7 tips for iPhone-fotografer

Her er knepene som gir deg mer ut av mobilkameraet.
 Bli iPhone-kameraekspert

Det skal ikke mye til for å forbedre iPhone-bildene. Disse syv funksjonene gjør livet med iPhone enda bedre!

Med en iPhone for hånden har du en verden av fotomuligheter foran deg. Visste du for eksempel at du kan ta panoramabilder, eller ta flere bilder samtidig? 

Vi har samlet syv tips som gjør deg til en enda bedre iPhone-fotograf. Puss kameralinsen, og du er klar!

1. Åpne kameraet med låst skjerm

Ofte kommer de beste fotomulighetene brått på. Med iPhone trenger du ikke engang å låse opp skjermen: Sveip heller fingeren fra høyre hjørne og opp, og kamera-appen åpner seg. Du kan også få tilgang til den via Kontrollsenteret

2. Sveip deg til nye muligheter

I tillegg til foto og video, kan du knipse kvadratiske bilder og panoramabilder. I kamera-appen finner du dem rett over utløserknappen – sveip deg til ønsket valg, og du får aktivert modusen du ønsker. 

3. Slow-motion med iPhone 5s

Kamera-appen er relativt lik i de fleste iPhone-modellene, men iPhone 5s har en aldri så liten bonus. I ovennevnte meny finner du også alternativet Slow-Motion. Da kan du ta 120 bilder i sekundet, og sette ned hastigheten til for eksempel 30 bilder i sekundet.

Redigeringen gjør du fra kamerarullen. Klikk deg inn på videoen og du ser en grå, stiplet stripe over bildet – her velger du når slow-motion-effekten skal aktiveres og hastigheten.

4. Flere bildemuligheter med Burst Mode

Det er sjelden nok med ett forsøk når du skal ta et bilde. Løs problemet med Burst Mode, som lar deg ta flere bilder rett etter hverandre.

Når du skal ta et bilde, klikk på utløserknappen som vanlig – men hold volumknappen ned samtidig. Hold fingeren nede til du har fått nok bilder. Trykk på Favoritter, og du kan velge hvilke du skal bruke til slutt.

5. Panorama – det lille ekstra

Velg deg frem til Panorama i menyen over utløserknappen, og du kan ta spreke panoramabilder. Når den er aktivert ser du en stripe som peker til høyre. Trykk på utløserknappen og beveg mobilen mot høyre, i samme høyde. Nøkkelen til et godt panoramabilde er nemlig å være både forsiktig og stødig på hånden – hvis ikke kan resultatet bli ufokusert.

6. Selfie? Null problem!

I likhet med de fleste andre nye mobiler, har også iPhones kamera-app en hendig snarvei for å bytte mellom front- og hovedkameraet. Trykk på kameralogoen øverst til høyre, og du kan svitsje til frontkameraet. Ønsker du å legge til et filter, trykker du på fargesirklene nederst til høyre.

7. Lås fokuspunktet og eksponeringen

iPhone-eiere kan trykke hvor som helst på skjermen for å endre fokuset og eksponeringen når de skal fotografere. Men visste du at du kan låse disse valgene? Når du har funnet riktig eksponering eller fokus – som er ekstra godt egnet for panoramabilder, så resultatet blir noenlunde likt til slutt – holder du på skjermen til et gult vindu sier at valget er låst.

Med disse syv triksene bør du altså være klar som et egg for alle tenkelige kamerasituasjoner. Lykke til!

Kilder: Foto Knudsen, MashableSnapguide