Spar strøm på mobilen

Følger du disse rådene vil du garantert oppleve bedre batteritid på mobilen din.
bedre batteritid tips

Lei av flatt batteri før dagen er omme? Vi har samlet ti enkle tips som gjør at det ikke må lades like ofte.

1. Ikke vent med å lade

Mange tror at man må vente til batteriet er helt utladet før man setter mobilen til lading, men dette stemmer ikke. For de fleste modeller er det helt trygt å lade selv om batterikapasiteten ikke er brukt opp. 

Venter du derimot med å lade til batteriet er nesten tomt, tvinger du det til å jobbe hardere og levetiden reduseres. 

2. Skru av vibrering

En vibrerende telefon kan være nyttig i de tilfellene hvor du ikke kan ha på høy ringe- eller meldingslyd. Men vær obs på at du også bruker endel mer energi på vibrering enn ringing, så du må gjerne begrense bruken hvis ikke det er viktig for deg.

3. Slå av apper som ikke er i bruk

Når apper kjører i bakgrunnen, stjeler de prosessorkraft. I iOS skal ikke dette være noe problem: Alle kjørende apper som ikke er i fokus, settes automatisk på pause. I både iOS og Android kan du imidlertid avslutte kjørende apper om du mistenker at de gjør telefonen treg. 
Android:  Innstillinger -> Databruk -> Trykk på de tre strekene øverst i høyre hjørne i skjermen for meny -> Begrens bakgrunnsdata.
iPhone:  Innstillinger -> Generelt -> Bakgrunnsoppdatering -> Trekk bryteren øverst til "av".

4. Skru av Bluetooth

Mange mobilbrukere bruker bluetooth til headset og høyttalere, men husk for all del å slå av funksjonen når den ikke er i bruk. Hvis ikke sluker den batteri. 

5. Skru av lokasjonstjenester

Apper som bruker lokasjonstjenester kommuniserer hele tiden med mobilmaster for å lokalisere hvor du er til enhver tid. Dette er svært nyttig for for eksempel kart- og bildetjenester eller sosiale medier. Men kanskje har du gitt flere apper enn du trenger tilgang til din stedsinformasjon?

På Android-telefoner går du til Innstillinger/Plasseringstjenster. Deaktiver Bruk GPS-satelitter, eventuelt også Bruk trådløse nettverk og Plassering og Google-søk. Du kan også bruke strømspare-widgeten hvis du ikke har Android 4.0 eller nyere. 

iPhone gjør du dette ved å gå inn på Innstillinger/Personvern/Stedstjenester.

6. Lavere lysstyrke på skjermen

Om du skrur ned lysstyrken på skjermen din sparer du også batteriet på mobilen. Har du iPhone kan det være anbefalt å skru på autolysstyrke, som du finner under Innstillinger-Skjerm og lysstyrke. 

7. Pass på temperaturen

Er du i Syden? Eller på skitur i bitende kulde? Da kan det være lurt å tenke på at du ikke bør eksponere telefonen din for de mest ekstreme temperaturene, da den vil bruke mye batteri på å kjøle ned eller varme opp håndsettet. 

8. Skru av varslinger

Du vil naturligvis bli varslet når du får en ny sms eller noen ringer deg, men er det like viktig å bli varslet når det kommer en ny e-post? 

Husk å ha et bevisst forhold til hvilke apper som får anledning til å sende deg pushvarsler, og gjør endringer i innstillingene på telefonen din. 

9. Aktiver batterisparingsmodus

Nyere iPhone- og Android-telefoner har som regel en egen batterisparingsmodus som kan aktiveres når beregnet batterilevetid er kritisk lav. Funksjonen varierer som regel fra modell til modell, men på de aller beste kan batteritiden forlenges med flere timer ved å skru på funksjonen.

10. Ha en nødlader på lur

Sett bort ifra tipsene over, kan det også lønne seg å kjøpe en nødlader, også kalt en power bank, som man kan ha med i veska, i bilen eller sekken. Befinner du deg på et sted uten tilgang til strøm kan dette være redningen. I dag finnes det mange forskjellige power banks å velge mellom, og noen av dem kan brukes opptil flere ganger før de må lades opp på nytt. Det er kjekt hvis man skal tilbringe en helg på hytta uten strøm.

Populært på Online.no nå: