Søk
Meny

Slik beskytter du deg mot mobilsvindel under Black Week

Svindelvarsel fra Se Hvem på mobil

Rundt Black Friday øker faren for svindelanrop, SMS med falske tilbud og hentemeldinger. Visste du at appen Se Hvem fra Telenor kan beskytte deg mot slike svindelforsøk?

Ifølge en rapport fra NorSIS har hele 1,2 millioner blitt svindlet for penger på nett. Svindlerne utnytter folks kjøpe-iver under Black Week og Black Friday for å lure deg til falske tilbud, nettsider og hentemeldinger.

Derfor er det viktig å være ekstra oppmerksom på hva du mottar mobilen, spesielt rund Black Week og før jul. Posten er en av flere aktører som har vært ute og advart kundene sine i denne perioden, da det nå er høytid for falske hentemeldinger – og mange har blitt lurt på denne måten.

Bli varslet om svindel mens det ringer

Telenor stopper allerede millioner av svindelanrop hvert år, men noen anrop oppdages ikke. Derfor tilbyr Telenor Se Hvem-appen til sine kunder, hvor du finner en unik funksjon som varsler deg ved potensiell svindel eller telefonsalg. 

Det betyr at du vil få et automatisk varsel mens det ringer, og det er snakk om potensiell svindel eller telefonsalg. Dette gir deg mulighet til å unngå potensielle svindelforsøk før, under og etter Black Friday. Det samme gjelder om du får en SMS du er usikker på, da denne også vil flagges som svindel av Se Hvem.

3 hensyn du bør ta under Black Week: 

 • Falske SMS-tilbud: Vær skeptisk til altfor gode tilbud på SMS. Sjekk avsenderen og lenkens troverdighet før du klikker på noe. 

 • Pakker på vei: Sjekk leveringsinformasjonen nøye. Bekreft at informasjonen stemmer, og unngå å gi fra deg personopplysninger med mindre du er helt sikker på mottakeren. 

 • Falske hentemeldinger: Vær ekstra forsiktig med hentemeldinger. Svindlere kan sende falske meldinger med lenker som ber om personopplysninger. Sjekk alltid avsender i Se Hvem-appen og om du fortsatt er usikker kan du kontakte kundeservice til transportselskapet. 

Er du usikker? Aldri oppgi sensitiv informasjon!

Hvis du merker at noe skurrer, og du er usikker på om det er et svindel eller ikke – er det ett råd som teller:

Har du et snev av tvil, så må du aldri oppgi privat informasjon. Dette kan være brukernavn og passord, personnummer, verifiseringskoder, BankID-detaljer, betalingsinformasjon eller andre ting.

Som regel vil svindlerne legge opp til en presset situasjon for å vippe deg av pinnen, for eksempel ved å presentere et svært godt tilbud med en ekstrem tidsbegrensning.

Målet med dette er at du ikke skal rekke å tenke deg om – og bli så stresset at du overser alle varsellampene som ellers ville blinket.

Derfor bør du alltid stoppe, tenke og sjekke.

Om Se Hvem

 • Nummeropplysning

 • Beskyttelse mot svindel, telefonsalg – som varsler deg mens det ringer.

 • Trygg sikkerhetskopi av mobilkontaktene dine om du skulle miste eller ødelegge mobilen.

 • Enkel overføring av kontakter ved mobilbytte.

 • Nyhet! Sikkerhet på reisen: Viktige telefonnummer og nødnummer til landet du reiser til.

Svindelvarsel i Se Hvem

*Se Hvem er inkludert i alle private mobilabonnement fra Telenor som en av flere sikkerhetstjenester

Black Week: en perfekt tid for å teste Se Hvem-appen

 • Hvis du er Telenor-kunde er Se Hvem inkludert i alle private mobilabonnement som en av flere sikkerhetstjenester.

 • Alle andre kan prøve Se Hvem gratis i én måned. Etter prøveperioden koster det kun 49 kr per måned å beholde tjenesten, og være bedre sikret mot svindelanrop.

 • Med Se Hvem-appen er kan du føle deg tryggere mot svindelforsøk før, under og etter Black Friday-handelen.