Start en videosamtale kun med ett klikk

Appear.in gjør det enkelt å videoprate med venner, familie og jobben.


Å snakke sammen ansikt til ansikt gjennom videosamtaler er noe vi gjør stadig mer av. Enten du snakker med bestevennen i Australia, bestemor på Toten eller kollegaer på jobben, gjør videosamtaler kommunikasjonen mer personlig, ved at vi både kan se og høre hverandre samtidig. 

Alle kan klare det

Med ny teknologi har videosamtaler blitt enda enklere. Tjenesten appear.in som er utviklet av Telenor Digital, krever ingen registrering eller nedlasting. Det eneste du trenger er en nettleser. 

- appear.in er laget for alle som ønsker en enkel løsning for å kommunisere over video. Den brukes i dag av både bedrifter og privatpersoner over hele verden. Hvis du klarer å klikke på en lenke, så klarer du å bruke appear.in, sier markedsjef Ingrid Ødegaard.

Norsk og gratis

appear.in er utviklet av Telenor Digital her i Norge, og er kort fortalt en gratis videoløsning som gjør det enkelt å sette opp en videosamtale på nettet. I stedet for en programvare for videokonferanse, som for eksempel Skype, er appear.in en nettside som tar seg av alt sammen.

- Med appear.in er det mulig å starte en samtale med hvem som helst som har en av nettleserne Chrome, Firefox eller Opera. Du trenger ikke lage en bruker eller laste ned et program, alt du trenger å gjøre, er å gå inn på nettsiden appear.in, sier Ødegaard.

På nettsiden oppretter du et «videorom». Det gjør du helt enkelt ved å gi videorommet et navn, for eksempel appear.in/mittrom. Send navnet på videorommet ditt til de du ønsker å snakke med. Det kan du gjøre med e-post, SMS eller over telefon. Den som mottar lenken klikker på den og kommer rett inn i samtalen. 

Opptil åtte personer

Den norskutviklede løsningen har slått an både i næringslivet og i vennegjenger over hele verden. Siden tjenesten ble lansert i august 2013, er den blitt brukt i hele 193 land. Mange andre videotjenester er gratis kun mellom to parter.

- Med appear.in kan du ha videosamtaler med åtte personer. I tillegg til å snakke sammen, kan dere vise hverandre presentasjoner eller bilder ved å dele skjermen og sende lenker til hverandre via tekstchat, forteller Ødegaard.

I den siste versjonen av appear.in kan du lagre folk du snakker med i en kontaktliste, og du kan få beskjed på mobilen når noen av dem inviterer deg til en samtale.

Det er også mulig å reservere ditt eget rom, slik at du får en lenke som er lett å huske. Snakker du jevnlig med bestemor for eksempel, kan dere reservere appear.in/bestemor-er-best - og avtale å møtes der til en fast tid hver uke. 

Kvaliteten på samtalene med appear.in er ofte bedre enn andre videotjenester, fordi data og lyd sendes direkte mellom deltakerne i samtalen.

For iPhone finnes en egen app som kan lastes ned fra App Store. 

Hvilken hastighet trenger du?

Videosamtaler forutsetter en stabil bredbåndslinje med høy nok hastighet. Hvis ikke risikerer du at samtalen kan bli irriterende hakkete. 

Velg derfor et bredbåndsabonnement som tilfredsstiller dine krav. Telenor har en rekke bredbåndsabonnement som dekker ulike behov. Se på hvordan du bruker internett - og hvor mange som bruker det samtidig.

Telenor er godt i gang med tidenes modernisering av bredbåndsnettet. Stadig flere kan få bedre bredbånd og raskere nett. Med hastigheter fra 20 Mbit/sb basert på VDSL-teknologi, er du sikret god nok fart til å ha videosamtaler, strømme filmer og TV-serier, laste opp bilder til Min Sky og surfe raskt på dine favorittnettsteder.

Få et tilbud fra Telenor

Legg igjen navn og telefonnummer under, så kontakter vi deg for et uforpliktende tilbud på bredbånd fra Telenor.

Noe har gått galt i skjemaet. Mer informasjon finnes ved hvert felt.