Bruk blindkopi – det er sikrere

Det er flere grunner til at du bør bruke blindkopi-feltet dersom du skal sende e-post til mange mottakere på en gang, eller til folk som ikke kjenner hverandre.
Toppen av en mail med adressefeltr

E-postadresser bør ikke spres til uvedkommende uten samtykke. Dersom du sender e-post til mange samtidig enten på jobb eller privat, bør du sørge for å ikke spre e-postadressene til andre.

Løsningen er å legge e-postadressene inn i feltet som heter blindkopi eller Bcc. Da unngår du at mottakerne bli synlig for hverandre og for eventuelle hackere.

Bedre sikkerhet

Når du sender en e-post til mange, og skriver alle adressen i "til"-feltet eller "kopi"-feltet, vil alle mottakerne være synlige.

Bruker du ikke feltet blindkopi, øker risikoen betraktelig for adressene blir snappet opp av hackere som deretter kan spre virus og søppelpost.

Vær klar over at det finnes virus som henter ut adresselister fra datamaskiner. Og er din e-postadresse først oppdaget av hackere, er adressen infisert for alltid.

Postkassen dynges ned av svar

Dersom du forventer svar på e-posten du for eksempel har sendt til 200 personer, er det også lurt å bruke blindkopi-feltet.

Mange har opplevd at mottakere velger å svare alle. Slikt kan det bli mange e-poster av, og innboksen fylles opp hos alle med individuelle svar.

Stjeler adresselisten

Det er langt fra sikkert at vennene dine eller forretningskontaktene dine setter pris på at du avslører e-post-adressen deres. Sender du ut en invitasjon til en dugnad i borettslaget eller til et seminar, er det enkelt for en smart nabo å rappe listen for å reklamere for egne produkter eller aktiviteter senere.

Irriterende med lange adressefelt

En ting er å ha et langt adressefelt når du leser e-post på pc. I dag leser også mange e-posten på smarttelefoner. Når adressefeltet overstiger 10-15 adresser, begynner det å bli mange navn å rulle forbi før en kommer til teksten. I de tilfellene hvor det er 200 navn, blir det direkte irriterende å bla seg nedover for å kunne lese meldingen.

Av og til kan du oppleve at e-postklienten ikke godtar at Til-feltet er tomt. I slike feller setter du bare sette inn din egen e-postadresse i dette feltet.

Det kan selvsagt være tilfeller der det ikke er særlig lurt å bruke blindkopi-feltet. Noen ganger bør alle vite hvem som er på listen og kunne lese hverandres svar.

Kilder: norsis.no, aftenbladet.no