VIDEO: Sørg for at barna får en trygg pc-opplevelse

Slik aktiverer du foreldrekontroll med Windows.
 
Videosnutten over viser deg hvordan du kan gjøre datamaskinen trygg for barna. Det kan være vanskelig å kontrollere barns databruk enten det er spill eller nettsurfing. Med noen enkle grep kan du sette tidsbegrensninger for når barna kan bruke maskinen, samt hindre barna i å spille spill du ikke ønsker at de skal spille. Du kan også blokkere nettsider med uønsket innhold.
Denne filmen viser hvordan man oppretter foreldrekontroll på en pc som kjører Windows 7, men stegene vil være tilnærmet lik på de fleste datamaskiner som kjører på Windows operativsystem.

5 nett-råd til deg med barn

  1. Opprett egne brukerkontoer for barna så de ikke får tilgang til det du har på pc-en.
  2. Sjekk at personverninnstillingene er på høyeste nivå (gå inn på menyen “Alternativer” i nettleseren).
  3. Vurder bruk av barnetilpasset filtreringsprogram, som for eksempel Norton Family. Her kan du selv sette grenser for hvor lenge barna kan surfe hver dag, hvilke sider de har tilgang til og få varslinger når de bryter reglene på mobil. 
  4. Lagre nettadressene som barna bruker mest i Favoritter (et valg i nettleseren). På den måten kan de bruke sine favorittnettsteder igjen og igjen uten å gå veien om søkemotoren.
  5. Ta del i barnas surfing på Internett. Det er en utmerket måte å stimulere diskusjonen og øke tilliten på. Gjør det til en utfordring å lære sammen.