en avrundet form som gir et mer eksklusivt preg.

En av tingene folk savnet ved de forrige modellene var at de ikke var vanntette, det er S7 modellene. Faktisk har de IP68-sertifisering, og de tåler dermed å ligge i vann over lang tid uten at det skal by på problemer.

Samsung Galaxy S7 edge

Samsung S7 edge har en avrundet lekker skjerm på 5,5 tommer. Foto: Samsung

Kamera

Kameraet til S7 er kraftig forbedret sammenlignet med tidligere modeller. Sel om oppløsningen kun er fra 16 til 12 megapiksler, er modellene til gjengjeld utstyrt med Dual Pixel. Det går kort sagt ut på at kameraet tar to og to like piksler, og utnytter disse til å få raskere autofokus og bedre detaljer med mindre støy.

Funksjoner og batteritid

Begge telefonene er utstyrt med Android 6.0 Marshmallow, og du får dermed alle de nye funksjonene som følger med Googles siste operativsystem. Det inkluderer bedre batteristyring, og bedre kontroll over rettighetene til installerte apper.

Samsung har også lagt til en nyvinning i form av en Always-on-Display-funksjon. Den gjør at telefonen hele tiden viser for eksempel en klokke og værinformasjon, mens skjermen ellers er skrudd av. Fordelen er at du ikke trenger å aktivere hele skjermen bare for å sjekke klokka eller se etter meldinger, og du vil dermed spare batteri. 

Det skader heller ikke at de er utstyrt med større batterier på henholdsvis 3000 mAh i S7 og 3600 mAh i S7 edge. Det er en kraftig økning sammenlignet med S6-modellene, og bedrer batteritiden betraktelig. 

I tillegg er Samsungs-telefonene igjen er utstyrt med minnekort-leser, noe S6-modellene manglet.

Kort oppsummert

S7-modellene leverer også på de fleste fronter når det gjelder funksjoner. Minnekort-leser, bedre kamera og vanntett konstruksjon er alle flotte tilskudd som gjør Galaxy-modellene til enda bedre telefoner. 

Samsung leverer fremdeles i toppsjiktet når det gjelder både ytelse, skjerm og byggekvalitet, og S7-modellene er har helt klart alt som skal til for å kalles toppmobiler av høyeste rang.

Kilder: Techradar.com, Anandtech.com, Tek.no

Populært på Online.no nå: