Få mer ut av mobilen din

Slik skrur du av oppdateringer og bakgrunnsprosesser.
Mer data i ferien

Er du lei av at datapakkene plutselig går tomme? Det kan skyldes at apper kjører i bakgrunnen, eller at du har aktivert automatiske oppdateringer. 

Heldigvis er det enkelt å hindre at dette skjer. Vi viser deg hvordan du begrenser de ulike prosessene på akkurat din telefon.

iPhone

Ved å gå til Innstillinger – Generelt – Bakgrunnsoppdatering kan du stoppe apper fra å laste ned data i bakgrunnen. Eventuelt kan du deaktivere og aktivere hver enkelt app. Det er spesielt lurt å deaktivere apper som bruker GPS i bakgrunnen. Det ser du hvis det er en pil ved siden av deaktiveringsknappen.

Du kan også begrense hvilke apper som kan bruke mobildata ved å gå til Innstillinger – Mobilnett. De appene du deaktiverer her vil bare oppdatere seg over Wi-Fi.

iosskjerm

Android

Her kan du i utgangspunktet ikke deaktivere bakgrunnsnedlastinger for alle apper. Da må du inn i hver av appenes innstillinger via Innstilinger – Databruk.

Videre kan du også deaktivere automatisk oppdatering av de ulike kontoene som er synkronisert med telefonen, som for eksempel Facebook og Google. Det gjør du under Innstillinger – Autosync.

Du kan også velge å aktivere Strømsparingsmodus under Innstillinger – Strømstyring. Da deaktiveres mange av telefonens sentrale funksjoner som GPS og WiFi, men du kan fortsatt motta samtaler og SMS.

I tillegg har mange Android-produsenter egne strømsparingsmoduser som gir enda bedre kontroll og lenger batteritid. Eksempler er Sonys STAMINA-modus som lar deg deaktivere alle apper med unntak av de du velger ut, og Samsungs Ultra Power Saving som lover å holde liv i telefonen i 24 timer på bare 10 prosent batteri ved å deaktivere en rekke funksjoner.

androideskjerm

Windows Phone

Også Windows Phone lar deg begrense hvor ofte for eksempel Facebook og e-posten skal synkroniseres. Det gjør du under Innstillinger – E-post og Kontoer.
Du kan også deaktivere appers bakgrunnsaktivitet ved å gå til Innstillinger – Bakgrunnsbruk.
I tillegg kan også bakgrunnsoppdateringer og bakgrunnsprosesser deaktiveres ved å skru på strømsparingsmodus. Det gjør du under Innstillinger – Batterisparing.
windows phone, mobilskjerm

Automatiske oppdateringer

Alle de tre smarttelefon-typene kan også jevnlig sjekke etter de nyeste versjonene av installerte apper. Dette bør du deaktivere for å spare strøm og datatrafikk. Du kan også la telefonen oppdatere apper kun over Wi-Fi.

På iPhone gjør du det under Innstillinger – iTunes og i App Store. På Android kan du gjøre det samme i Google Play-appen. Det trykker du på Google Play-ikonet øverst i hjørnet, deretter innstillinger og så Oppdater apper automatisk. På Windows Phone finner du funksjonen under Innstillinger – Butikk.

Nå som du vet hvordan du tar kontroll over data- og strømbruken, vil telefonen din holde lenger når du ikke har en stikkontakt tilgjengelig, og du kan bruke datamengden du får med Feriesurf EU til nyttigere ting.