Søk
Meny

Vil ikke mobilen lade?

Ladeporten på en mobil renses med tannpirker

Kanskje gjør en tannpirker susen.

Har du opplevd at mobilen plutselig ikke vil lade som normalt? Du sjekker ladepluggen, men uansett hvordan du vrikker den på plass, vil ikke telefonen reagere. Har mobilen din tatt kvelden? 

Før du febrilsk løper til nærmeste verksted, bør du først ta en titt i ladeporten. Den enkleste forklaringen kan nemlig ligge rett foran nesen din. Har du i tillegg en tannprirker i nærheten kan mye av problemet være løst på én-to-tre!

Det lille hullet til ladeporten har nemlig tendens til å samle på støv og annen skitt fra bukselomma eller veska. Ser du at det befinner det seg mye rusk inne i ladeporten kan det være nettopp dette som forhindrer at telefonen din lader som normalt. 

Slik gjør du det

  • Skru av telefonen din. 

  • Finn frem en helt vanlig tannpirker, helst i plast siden tre ofte kan knekke og sette seg fast. Da har vi plutselig et nytt og mye større problem. (Unngå for all del å bruke gjenstander som kan lede strøm, som en binders eller knappenål). 

  • Bruk tannpirkeren til å forsiktig pirke ut støv og rusk som har funnet husly inne i ladeporten. 

Når du er ferdig med rengjøringen, skrur du på telefonen din igjen. Plugg deretter i en ladekabel for å se om batteriet vil lade nå. 

Hvis telefonen fremdeles ikke lader, kan det hende det er feil med selve maskinvaren. Da bør du nok ta turen til nærmeste autoriserte reparatør for å løse problemet.

Fungerer ikke ladepluggen?

Noen ganger kan problemet ligge hos selve ladepluggen. Også her samler det seg ofte skitt og rusk. 

Har du en q-tips i nærheten er mye løst. Dypp bomullspinnen i et egnet vaskemiddel, som isopropanol, og rengjør der du ser det har satt seg uønsket skitt. 

Sørg for at pluggen er helt tørr før du setter den inn i telefonen igjen.

Eller er laderen rett og slett ødelagt? Se hele utvalget av ladere i nettbutikken vår.