• Vi tester Samsung Galaxy S7 og Samsung Galaxy S7 edge

Vi har testet Samsungs flaggskip-telefoner

Alt du trenger å vite om Galaxy S7 og S7 edge.
Vi tester Samsung Galaxy S7

Samsungs topptelefoner, Galaxy S7 og S7 edge, spinner videre på forgjengerens suksess, med lekkert design, en fantastisk skjerm og innmat fra øverste hylle.

– Det er helt åpenbart at vi har hentet designet fra S6, det ble veldig godt tatt imot, sier Tor Slørdal fra Samsung Norge til Online.no.

Vi møtte ham, og testet begge telefonene på Mobile World Congress i Barcelona tidligere i år.

Mer komfortabel – og solid

Samsung Galaxy S7 edge

Bedre skjerm: Og den buede skjermen på Samsung Galaxy S7 edge har fått flere nye funksjoner.

Det var ingen overraskelse at telefonene blir kalt S7 og S7 edge, og heller ikke at de videreførte samme design. Sistnevnte skiller seg ut gjennom den karakteristiske skjermen, som kurver ned over kanten på telefonen.

Det gir nærmest en 3D-effekt, og åpner samtidig for en del unike funksjoner.

Enkelte ytre endringer ble likevel gjort. Baksiden var tidligere helt flat, men er nå kurvet. Kameraet er lenger inn, og formen på aluminiumsrammen langs sidene er også litt mer avrundet – alt for at telefonen skal være mer komfortabel å holde.

Skulle du likevel glippe den – for eksempel i sand eller vann – får du oppleve en annen fordel med telefonens ytre.

– Den er IP68-sertifisert, noe som vil si at den skal klare seg fint om du skulle miste den i vannet, eller går en tur ute i ruskeværet, sier Slørdal.

I denne videoen får du se en liten introduksjon av Galaxy S7-telefonene:

Bedre kamera

Mindre kamera på S7

Bedre - og mindre: Ikke bare er S7-kameraet bedre, men det er også mindre. Dermed stikker det ikke like mye ut som ved forgjengeren.

Når det kommer til telefonens innmat, er et nytt og bedre kamera den kanskje viktigste forbedringen. Det er laget spesielt for å fokusere lynkjapt og prestere bedre under dårlige lysforhold.

Enten du sammenligner med konkurrentene eller Samsungs egne, tidligere telefoner, ser en virkelig forskjell på bildene som er tatt på kvelden. Ja, eller innendørs.

Bildene tatt med S7 og S7 edge er ikke bare lysere, men har mer naturlige farger. Kameraets fargegjengivelse og kontrast er glimrende også i dagslys.

Oppløsningen er noe lavere, ned fra 16 til 12 megapiksler. Men sensoren er fortsatt like stor, noe som gjør at hver piksel er «større» og kan ta inn mer lys – noe som altså gir bedre bilder.

Sammenligning mellom S6 og S7

Bedre i dårlig lys. Til høyre ser du et bilde tatt med Galaxy S6 edge, til høyre det samme motivet fanget med Galaxy S7. Sistnevnte kamera klarer å fange opp langt bedre bilder i dårlige lysforhold.

Mer batteri og lagring

Fjorårets S6 og S6 edge ble godt mottatt, men det var også enkelte ankepunkter. Spesielt savnet vi et bedre batteri, samt muligheten til å utvide lagringskapasiteten med et minnekort.

Samsung lyttet til kritikken. Batteriene er større i S7, og i den samme «skuffen» der du setter inn SIM-kortet er det også plass til et microSD-kort på inntil 200 GB.

Alltid på-funksjonen lar deg se viktig informasjon på telefonen uten at du må "vekke" den

Alltid på: Denne funksjonen lar deg alltid se viktig informasjon på telefonen uten at du må "vekke" den.

En annen forbedring er skjermen som alltid er på – for at du skal få den viktigste informasjonen uten å hele tiden måtte vekke telefonen. Tenk på det som en skjermsparer, som viser klokke, batterinivå og varsler, uten å bruke mer enn én prosent batteri per time.

Nytt fra forgjeren er også «Game Launcher», en funksjon som samler alle apper som er kategorisert som spill i Google Play-butikken i en egen app.

– Ikke bare får du bedre oversikt i Game Launcher, men du kan også lett velge om du vil deaktivere andre varsler mens du spiller. Samtidig kan du ta opp gameplay, eller bestemme at andre apper skal bruke mindre ytelse mens du spiller, sier Slørdal.

Virtuell virkelighet

Samsungs 360-kamera

Satser på VR: Samtidig med Galaxy S7, lanserte Samsung også et tilbehørskamera som kan filme i 360 grader, noe som lar telefoneierne lage oppslukende virtuell virkelighet-filmer.

S7 og S7 edge har samme skjermer som før, og er fortsatt blant markedets beste – med en imponerende pikseltetthet (her er standard-utgaven noe hvassere, med 576 piksler per tomme mot 534 på edge).

Ved siden av telefonene stod virtuell virkelighet (VR) i sentrum fra Samsung på MWC, og de gode telefonskjermene gjør at de skal fungere bra i deres VR-headset, kalt Gear VR.

Populært på Online.no nå: