Rett og slett en av tidenes råeste mobiler

Selv om det er skjermen til Samsung S8 som stjeler showet, er det mer som imponerer.
Samsung Galaxy S8

Samsung er kjent for å produsere mobiler som oser av finesser og kvalitet, og Samsung Galaxy S8 er intet unntak. Skal vi tro ekspertene er dette en av de beste telefonene du kan få tak i, kanskje til og med årets smartmobil? 

Skjermen er fantastisk, kameraet knallbra, ytelsen helt på topp, og S8 er både vanntett og støtter minnekort. Den ligger godt i hånda, med helt avrundede kanter og godt grep.

Over gjennomsnittet imponerende skjerm

Først og fremst er dette en telefon for deg som er opptatt av en ordentlig god mobilskjerm. For det som imponerer mest med Samsung S8, er den svært tynne rammen som gjør at skjermen utgjør hele 84,2 prosent av arealet.

Super AMOLED-skjermen måler til sammen 5,8 tommer og har en oppløsning på 1440 x 2960 piksler. Den er sterk på farger, har et svært dypt sortnivå og svært god lysstyrke.

Ettersom skjermen strekker seg helt ut i hver ytterkant, er det plass til en større skjerm uten at mobilen blir fysisk større. Selv kaller de den avlange skjermen for infinty screen - altså en uendelighetsskjerm. Den ekstra lengden gir mer informasjon i høyden når du leser eller surfer på web, men gir også et større bilde om du ser film.

Samsung Galaxy S8

Virtuell hjemknapp

En av de store forskjellene sammenlignet med eldre Galaxy-modeller er at Samsung har kvittet seg med den fysiske hjemknappen. Den store skjermen medfører nemlig også at alle fysiske knapper nå er borte fra mobilfronten. 

Hjemknappen er likevel ikke fullstendig borte. Den har blitt en 3D touch sensor-knapp som ligger gjemt på skjermen, men gir fortsatt en fysisk respons i form av vibrasjon. Du finner den dermed lett, uansett hva du holder på med.

Smartere kameraer og perfekte selfies

Som sagt er det ikke bare skjermen som imponerer, begge kameraene på mobilen er også blitt betraktelig smartere i forhold til eldre modeller. 

I tillegg til et kamera med glimrende autofokus og såkalt dual pixel-teknologi, utmerker kameraet bak på mobilen seg spesielt ved at det klarer å ta gode bilder i svært krevende lysforhold. Og, for at du skal få enda bedre bilder – spesielt i bevegelse, dårlig lys eller «dype» motiver – bruker S8 oppgradert bildebehandling, samtidig som kameraet tar flere bilder og kombinerer disse til et høyoppløst bilde. Det eneste du trenger å gjøre er å trykke på utløseren.

For selfie-generasjonen er det kanskje mobilens selfie-kamera som er det aller mest spennende. Kameraets smarte autofokus søker etter ansikter slik at alle bilder blir fokuserte, uansett om du bruker selfiestang eller ikke. Den oppgraderte multiramme bildebehandlingen gjør dine selfies skarpe og detaljerte – noe som gjør at du alltid blir skarp og fin. 

Lås opp mobilen med øynene

På S8 er fingeravtrykk-skanneren flyttet til baksiden av mobilen, ved siden av kameralinsen. Den er et bitte lite søkk i baksiden med en hårfin ramme rundt. Men du vil neppe bruke den så mye – S8 har nemlig også en iris-skanner, som er både kjappere og tryggere. Irisen din er nemlig nærmest umulig å forfalske. Skanneren (et infrarødt kamera) er også så sensitiv at den låser opp mobilen omtrent umiddelbart ved «øyekontakt».

Samsung Galaxy S8

En av de største overraskelsene med S8 og S8+ er det de kaller Samsung Dex. Via en docking-stasjon som kommer som ekstra tilbehør, kan du koble mobilen til en større skjerm og mus/tastatur, og bruke den som en pc.
I tillegg er ladeledningen er borte. Den nye laderen er en docking-stasjon som holder mobilen i en vinkel og gjør det ytterst praktisk å se på film samtidig som du lader.

Kort oppsummert, er Samsung Galaxy S8 en telefon for deg som ønsker deg det beste av det meste. Vanntetthet og knallgode kamera er egenskaper som står svært høyt i kurs, og nå får du det også i fullskjerm.

Populært på Online.no nå: