Stream filmer og serier til tv-skjermen

Slik streamer du dine favoritter fra den lille til den store skjermen.
stream fra pc til tv

Disse rådene gjør det enkelt å streame fra pc til tv. Foto: Telenor.

Streaming-tjenester som Netflix, HBO Nordic og C More gir deg raskt tilgang til en rekke serier og filmer. Men du har kanskje ikke en smart-tv, eller en streaming-enhet som lar deg se disse på tv-en?.

Følg våre triks, og du kan streame fra pc-en til tv-skjermen uten problemer.

For deg med HDMI

Hvis din pc har HDMI-utgang, er det veldig enkelt å koble til tv-en. HDMI gir deg både bilde- og lydsignal samtidig, slik at du slipper kluss med flere kabler. 

1. Sett inn HDMI-kabelen i pc-en.
2. Finn HDMI-inngangen bak tv-en. Merk deg samtidig hvilket tall som står ved siden av inngangen. Tallet ved HDMI-inngangen markerer også hvilken kilde (source) du vil finne bildet på. 
3. Trykk på knappen merket Source, eller i noen tilfeller Input, på fjernkontrollen til tv-en og velg riktig kilde, for eksempel HDMI1. Du skal nå se samme bilde på pc- og tv-skjermen.
4. Ser skjermbildet strukket eller grøtete ut? Høyreklikk på skrivebordet i Windows og velg Skjermoppløsning
5. Velg Utvid disse skjermene i nedtrekklisten. På den måten kan du vise forskjellige bilder på de to skjermene. 

Hvis du har en eldre pc kan det være bedre å velge Vis skrivebord bare på 2, siden eldre modeller gjerne har begrenset grafikkapasitet. Dette må kun gjøres når du har bildet synlig på tv-en.

Er du eier av en Smart tv? Da kan du som regel bare koble den til modemet og få tilgang til streamingtjenester som Netflix og HBO Nordic via tv-en. 

Eldre modeller, andre tilkoblingsmuligheter

Har du ikke HDMI på pc- eller tv-en? Da gjelder det å bruke en kabel som passer både til en utgangen på pc-en og inngangen på tv-en. Du kan velge mellom følgende kabler:

kabler

Bruker ikke pc- og tv-en samme kontakt, trenger du en overgang. Bruker du for eksempel DVI-porten trenger du en DVI- til HDMI-overgang. Ved bruk av S-Video-porten må du ha en overgang fra S-Video til SCART. 

Kabler og overganger er å få tak i hos de fleste elektronikkbutikker. Dersom du er i tvil vil nok de fleste butikker kunne hjelpe. 

Husk lydtilkobling

Kabler som VGA, S-Video og DVI leverer videosignaler, men gir i motsetning til HDMI-kabler ikke lyd. Da trenger du en egen kabel. På tv-en finnes det som regel phono-kontakter, som tar inn lydsignalet for venstre og høyre høyttaler. 

For å benytte disse trenger du en kabel med overgang fra minijack til phono-kontakt. Du kan også koble lyd fra pc- til tv-en med riktig overgang.

lydkabler

For beste opplevelse, sikre god tilkobling

Endelig har du bilde på tv-en. Men har du god nok båndbredde til å unngå lugging og andre problemer med streamingen?

Hastigheten i bredbåndet har mye å si for å sikre godt bilde og jevn innlasting av innhold. Sjekk din hastighet på Mine sider - kanskje tiden er inne for en oppgradering?

Trenger du litt hjelp?

Ønsker du hjelp med å sette opp tilkoblingen? Telenoreksperten hjelper deg med alle tekniske problemer relatert til data og mobil, og tilbyr kyndig hjelp over telefonen. 

De kan til og med fjernstyre pc-en din mens du tar deg en kaffekopp. Prisen er 26 kroner per minutt, med makspris på 598,-. Løser de ikke problemet, betaler du ingenting.