Skal du skifte mobil?

Vi gir deg tipsene som gjør det enkelt å bytte til ny mobil.
Bytte mobil

Endelig. Ny mobil! Men hva skjer med alt du har lagret på din gamle? Ta det helt med ro, det er superenkelt å få med informasjonen din. I hvert fall hvis du er Telenorkunde. 

Her er en enkel oppskrift – uansett hvilken mobiltype du velger.

Bytte mellom ulike operativsystem

minskyikon

En enkel metode for å flytte informasjon er å bruke sikkerhetskopien din. Du bør bruke en app som funker på tvers av produsenter, som for eksempel Min Sky.

1. Flytt bilder og filer med Min Sky 
Telenors skylagringstjeneste, Min Sky, har en app for iPhone, Android og Windows Phone. Her kan du lagre bildene dine på trygge servere som du har tilgang til fra pc, nettbrett og mobil. Min Sky gjør det også enkelt å dele dine favorittbilder med familie og venner.

Min Sky er inkludert i alle private Telenor-abonnement. Du får mellom 5 og 75 GB lagringsplass, avhengig av hvilket abonnement du har. 

Et annet alternativ er Dropbox. Tjenesten er svært populær og har mange av de samme funksjonene som Min Sky. Om du registrerer deg som bruker og laster ned appen til mobilen din får du 2 GB lagringsplass. Trenger du mer plass kan du kjøpe dette til en månedlig sum. Prisen på mer lagring vil variere ut fra hvor mye ekstra plass du ønsker deg.  

Minekontakterikon

2. Overføre kontakter  
Det kan være en skikkelig hodepine å skulle overføre kontakter fra en gammel mobil, til en ny. Er du Telenorkunde har du muligheten til å gjøre dette svært enkelt: 

Mine Kontakter fra Telenor 
Med appen Mine Kontakter kan du enkelt kopiere kontaktlisten din og lagre den trygt hos Telenor. Når du får ny mobil kan du bare laste ned appen og importere alle kontaktene.

Importere kontakter fra SIM-kort  
Har du kontaktene dine lagret på SIM-kortet ditt, kan du flytte SIM-kortet over i din nye mobil og importere kontaktene dine derfra. Det forutsetter at du har aktivert kontaktlagring på SIM-kort i innstillingene.

Denne løsningen fungerer imidlertid ikke hvis du bytter operatør og mobilen er operatørlåst, eller om SIM-kortet ikke er i riktig størrelse. Husk at nyere mobiler ofte har mini- eller micro-SIM.

3. Flytte apper
Det er dessverre ikke mulig å flytte apper mellom de ulike operativsystemene. Det betyr at du må laste dem ned, eller kjøpe dem på nytt. Dette kan være en utmerket anledning til å kvitte seg med apper du ikke bruker.

Smoothsyncikon

4. Synkronisere kalender  
Den enkleste måten å synkronisere kalenderen din mellom ulike operativsystem på, er ved å bruke en app. Du kan for eksempel laste ned appen SmoothSync for Cloud calender. Den lar deg enkelt synkronisere kalenderen din mellom Android og iCloud. Appen koster knappe 16 kroner.

Flytt til samme operativsystem

icloudikon

Det absolutt enkleste du kan gjøre, er å bytte til en mobil med samme operativsystem. Alt blir litt lettere når du kan bruke samme system til å overføre informasjon. 

Har du for eksempel skaffet deg en splitter ny iPhone, trenger du bare å foreta en sikkerhetskopi og overføre denne til din nye mobil via iCloud. Med et par tastetrykk har du overført bilder, e-post, meldinger og apper til din nye mobil.  

Løsningen med sikkerhetskopier fungerer også for Android- og Windows Phone-mobiler. Husk imidlertid at mobiler med samme operativsystem ikke nødvendigvis bruker samme oppsett – ulike produsenter har gjerne ulike løsninger. Min Sky fungerer på alle mobiler og kan derfor være et godt alternativ. 

Bytter du til en mobil med samme operativsystem er det også langt enklere å flytte apper. iPhone-brukere gjør dette via sikkerhetskopi/iCloud. Gjør du dette får du også med spillprogresjonen din og andre innstillinger til den nye mobilen. Bruker du Android kan du følge Teknisk Ukeblads oppskrift: 

Fra tastetelefon til smarttelefon

Har du bestemt deg for å ta det store steget fra en gammel tastetelefon og over til smarttelefon, er det ikke så mye informasjon å flytte. Bortsett fra kontaktlisten din, selvfølgelig. Den flytter du enkelt via Kontaktflytter’n fra Telenor. 

Alt du trenger å gjøre er å sørge for at SIM-kortet står i din gamle mobil, og følge instruksjonene på nettsiden. 

Kilder: iCloud, Amobil, Dropbox, Teknisk Ukeblad, Din Side

Populært på Online.no nå: