Søk
Meny

Nyhet! Nå får du varsler om svindeltrender i Se Hvem-appen

Dame holder mobil på trikkestopp, varsler om svindeltrender

Få umiddelbart varsel når store, nye svindeltrender oppdages – samt tips og triks for hvordan du unngår å bli lurt.

Også i 2022 fortsetter svindelforsøkene av norske mobilkunder med uforminsket styrke. Telenor stopper allerede millioner av svindelanrop hvert år – men det er ikke mulig å fange opp alt.

I kampen mot svindlerne er kunnskap det beste forsvar. Nettopp derfor får Se Hvem-appen en ny funksjon: nå får du varsler om svindeltrender, direkte i appen.

Den nye funksjonen kommer i tillegg til svindelvarsling – som advarer om potensielle svindelanrop – og vil gjøre deg enda bedre rustet mot telefonsvindlerne.

Varsler om svindeltrender du bør vite om

Se Hvem-varslingssenteret er en eksklusiv funksjon for Telenor-kunder med privat mobilabonnement, samt de som har premiumversjonen av appen.

Når du har lastet ned og/eller oppdatert Se Hvem, vil du få pushmeldinger om nye, store svindeltrender du bør vite om – så snart Telenor oppdager dem.

skjermbilder av se hvem, varsler om svindeltrender

Du finner nye svindelvarsler ved å trykke på bjellen på forsiden i Se Hvem-appen (bilde 1). I varslingssenteret (bilde 2) ser du all aktuell informasjon, blant annet en oppdatert liste med svindlernes mest bruke landskoder (bilde 3).

I det nye varslingssenteret ser du en varseltrekant dersom det er noe du bør være spesielt oppmerksom på. Det kan for eksempel være et varsel om de mest brukte landskodene telefonsvindlerne ringer fra.

Du vil også få god informasjon om hvordan du skal forholde deg til ulike svindeltyper.

Sikre deg med økt kunnskap

I varslingssenteret vil du også få opp informasjonsmeldinger, merket med et blått i-symbol. Dette er gjerne mer generelt innhold som vil være nyttig for deg i en hverdag der svindel stadig blir mer aktuelt – og vanskelig å oppdage.

Her kan du finne artikler som forklarer ulike svindelmetoder, generelle sikkerhetsråd og tips og triks til hvordan du får mest ut av Se Hvem-appen.

Dette er Se Hvem

  • Se Hvem er en app fra Telenor som gir deg full kontroll på ukjente nummer, inkludert svindelvarsel og store, viktige svindeltrender.

  • Appen er gratis å laste ned, men du må ha fullversjonen av Se Hvem for å få tilgang på Svindelvarsel, Nummeroppslag og det nye varslingssenteret.

  • Fullversjonen av Se Hvem er inkludert i alle mobilabonnement fra Telenor.

  • Ikke Telenor-kunde? Du kan prøve Se Hvem i én måned gratis, deretter koster den 49,- per måned.