Disse passordene bør du unngå

Her er verdens vanligste passord.
passord hacking norton identity safe sikkerhet telenor

Foto: ©2016 iStockphoto LP.

Hvert år opplever vi at utspekulerte hackere eller større datainnbrudd fører til at brukernavn og passord kommer på avveie. Disse opplysningene ender ofte i hendene på uvedkommende som misbruker informasjonen til svindel og andre kriminelle handliger. Dette minner oss til stadighet på hvor viktig det er med sikre passord. Velger du et enkelt passord, kan det være starten på et lagt mareritt.

De 10 verste passordene

Ifølge Keeper, som sammenligner årlige lister over de verste passordene, kommer ord som "password" og "123456" høyt på listen omtrent hvert eneste år. 

Nettstedet anbefaler derfor på det sterkeste at folk unngår å bruke utelukkende tall eller favorittsporten som passord. En tommelfingerregel er at tallkoder bør være tilfeldig valgt, og passord være så lange som mulig og inneholde både tegn, tall og en blanding av store og små bokstaver. 

De aller vanligste passordene i 2016: 

1. 123456 

2. 123456789

3. qwerty

4. 12345678

5. 111111

6. 1234567890

7. 1234567

8. password

9. 123123

10. 987654321

De vanligste passordfellene:

Også Google har listet opp passordene du aller helst bør unngå for å ikke bli hacket. Resultatene kom fram i en undersøkelse hvor de spurte 2000 britiske personer om deres passordvaner.

  • Kjæledyrets navn
  • En betydningsfull dato, for eksempel bryllupsdagen 
  • Fødselsdagen til et familiemedlem 
  • Ditt barns navn 
  • Et annet familiemedlems navn 
  • Stedet du ble født 
  • Ditt favorittferiested 
  • Noe som er relatert til sportslaget du holder med 
  • Navnet til en spesiell person 
  • Ordet «passord»

Hva er et godt passord?

Ifølge Morten Kjellås, salgsansvarlig for sikkerhetstjenester i Evry, bør du velge passord som ikke kan knyttes til deg personlig. En generell regel for å lage gode passord er å være så kreativ som mulig, med flest mulig tegn. 

Et godt eksempel er å benytte seg av strofer fra sangtekster, med en tallrekke i slutten. Et av eksemplene er "Ja-vi-elsker-1997" ett sted, og "Dette-landet-1998" på en annen nettside.

Telenor Bredbånd – inkludert sikkerhetspakke

Dersom du har Bredbånd fra Telenor, har du sikkerhetspakken Norton Internet Security inkludert i abonnementet ditt.

En optimal sikkerhetspakke skal beskytte deg i alle tenkelige situasjoner: Når du sjekker Facebook, klikker deg inn på VG, betaler noe via nettet, ser over e-posten eller når barna skal spille på maskinen. Norton Internet Security gir deg alt dette, og mer til.

Passordhvelvet Norton Identity Safe er en av mange fordeler. Her kan du legge inn alle dine passord og kredittkortnummer, og Norton oppbevarer dem 100 prosent trygt for deg. Det eneste passordet du trenger å huske er det du bruker til hvelvet. Dermed slipper du frykten for at noen kan fange opp sensitive opplysninger.

Kilde: DinSide.no

Få et tilbud fra Telenor

Legg igjen navn og telefonnummer under, så kontakter vi deg for et uforpliktende tilbud på bredbånd fra Telenor.

Noe har gått galt i skjemaet. Mer informasjon finnes ved hvert felt.
 
 

Populært på Online.no nå: