Alt om Samsung Galaxy S7

USB-C, 3D-berøring og ny prosessor er bare noen av høydepunktene.
Samsung S7

Foto: Evan Blass (@evleaks)

Det var ingen overraskelse at Samsungs nyeste toppmodell ble kalt S7, og heller ikke at de viderefører samme design som hos forgjengeren Samsung S6. Men, titter vi litt nærmere ser vi fort at Samsung har lyttet til brukerne og utbedret det meste av det kundene har savnet ved forgjengerne.

Design

I forkant av lanseringen bekreftet Samsung ved en feil på nettsidene sine, at Galaxy S7 vil komme i to utgaver – en vanlig og en edge-modell med større skjerm. Bildene som lekket, antydet videre at designen ville være relativt lik S6, men med litt rundere kanter - noe som stemte godt med virkeligheten da telefonen endelig ble lansert.

I tillegg har baksiden som tidligere var helt flat, nå blitt kurvet. Kameraet er trukket lenger inn, og formen på aluminiumsrammen langs sidene er også litt mer avrundet. Alt sammen for å gjøre telefonen mer komfortabel å holde i.

Ikke minst er telefonen blitt vanntett og IP68-sertifisert. Det betyr at den er fullstendig vann- og støvtett. 

Skjermen

Galaxy S7 er utstyrt med en 5,1 tommer stor skjerm, mens oppløsningen på 2560 x 1440 piksler, som er det samme som forrige modell.

Mer spennende er det kanskje at Galaxy S7 har fått trykkfølsom skjerm, ikke ulikt iPhone 6s. Det betyr at du nå kan utføre ulike operasjoner og navigere i menyene ved å trykke hardere på skjermen.

Skjermen har også en «alltid på»-funksjon som gjør at varsler kan vises på skjermen uansett om skjermen er av eller på. Den gjør at telefonen hele tiden viser for eksempel en klokke og værinformasjon, mens skjermen ellers er skrudd av.

Samsung S7 edge

Skjermen til Galaxy S7 er 5,1 tommer og har en oppløsning på 2560 x 1440 piksler. Foto: Evan Blass

Kamera

En av de største forbedringene og kanskje det største høydepunktet, er det kraftig forbedrede kameraet til S7. 

For selv om oppløsningen har gått ned fra 16 til 12 megapiksler, er S7 til gjengjeld utstyrt med Dual Pixel. Det går kort sagt ut på at kameraet tar to og to like piksler, og utnytter disse til å få raskere autofokus og bedre detaljer med mindre støy. Sensoren er fortsatt like stor, noe som gjør at hver piksel er «større» og kan ta inn mer lys. Det gjør at bildene blir ikke bare lysere, men har mer naturlige farger. 

Kameraets fargegjengivelse og kontrast er glimrende også i dagslys.

Ytelse og andre funksjoner

Samsungs S7 er utstyrt med Android 6.0 Marshmallow, som betyr at du får alle de nye funksjonene som følger med Googles siste operativsystem. Det inkluderer bedre kontroll over rettighetene til installerte apper, innebygget støtte for fingeravtrykk og bedre batteristyring. Ifølge Samsung selv skal Galaxy S7 klare over 17 timer med videoavspilling.

Telefonen er også utstyrt med en ny type USB-port der pluggen kan settes i begge veier, og som gjør det mulig å lade telefonen fortere og overføre data raskere.

Til slutt kan vi også nevne at den nye modellen er utstyrt med SD-kortleser, noe mange savnet med S6-serien.

Kilder: Techradar.com, Trustedreviews.com, Pocket-lint.com

Populært på Online.no nå: