Søk
Meny

Gjør høstens utenlandsferie enklere med Se Hvem

se hvem reiseguide

Skal du ut og reise i høst? Med Telenors nye reiseguide blir reisen tryggere og mer praktisk – også når du trenger det mest.

Også i høst velger mange nordmenn å legge ferien eller helgeturen til utlandet – og da er det som kjent mye du må passe på.

En ting som kan være spesielt utfordrende når du først er på plass på reisemålet, er å finne viktig informasjon som nødnummer, kontaktinfo til ambassader, innreiserestriksjoner eller annen kritisk informasjon om landet du er i.

Derfor introduserer Telenor nå en helt ny funksjon i Se Hvem-appen – en praktisk reiseguide!

Gjør hverdagen enklere – også på tur

– Med reiseguiden tar vi enda et skritt mot å gjøre hverdagen til våre brukere enklere, forteller Amel Misimovic, Product & Business Manager i Telenor.

Telenors undersøkelser viser at folk flest ønsker å ha rask tilgang til de mest essensielle nødtjenestene når de er i utlandet. Dette inkluderer for eksempel politi, ambulanse, brannvesen og den norske ambassaden.

Men ofte er dette informasjon som er vanskelig og tidkrevende å finne når det haster som mest, forteller Misimovic:

– Det er ikke sånn at hvert land har det samme nødnummeret, så om man plutselig har behov for hjelp på kort varsel er det kjedelig å måtte lete manuelt etter hvilket nummer man skal ringe. Det haster jo ofte i slike situasjoner.

Og slike situasjoner blir det fort mange av – bare i 2022 ble det meldt inn nesten 355.000 skader på norske reiseforsikringer. 

se hvem reiseguide thailand

– Når du er på reise og du har gitt Se Hvem-appen tilgang til din lokasjon, vil du få en knapp øverst på skjermen av telefonen som gir deg viktig informasjon om landet du er i. Er du i Norge, forsvinner knappen, forteller Misimovic.

Mye annen praktisk info

Utover kritisk informasjon, kan reiseguiden i Se hvem by på mye annen relevant og praktisk info om landet du besøker.

– Du får blant annet svar på de mest vanlige spørsmålene, for eksempel  om hvilke restriksjoner som gjelder i landet du besøker, informasjon om store hendelser samt lett trivia om reisemålet ditt, sier Misimovic.

– I reiseguiden finner du også en valutakalkulator som oppdaterer seg daglig, slik at du raskt kan finne ut hva det faktisk koster deg når du shopper, er på restaurant eller annet. I tillegg får du selvsagt også en oversikt over eventuelle utenlandspriser for mobilbruken din.

Foreløpig er reiseguiden i en tidlig prøvefase – og inneholder i første omgang alle de vanligste landene nordmenn besøker. Både funksjonalitet og antall land som dekkes vil utvides gradvis.

– Se Hvem blir nå et lett tilgjengelig verktøy nordmenn kan bruke på reise, slik at den både blir mer praktisk og trygg. Vi er glade for å kunne lansere for kundene våre, og tar gladelig imot tilbakemeldinger om dette er nyttig for deg – og hva mer du kunne ønske deg i en slik reiseguide, sier Misimovic.

se hvem reiseguide thailand fakta

Se Hvem

Se Hvem er en app som kan varsle deg om en innkommende telefonsamtale er svindel eller spam. Appen lar deg også få se hvem som skjuler seg bak et telefonnummer som ringer, synkronisere kontaktene dine, samt at du kan reservere deg mot telefonsalg. 

Se Hvem er inkludert i alle Telenors mobilabonnement for privatkunder.

se hvem svindelvarsel reiseguide

 Se Hvem varsler deg om svindel og spam.