5 tips til sikrere bruk av Facebook

Frykter du at Facebook-profilen din skal bli misbrukt? Da bør du ta en titt på disse tipsene.
Facebook Safety på mobil

Med et par enkle tastetrykk kan du sørge for at uvedkommende ikke får tilgang til Facebook-profilen din.

Facebook avslører mer om deg enn du tror. Det er derfor svært viktig å sørge for at du ikke bretter ut privatlivet ditt til alle og enhver. Her er noen nyttige tips. 

1. Sjekk innstillingene

Still inn de grunnleggende personverninnstillingene dine. Facebooks standardvalg er at profilen din, med statusoppdateringer, bilder, innlegg, biografi, familie og sivilstand, er offentlig for alle. Du kan imidlertid selv velge hvem som skal se hva.

Dette kan enkelt gjøres fra Facebook på mobilen, eller ved å redigere personverninnstillinger (den lille pilen øverst t.h.).

Klikk deg inn på Innstillinger -> Personvern og velg en generell begrensning av innsynet på profilen din. Her bestemmer du hvorvidt du skal vise profilbilde, innlegg og så videre.

personvern

2. Begrens innsynet i albumene dine

Kanskje er det enkelte album du synes det er greit å vise til de fleste, og andre du kun vil dele med dine nærmeste. Du kan enkelt redigere innstillingene for hvert enkelt album. 

Innstillinger

Klikk deg inn på det aktuelle albumet og velg Rediger albuminfo nederst til venstre under bildene. For å redigere raskt hvem som skal ha tilgang til albumet, kan du bruke vennelister. Det er nemlig mye enklere å velge et par vennelister enn å legge til hver enkelt kontakt hver gang du skal kontrollere hvem som får se et album du lager.

Dersom du ønsker de samme innstillingene på alle album, kan du stille inn dette i de grunnleggende personverninnstillingene dine.

3. Begrens hvem som får se bilder du er tagget i

Har du opplevd å bli tagget i et bilde du helst vil skjule for allmennheten? Du kan selv enkelt begrense hvem som har tilgang til disse bildene. 

Gå inn på Personverninnstillinger -> Vis flere innstillinger

Finn Tidslinje og tagging på venstre side, og klikk på Rediger for å velge hvem som har tilgang til bilder og videoer på din profil. Du kan også velge Kun meg.

Et annet tips er å legge til Gjennomgang av tidslinjen, noe som gjør at du må trykke på godkjent før det vises på tidslinjen din når noen tagger deg. Her er det også mulig å skru på varsel via e-post.

Innstillinger

4. Bruk ulike passord til ulike kontoer

Husk at jo flinkere du er til å ha unike passord som du skifter ut ofte, dess tryggere er du.

Passord

Passord beskytter mer av din personlige informasjon enn du tror, og derfor er det viktig at de både er unike og sterke. Det kan blant annet være et godt tips å kombinere bokstaver med tall og symboler, og veksle mellom stor og liten bokstav.

5. Husk å logge av

Har du gått fra maskinen på jobb eller på biblioteket uten å logge av Facebook? Fortvil ikke – logge av kan du gjøre fra hvor som helst. 

Gå inn på Kontoinnstillinger -> Sikkerhetsinnstillinger -> Hvor du er innlogget. Der kan du avslutte alle øktene der du er pålogget.

Populært på Online.no nå: