Derfor bør du oppdatere mobilen din

Med oppdatert mobil får du maksimal ytelse og gjør telefonen sikrere mot svindelforsøk.
dame med mobiil

Unngå at svindlere utnytter sikkerhetshullene - oppdater mobilen din til det nyeste operativsystemet i dag. Foto: ©2015 iStockphoto LP

Du synes kanskje det er irriterende med push-varsler som sier at du må oppdatere mobilen? Det er fort gjort å klikke dem bort, men det kan også være dumt. Oppdateringer er ofte viktige, de er helt gratis og tar som regel ikke mer enn en halvtime å utføre.

Slik gjør du det:

iPhone

Gå til Innstillinger. Scroll ned til du finner alternativet Generelt og velg Oppdatering. Da kommer du rett til en beskrivelse av den siste oppdateringen, og en oversikt over størrelse og endringer. 

iphone oppdatering

HTC-mobiler

Her finner du oversikten for programvareoppdateringer under Innstillinger. Gå hit og scroll deg ned til bunnen av menyen – velg Om, og i neste meny finner du Programvareoppdateringer helt øverst. Klikk på denne, og du får opp den nyeste oppdateringen.

htc oppdatering

Sony-mobiler

Klikk deg inn på Innstillinger. Scroll nedover til du finner valget Om telefonen og Programvareoppdatering. Her finner du en oversikt over de aktuelle oppdateringene. Velg riktig versjon – som regel den øverste – og oppdater mobilen.

sony oppdatering

Samsung-mobiler

Du finner programvareoppdatering på Samsung-mobiler med omtrent samme oppskrift: Gå til Innstillinger og sveip deg nedover til valget Om enheten. Øverst i denne menyen ser du Programvareoppdateringer. Trykk her og velg Last ned.

samsung oppdatering

Windows Phone-mobiler

For oppdatering av Windows Phone velger du "Innstillinger", bla deg frem til "mobiloppdatering" og velg deretter "Se etter oppdateringer".

Windows Phone oppdatering