Samsung lanserer Galaxy S9 – dette må du vite

Nytt og innovativt kamera, bedre lyd og en rekke stilige funksjoner.
Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 ble offisielt vist frem i kveld i Barcelona, i forbindelse med verdens største mobilmesse Mobile World Congress (MWC).

Ikke uventet får vi også denne gang to versjoner, Galaxy S9 og S9+, som både i utseende og størrelse ligner på fjorårets Galaxy S8. Skjermene måler 5,8 og 6,2 tommer.

Samsung Galaxy S9

Mens fjorårets radikalt nye utseende er videreført og finpusset, er de største endringene denne gangen mindre synlige – blant annet med en rekke nye funksjoner, avansert stereolyd og framfor alt, et nytt og innovativt kamera.

Kamera med variabel blender

Samsungs mobilkameraer har lenge utmerket seg i krevende lysforhold. Med Galaxy S9 tar de dette enda et skritt lenger, ved å introdusere et nytt kamera med justerbar blenderåpning (opp til f/1.5), som dermed kan tilpasse seg lysforholdene på samme måte som et systemkamera – for ikke å si lik våre egne øyne.

Kameraet har også fått en super slow motion-funksjon, som kan ta opp videosnutter med inntil 960 bilder per sekund – en av de første mobilene som har denne muligheten, som vi først så hos Sony i fjor.

Nytt av året er også funksjoner som at du kan lage personlige emojier, styre kameraet med stemmen (riktignok kun på engelsk) og få live-oversatt tekst, for eksempel på skilter og menyer.

Kameraet er i år også den kanskje viktigste forskjellen (unntatt størrelsen) mellom Galaxy S9 og S9+. Sistnevnte har nemlig et dobbelt kamera. Her har du et ekstra kamera med fast f/2.4-blender i tillegg til det samme kameraet som sitter i standardversjonen.

Satser på lyd

Galaxy S9 og S9+ kommer med innebygde stereohøyttalere og Dolby Atmos, kalibrert av AKG.

Dolby Atmos er samme teknologi som du finner i de mest moderne kinosalene, og i påkostede hjemmekinoanlegg – laget for å gi livaktig, nyansert og tredimensjonal lyd. Med S9 skal du få god lyd både i headset og fra de innebygde høyttalerne.

Vil du ha med deg hele musikkbiblioteket ditt, kan du for øvrig merke deg at mobilene nå støtter microSD-kort opp til 400 GB, i tillegg til å komme med 64 GB intern lagringsplass.

Finpusset design – og masse kraft

Samsung Galaxy S9

Noen forskjeller er det fra i fjor også i designen. Spesielt på baksiden, der fingeravtrykkleseren er flyttet og nå ligger nedenfor kameraet – eller kameraene, for S9+ sin del, der linsene og fingeravtrykkleseren ligger loddrett på linje. Det gir enkel tilgang uten å tilsmusse linsene.

Når det er sagt, kan du kjapt og trygt låse opp mobilen med en forbedret ansiktsgjenkjenning, som kombinerer det å gjenkjenne ansikt med å skanne irisen i øyet ditt.

Tilbake til designen, så fortsetter selvsagt også Samsung med sin avlange Infinity-skjerm. Det uvanlige sideforholdet på 18,5:9 (mot standard som er 16:9) gjør at mobilen kan forbli slank og ergonomisk samtidig som du har masse skjermplass.

Du ser mer tekst av gangen, og kan jobbe enklere i delt skjerm siden det blir mer plass til hver app. Ikke minst har du mer enn nok maskinkraft til å kjøre to apper parallelt – eller ha for eksempel en fotballkamp gående øverst på skjermen mens du surfer.

Mobilene kommer med en ny, åttekjerners Exynos-prosessor og kjører på Android 8.0 (Oreo). S9 har 4 GB RAM og batteri på 3000 mAh, mens S9+ har 6 GB RAM og 3500 mAh.

Begge støtter både hurtiglading og trådløs lading, er vann- og støvbestandige (IP68), og kommer i tre farger: Midnight Black, Coral Blue og Lilac Purple.

Populært på Online.no nå: