Alt du trenger å vite om Norton Internet Security

Sikkerhetsprogrammet oppdateres automatisk.
Norton Internet Security sky

En av nyhetene i Norton Internet Security er trusselanalyse i sanntid gjennom Nortons skybaserte system. Foto: ©2015 iStockphoto LP.

Med bredbånd fra Telenor har du én lisens av Norton Internet Security inkludert. Og nå er sikkerhetsprogrammet blitt enda bedre.

- Den viktigste endringen er at det nå er bakt inn automatisk oppdatering til nye versjoner av NIS. Tidligere måtte kunden logge seg inn på Mine Sider og manuelt laste ned ny versjon. Nå skjer denne oppdateringen automatisk, forteller Jon Anders Teisberg, produktsjef for sikkerhet i Telenor.

Ser Norton slik ut? Da må du oppdatere.

Om Norton ser slik ut, har du en gammel versjon og må laste ned på nytt.

Dette gjelder for alle Telenors bredbåndskunder, med et ørlite unntak:

- Om du ikke har oppdatert programmet på mange år, kan det være du sitter på en så gammel versjon at den automatiske konverteringen ikke slår inn. I så fall må du logge inn på Mine Sider og laste ned programmet på nytt. Du kommer til å merke at pc-en går raskere og at sikkerheten er bedre.

Hvordan vet man om man har ny eller gammel versjon?

- Forskjellen ser du på hvilke farger det er i programmet. Har du en lys eller hvit bakgrunn er det siste versjon. Er det svart bakgrunn må du oppdatere, forklarer Teisberg.

Kontinuerlig forbedring

Sikkerhetsprogrammet forbedrer kontinuerlig beskyttelsesteknologien for å oppdage nye trusler, og til å avverge hackerforsøk – slik det har blitt gjort gjennom flere år. 

- Analyse av trusler skjer nå i sanntid via Nortons skybaserte system, og det er kommet ny funksjonalitet som beskytter maskinen bedre under oppstart. Det er nemlig da pc-en kan være spesielt sårbar for angrep, forklarer produktsjefen.

Nytt design og bedre ytelse

Nytt design som varsler når noe er feil

Nytt design gjør det blant annet enklere å se om noe er galt.

For brukerne er det et par andre endringer som kanskje vil være mer synlige.

- Norton har gjort noen visuelle grep, slik at menyene ser bedre ut og er mer brukervennlige enn tidligere. Blant annet en ny og bedre oppstartside som viser tydeligere når alt er OK eller ikke, sier Teisberg og fortsetter:

- Det andre elementet er ytelsen på programmet. Med ytelse mener vi da i hvor stor grad programmet belaster pc-en, det vil si hvor mye av maskinens prosessorkapasitet det bruker.

Norton er fra før blant de programmene som er raskest på installasjon og gir liten forsinkelse når du bruker pc-en din.

- Nå går det enda raskere å surfe og laste ned filer mens programmet går i bakgrunnen, og dette skjer uten at det går på bekostning av sikkerheten, forteller Jon Anders Teisberg.

Hvis du fra før har et sikkerhetsprogram fra en annen leverandør på maskinen din, må du avinstallere dette før du kan gjennomføre installeringen av Norton. 

Populært på Online.no nå: